Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Richie Lanz (Bill Murray) se vždycky snažil být rockovým manažerem. Svého posledního zbývajícího klienta vezme na USO tour po Afghánistánu. Po sérii nepředvídatelných náhod se Richie ocitá v Kábulu na pospas osudu. Opuštěný, bez peněz a bez pasu. Pokračuje série nepředvídatelných náhod. Při jedné takové náhodě objeví mladou dívku s mimořádným hlasem a rozhodne se ji přemluvit a připravit pro Afghánskou verzi American Idol. (geklon)

(více)

Recenze (48)

tron 

všechny recenze uživatele

„A čo advokát a klient?“ – „A doktor a pacient?“ – Hrobové ticho. Potom: „To nie sú posvätné vzťahy.“ Bill vyzerá úžasne zle (na rozdiel od Nicka Nolteho, ktorý vyzerá len zle). A film? Trvá takmer dve hodiny, čo je na podobný typ príbehu dosť, napriek tomu sa muselo brutálne strihať. Z deja miznú dôležité postavy (dvojka Caan & McBride), sScény majú na seba čudnú nadväznosť (Murray chce chlapovu dcéru do SuperStar, chlap dostane nervový záchvat a chce zabiť ako Murraya, tak dcéru, STRIH, Murray s taxikárom je X kilometrov od chlapovej dediny a v kufri má dcéru bez toho, aby o tom vedel), nie sú dokončené dôležité dejové oblúky (Willisova spisovateľská kariéra resp. prežil vôbec?) a veľkolepé akčné finále nevidíme, ale iba počujeme (!). Nebolo to zlé, ale nebolo to ani ktovieako dobré a ku koncu ma to nielen nudilo, ale už aj mierne otravovalo. Je pravdou, že som sa často usmieval. V prvej polovičke. Potom už som útrpne odratúval minúty do konca. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Na Woodstocku hrál Jimi Hendrix americkou hymnu, protože jsem ho já o to poprosil." A Richie taky možná vynalezl Madonnu a snad i osouložil celý Hollywood, ale to s v Afghánistánu zase tak moc nepočítá. Mě tedy Richie zase tak moc nebavil, ale vzteklý Bombay Brian nebyl tak špatný a podnikavá Merci rozhodně měla něco do sebe. Nicméně do Afghan Star jsem neposlal a ani nepošlu ani jednu esemesku a nic na tom nezmění ani tamní bojovníci, i kdyby mě honili na velbloudech nebo Hummerech. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazené feel good pozlátko. Bill Murray na stará kolena snad čím dál více dokazuje, jaký je to neskutečný pohodář a že na to pořád má. Naprosto ale chápu, že tohle téma nikoho nezajímalo a z filmu byl obří propadák. Nicméně St. Vincent byl lepší, ale Bill si furt umí vybírat. Dobrá práce. Škoda jen, že je tady Zooey Deschanel hodně málo, ale pravdou díž, že je po většinu času výjimečně otravná...8/10 ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Humoru je minimum. Murray není holt už tak vtipný jako býval a mini účast Willise snad nestojí ani za zmínění. Hodně slabý 2* a hodně zbytečnej film u kterýho si říkám pro koho byl vlastně vůbec natočen.25% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zcela zbytečný film, který se po zásluze zařadil k největším propadákům loňského roku. Kdysi uznávaný režisér Levinson postrádá jakékoliv nápady pro tuto nudnou podívanou. 30% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Rozmýšľal som dlho prečo bol tento film hodnotený ako jeden z najväčších prepadákov, roku 2015. Koniec koncov, s tým koľko známych osôb sa vo filme objaví by sme z toho mali mať veľký zážitok. Situácia sa má ale tak, že prvú polku filmu som rozmýšľal, ako sa do tohto projektu vôbec títo ľudia dostali, a v druhej polke som si hovoril, že to stále nie je dobré, ale aspoň už netápame v mizernom humore zostavenom z komického ponímania skratiek a menovania všetkých možných speváckych hviezd, ktoré