Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wei Siu Bo je obyčejný kuplíř, který s oblibou vypráví zákazníkům vymyšlené příběhy o legendárních bojovnících. Během policejní razie se mu však jednoho takového bojovníka podaří zachránit a ten ho za odměnu přijme jako svého studenta. Dostává se tak do tajného společenství brojícího proti králi. Tam také brzy dostane svůj první úkol. Musí získat práci v královském paláci v Zakázaném městě a dělat informátora. To se mu však téměř vymstí hned z počátku, když se omylem přihlásí do služby jako eunuch. (Raztubyl)

(více)

Recenze (4)

Idaho 

všechny recenze uživatele

Naprostá šílenost od Jing Wonga, ujetost maximálního kalibru, která ujetostí překonává i Tricky Brains. Jedná se o ztvárnění v novely Jelen a kotel (ne že bych ji znal), kterou se již pokusil natočit Shan Hua, ale z mého pohledu neúspěšně. Inu, příběh se točí ohledně pasáka Weie, který se dostane tak trochu omylem na císařský dvůr díky tahanicím mezi jakousi Dračí sektou, která se chce chopit trůnu. Jeho přítomnost však funguje jako nevypočitatelný prvek chaosu ve zdánlivě jasné situaci, takže se dočkáme mnoha zvratů a překvapivých události. Pro fandu „chowovek“ a filmů Jing Wonga je také zajímavé vidět známe tváře z jiných filmů v různých vedlejších rolích. Celý film se skládá ze dvou částí. 80 % ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Pěkná šílenost, ale líbilo se mi to dost, Chow tu předvádí neskutečné hlášky např. o černošce při zabavování Baiova majetku, nebo stálé výmluvy Waie (Chowa) sou masakrální, ale těch strašně směšných věcí je tam fakt dost. No, i když je to pěkná blbina, tak se na to skvěle dívá a ten humor stojí za to, navíc mám takový strašně rád. Jo, prostě Stephen je borec. 90% ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Přestože se sem se vcelku nechytal v šíleném ději, docela slušně jsem se pobavil. A u pár scén (nejdokonalejsí je imho ta scéna s dvouma ženskýma schovanýma v posteli za závěsem) jsem dostával záchvaty. Už jenom ten začátek, kdy létající dědek rve hlavy je luxus a samozřejmě nechybí nějaká mocná kung fu fatalitka, tentokrát jakási ultimátní dlaň, na kterou maník vždycky musí pořádně namotat chi... no prostě pohodová, ujetá oddechovka. Za mně spokojenost a uvidímě co s druhým dílem, na který se upřímně hodně těším. ()

HKstars 

všechny recenze uživatele

Prvních pár minut filmu vypadá jako kdyby při střihu Swordsmana 2 upadly na podlahu a odplazily se do jiného filmu. Ching Siu-Tung se holt nezapře. Jenže jakmile přestane Elvis Tsui trhat lidi na malé kousíčky a ukopávat hlavičky řadovým vojákům, objeví se na scéně Stephen Chow a kormidlo režie převezme Wong Jing. O tom jak se o film přetahuje komediální torpédo a wire-fu maniak je pak celý zbytek a je to "bitka" hodná pozornosti. Stephen Chow hraje opět losera, kterému jeho chabé schopnosti nijak nebrání v hutné vyřídilce. Tuhle pózu ostatně dovedl k dokonalosti. Jeho Wei Siu-Bao (v americké verzi překřtěn na Wilsona Bonda ;) je megafrajírek, ale když jde do tuhého, bere poslušně do zaječích. To však nebyl případ bitky v jednom bordelu, kde zachránil život šéfovi rebelů. Protože je to zároveň jeho idol, záváže se k infiltraci do císařského paláce. Jenže tady už začínají problémy - Wei si splete vchod a místo náboru do kuchyně se dostane do kastrovací kanceláře, která vyrábí eunuchy. Na poslední chvíli je zachráněn Hoi Tai-Fuem (Ng Man Tat), jenž na pozici dvorního eunucha kuje v paláci nejrůznější pikle. Weie to sice zachrání (alespoň na čas) od kastrování, ale ten zas musí něco slíbit Hoiovi. Tímhle stylem se v podstatě seznámíme s veškerým osazenstvem paláce - královnou matkou (Cheung Man), jejím synem (císařem) a dcerou (vrcholně nadržená Chingmy Yau). Chow tu naplno využívá svojí "diletantskou" komiku, takže se vždycky nechá chytit nebo do někoho omylem vrazí. A všichni chtějí využít jeho služeb k nějaké sebevražedné misi. Nejzábavnější na celém filmu je bezpochyby to, že se hlavnímu hrdinovi daří likvidovat velmistry a odhalovat spiknutí a to všechno jaksi mimochodem, bez většího přispění. Nevím jestli měl Wong Jing zrovna dobrý den, ale když se přenesete přes šílené věci (typu Ng Man Tat se zblázní a po zasažení smrtícím jedem začne pít z formal-dehydu vlastní penis, který mu v dětství odňali ;) a ještě šíleněji rotující mistry (Ching Siu-Tung je zas jednou v ráži, i když po stránce choreografie nepatří Royal Tramp k jeho majstrštykům), je tahle komedie brutálně zábavná a Chow je doslova k sežrání. Styl jakým se dostane i z těch největších průšvihů je neodolatelný a pár okamžiků je věru geniálních. Škoda že Wong Jing a Siu-Tung se na postu nejvyšším nějak lépe nedohodli, film se tváří všelijak a pronásleduje ho jakási aura nedotaženosti (tu ovšem Chow zakrývá celým svým tělem (především tedy jistými partiemi, jež dostanou pořádně zabrat ;) a grandiózním výkonem). Nebýt "to be continued..." závěru, asi bych řekl, že to byla naprostá ptákovina bez děje. Což asi stejně řeknu po zhlédnutí dvojky, každopádně to nic nemění na faktu, že párkrát se skutečně zasmějete od plic, pokud máte pro Chowa slabost a pár hongkongských komedií už jste viděli. Tahle totiž patří k těm drsnějším a plně docenit její nuance dokážete až po pečlivém proškolení na lehčích filmech (třeba zmíněná trilogie Swordsmanů). 60% ()

Reklama

Reklama