Reklama

Reklama

Recenze (4)

Idaho 

všechny recenze uživatele

Přímé pokračování prvního dílu. V zásadě jen dokončení příběhu. Nelze hodnotit bez znalosti předchozího dílu. Naprosto nechápu ty, co to hodnotí, aniž by ho viděli. ()

Raztubyl 

všechny recenze uživatele

První část Royal Tramp je rozhodně jedna z nejlepších Chowovek a zatím jediná, u které jsem se smíchy témeř utopil v hrnku čaje. Druhá část, ačkoliv jen dokončení děje a nejspíš natáčená na jeden zátah, mi však přišla o něco slabší a především méně vtipná. Možná taky proto, že příběh je už tak zamotaný a všichni herci v tak podobných hadrech, že jsem se místama ztrácel v ději. Avšak šílené způsoby získávání zvrácených kung fu schopností a jejich využití v naprosto úchvatně přehnaných soubojích, kterých je druhá část plná, mě nejspíše nikdy nepřestanou udivovat a bavit. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Dokončení prvního filmu, které se nese ve stejném duchu. Opět je tu kopec srandy a Wai (S. Chow), konečně získává i schopnosti kung fu, které získal typicky netradičním způsobem, ale tohle se mi na filmu velmi líbilo ten zvrat. Takže celkově stejné hodnocení jako první část, prostě opět jsem se perfektně bavil a byl zásobován velmi dobrými hláskami. 90% ()

HKstars 

všechny recenze uživatele

Druhý Royal Tramp navazuje přesně tam, kde jednička skončila. Wei (Stephen Chow) si užívá blahobytu, ale za humny se začínají stahovat mračna. Podvodnice, kterou v závěru jedničky odhalil, se transformovala do velitelky dračí sekty a spolupracuje s konkurenčním místo držícím, jenž plánuje zaútočit na císaře. Ještě předtím se ale jeho syn má oženit s císařovou sestrou (Chingmy Yau), aby naoko potvrdil svou loajalitu. Jenže ta čeká dítě s Weiem. Vítejte do bláznivého světa... podruhé. Ve druhém díle převzal otěže Ching Siu-Tung o něco pevněji a je to sakra poznat, protože film je akčnější, postavy mají ultimátní schopnosti a všechno lítá, co nohy má. A úplně nejvíc Brigitte Lin, která nastoupila do role Cheung Man z jedničky (po trasnformaci následuje změna podoby, malou nápovědu nám ostatně tvůrci přichystali už v závěru jedničky) a stejně jako ve Swordsmanech plní roli megasupermanky. O své schopnosti ale brzy přijde a bude to samozřejmě díky Weiovi, který se ve filmu předvede jako megasukničkář a svede prakticky každou sukni v dohledu (se speciálním afrodiziakem pak i ten zbytek ;). Jeho šarmu pod tlakem okolností podlehne i Brigitte a Chow získá její schopnosti, což Siu-Tungovi postačí k organizaci úchvatných bojových sekvencí (nepřítel má totiž na své straně Yam Sai-Kwoona). I když je film na první pohled mnohem akčnější (a po téhle stránce i vychytanější), nezapomnělo se na staré postavy a především brutální humor. Royal Tramp 2 beze zbytku naplňuje definici šílené komedie a to i tím, že se v něm neděje nic a všechno. Příběh postrádá jakoukoliv logiku a i když se odehrávají současně dvě, tři dějové linie, vůbec nevíte, která bije, protože Chowova postava snad už ani neví, kdy lže a kdy mluví pravdu. Jenže jeho Wei je opět k zbláznění vtipný a nemohu si pomoct, čím víc Chowovek mám za sebou, tím je mi jeho specifický humor sympatičtější. Jsou tu rozhodně dětinské vtipy, mnohé trikově nezvládnuté a většinu jeho filmů pronásleduje mírná televizní fazóna, ale ten obsah si rozhodně užijete, pokud víte jak má vážně míněný film o swordsmanech vypadat. Royal Tramp si totiž z tohohle žánru dělá legraci ústavičně a jeho sitcomový timing a kadenci gagů trumfne máloco. Původně mi bylo trochu líto, že Siu-Tung příliš tlačí na pilu, co se týče osnování různých spiknutí a vztahů mezi postavami, protože to nezávaznost "chowovek" tlačí směrem k vážně míněnému akčňáku. Výsledek ale funguje nad očekávání dobře, film dokonce není žánrově tak rozervaný jako první díl a Wong Jing (zřejmě) se nebál jít v některých vtipech do krajnosti, takže vás čekají zvuky z grotesek, šílené honičky a velice humorné akční scény. Ne každý je na takový mix připravený (neopakuji se už v tomhle, pokud se jedná o Chowovy filmy? Sorry, každý má právo být varován), ale pár nás je a Chow velice dobře ví na jakou strunu má zahrát, aby nás uspokojil (a nemluvím teď samozřejmě o těch vtipech souvisejících s penisy ;). 70% ()

Reklama

Reklama