asi existujú. A je to veľmi rýchlo otravné. Mali tu toľko reklamy, že vo filme sme nepotrebovali ani product placement. Potom ma rovnako štve, že sa tu nič nedarí vyťažiť z talentov našich hviezd a skôr len tápajú. Zooey Deschanell má tu snáď absolútne najhoršiu rolu svojej kariéry a sledovať ju je pre mňa maximálne utrpenie, Bruce Willis je v pohode, ale absolútne nevyužitý a Bill Murray je viac otravný, než sympatický. Potom mám pocit, že druhá polka filmu je o niečo lepšia asi len preto, že sa rozhodla povedať celkom iný príbeh a proste len úplne odbočili od témy, lebo nevedeli kadiaľ ísť a je to potom veľa dejov a nič čo by vynikalo. Ani raz som nemal pocit, že by sme boli v reálnej komédii a myšlienky, ktoré chcel film adresovať by sa skôr hodili do nejakého dokumentu. Pre mňa je to skutočne tragédia a absolútne premrhaná šanca o to, aby sme videli opäť talent Billa Murreyho. A plus soundtrack, ktorý absolútne nepasuje k názvu filmu a je tak farebný, že tam nepasuje. Jednoducho tragédia. Hodnotenie: D ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Dosť staromódna záležitosť, na ktorú sa dá pozerať najmä kvôli hlavnému protagonistovi, hoci aj ten ide na pol plynu. Príbeh, veľmi pozvolna inšpirovaný hviezdnou dráhou účastníčky speváckej súťaže Afghan Star, je politicky neomalená a naivná báchorka plynúca v oddychovom režime. Ak pristúpite na túto hru a ste zvedaví na Billa Murrayho v ujetom, hoci zostarnutom móde, prežijete to bez väčšej ujmy. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Neskutocne nezazivny film s dvoma exhviezdami, ktore hraju na stvrt plynu. Willis je nadobro v riti. Uz ani Barry Levinson ho nedokaze donutit, aby nieco predviedol a znova cely film znudene odziva s jednym vyrazom. No a Bill Murray uz je strasne stary a nevsimol som si u neho ani len naznak pokusu o nejaky vtip. Nechapem aky zmysel ma tento film a pre koho je urceny. 3/10. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Film o hudebním managerovi, jehož kariéra upadla a snaží se vzchopit poslední tour po Afghánistánu. Problém filmu je, že hlavní zápletka se začíná rozvíjet až po padesáti minutách. Do té doby je to snaha o bizarní scény, které tu nepasují a nudné přešlapování z místa na místo. Dialogy vůbec nefungují, vedlejší postavy jsou nezajímavé a jejich vývoj v ději je mizerný. Z hudebního prostředí je toho velmi málo a směr, jakým to celé nabírá je prostě špatně. Velmi nudná záležitost se solidním Billem Murrayem......4/10 ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Murray, Willis, Hudson. Celkem nesourodá trojice v tomto multikulturním bijáku, kde pěvecký talent překonává i staletí zaběhlá pravidla. Stačila televize napájená autobaterií a trocha talentu a hvězda byla rázem na světě. Murray opět s humorem sobě vlastním nezklamal a s vytrvalostí pitbula odolával všemu, co mu stálo v cestě a že toho nebylo málo, počínaje bláznivým tatíkem, až po ústí hlavně AK47 u své hlavy. Osobně bych to zabalil už po tom výbuchu pod Hammrem :-) to by ale asi nebylo to pravé. Willis mi trochu zapadl, jeho drsňácká role filmu sice svědčila, ale Bruce si tady odehrál plnohodnotně druhé housle. No a na Hudson se prostě dobře kouká. Takže pokud se chystáte vidět, tuhle afghánskou verzi American idolu, tak si myslím že nebudete zklamaní, ani nikterak nadšení. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem čekal, kdy začne avízovaná komedie, až byl najednou konec. Křečovité pokusy o humor mě nijak nezasáhly. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

No nebylo to úplně k popukání, ale rozhodně lepší než St. Vincent. Tomu jsem dala tři, tak proč teď nedat čtyři. Víckrát jsem se usmála a víc jsem se bavila. Akorát to bylo trochu scifi, páč ta holka by po tom vystoupení nepřežila ani do rána. Ta by nejspíš nepřežila ani to vystoupení. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Najlepšie na tomto filme bolo jednoznačne prostredie divokého Afganistanu a celá tá paštúnska atmosféra. Scenár tiež nebol najhorší, aj keď miestami trochu dosť hnaný do absurdna. Avšak zápletka o odvážnej dievčine v Afghan Star bola reálna - podobné pobúrenie v afgánskej spoločnosti spôsobila pred pár rokmi Setara Hussainzada, ktorá sa v speváckej súťaži odvážila nielen spievať, ale aj tancovať, a vyvolala tým obrovskú polemiku, dokonca sa jej vyhrážali zabitím. Pre záujemcov odporúčam dokument Afghan Star. Ale späť k Rock the Kasbah. Bill Murray nepatrí medzi mojich obľúbencov, ale v tejto úlohe skrachovaného agenta sa mi celkom pozdával. Škoda ale, že Zooey tak rýchlo ušla. Myslel som, že bude jedna z ústredných postáv filmu. Ale inak to bolo celkom fajn, v podstate dejovo nenáročné, čo je aj dosť škoda. Myslím, že film z takéhoto prostredia mohol toho predviesť oveľa viac. Ale niektoré momenty celkom pobavili, najmä hláška "Ďakujem, že si ma nezabil", a tá odpoveď "Deň ešte neskončil!" :D ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Neviem, co je USO tour a po pozreti filmu myslim, ze to ani vediet nechcem. Kazdopadne film na sposob - chlap sa ocitne v afganskom Kabule bez pasu, bez znamosti a bez penazi. No ale su tu aj minusy a su dost vyrazne - tempo je v strede matne, nema cim film zaujat a len sa vlecie odnikial nikam, ako spomina tron, cudne dejove zvraty som jaxi neobjavil, ale dejove linia - respektive dejova linia mi casto nedavala zmysel. Barry Levinson ako reziser skoncil teda biedne, Bistro 1982 bolo dobre, potom sa mi od neho videli uz len Rain man a Good Morning, Vietnam. A to boli 80. roky, z 90. rokov natocil len slusnych Spacov. 50 % ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se podívala hlavně kvůli hercům Bill Murray, Bruce Willis a Kate Hudson. To že tam Bruce Willis je celkem 8 minut mě docela překvapilo, protože být hercem jako je on, tak tuhle roli nevezmu, nemá tam totiž vůbec žádný prostor. Naopak Bill Murray provází celý film, občas to i funguje, ale převažuje spíše ta část, kdy je to nudné a nezajímavé, to trochu vylepšuje sexy tělo Kate Hudson, i když i to zdaleka nestačí. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Skvělá pohádka o tom, jak by se lidi na světě měli mít rádi a snažit se chápat. Bill Murray se pustil do předem prohrané bitvy, jelikož tahle filozofie zrovna v dnešní době moc nefrčí. Chopil se kormidla naprosto suverénně a táhne film nekompromisně a rutinérsky až do samého závěru. První půlka je naprosto v jeho režii a bavil jsem se královsky. Jeho setkání s Kate Hudson je fakt magické. Druhá půle s afghánskou Superstar už je výrazně slabší, to se ale nedá nic dělat, tam je zase podstatné to myšlenkové poselství. Barry Levinson se pustil tentokrát na velmi tenký led a já mu za to tleskám, protože tohle je jeden z filmů, který tu po něm opravdu zůstane, ač propadák, přesto v mnohém průkopnický....85% ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Kdo by nemiloval Billa? Já moc. Jeho výraz, hlášky. Zde jsem se nasmál tolik...A to i po odpolední při večerní projekci na LED TV. Murrayi asi si stáhnu veškerou tvou filmovou tvorbu. Nechci to psát jako nějaká čtrnáctka, ale musím: Bill Murray je prostě BOŽÍÍÍÍ - MUCK MUCK. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ťažko to brať vážne, ale ešte ťažšie sa na tom zasmiať. Miestami strašne nepriehľadné, zmätočné, človek si len hovorí, čo to tam robia a prečo. Potom sa tam akože začne odvíjať nejaká dejová linka, ktorá je ale tak klišoidná a obkukaná, že nenadchne a dokonca ani nezaujme. A Willis to zobral z neviem akého dôvodu. Slabé 2 z 5 ()

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama