Reklama

Reklama

Nekonečné léto

  • Česko Nesmrtelní (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nekonečné leto je road-movie plná snov, lásky a bezprávia. Keď sa jednej noci v Štokholme stretnú Isak a Em, nechajú všetko za sebou a vydajú sa na road-trip lesmi severného Švédska. Peniaze sa im čoskoro minú a oni sú nútení páchať zločiny, aby prežili. To, čo sa začalo ako bláznivé dobrodružstvo, sa čoskoro mení na nebezpečnú hru. Napokon dosiahnu bod, keď už niet cesty späť. (Film Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

Silas 

všechny recenze uživatele

Ten příběh je starý jak Bonnie a Clyde. My dva proti zbytku světa za hledáním svobody a útěkem před vlastní minulostí/přítomností, které způsobují pouze vrásky na obličeji. Co ale táhne tuhle známou story na vyšší level je velmi funkční a hmatatelná chemie hlavních protagonistů v celé jejich komplexnosti (Em je v jednu chvíli k zulíbání, hned nato na zabití a díky krátkým fungujícím flashbackům lze chápat proč), malé příběhové detaily podkreslené skvěle vybranou hudbou a pomalu se svírající spirála vedoucí díky špatným rozhodnutím od bezstarostnosti ke strachu o ztrátu všeho, proč si tuhle cestu zvolili. Jakmile budu mít příležitost, nasednu k této sympatické ale nesourodé dvojici do kabrioletu rád znovu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Založeno na chemii mezi oběma hlavními protagonisty, ale ta to sama o sobě nemohla utáhnout. Především mi vadil důvod, proč se Isak a Em vydali na touhle cestou. Postupné odkrývání jejich pohnutek mi neukázalo nic, než jen uměle vytvořené problémy, které vlastně ani problémy nebyly a cesty do hlubin dívčiny duše, které dostaly největší prostor, mě postupně přestávaly bavit. Nebýt povedeného castingu, nejspíš bych film vypnul už v první polovině. Ta druhá se pak přeci jenom trochu rozjela, ale pořád to nebylo nic, co by mě dokázalo uchvátit. No a ten konec vzbudil také spíš rozpaky. Stejně jako celý film. 40% ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Konečne sa to podarilo. Opäť som mal možnosť vidieť film, ktorý ma poriadne dostal do deja, nenudil ma, bol vynikajúcou štúdiou postáv a má absolútne skvelé vyvrcholenie. Príbeh ma nepustil, dvaja hlavní hrdinovia ho držia celý čas poriadne v rukách a majú medzi sebou toľko skvelých momentiek, že to tu ani nebudem rozpisovať. Hudba je skvelá, osvetlenie filmu je vynikajúce a okrem toho všetky dramatické momenty sú vynikajúce. Myslím si, že ale najviac to všetko ide v poslednej tretine filmu. Tá je absolútne fantastická. Film sa drží celý čas v rovine výbornej, no záverečných 30 minút je excelentných. Všetky scénky ako idú za sebou sú silné, sú emocionálne, majú vynikajúcu atmosféru a fantastické prekvapenie, ktoré podľa mňa nebude očakávať absolútne nikto. Film je síce trošku drsnejší, ako bol režisérov debut I rymden finns inga känslor (Simonuv Vesmír) ale absolútne mi to nevadí. Film má v sebe rovnako láskavé momentky medzi našimi postavami, ktoré sú základom pre to, aby tento film fungoval. A toto je zvládnuté vynikajúco. Ja tento film skutočne obdivujem. A teším sa, s čím režisér príde nabudúce. Hodnotenie: A ()

Mackoun 

všechny recenze uživatele

Jak už tu bylo řečeno jinými - útěk před osobními démony a bojkot společnosti v podobě nespoutané road-movie už tu byl na tisíc způsobů. Tenhle styl mi každopádně sedl a s radostí na podobnou jízdu nastoupím kdykoliv mám tu možnost - alespoň coby divák z pohodlí domova :) Skvělá atmoška, uvěritelný děj, fajn obsazení, prostředí i soundtrack - co víc chtít. Už snad jen doufat, že nikdy nikde podobnou cácoru sám nepotkám, jinak bych se vydal na spanilou jízdu asi zrovna tak… ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Z celého příběhu čiší jistá naivita, přesto jsem si tuhle zaláskovanou road movie docela užívala. Možná právě z důvodu, že se mi taky úplně nedaří zapadnout mezi ostatní. A ta romantická představa, že stačí potkat spřízněnou duši, s níž hodím všechny starosti za hlavu a vydám se na cestu krásnou severskou přírodou, je až neskutečně opojná. Akorát bych za sebou asi nenechala takovou spoušť jako Isak a Em. (75%) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Přichází Severská filmová zima

Přichází Severská filmová zima

04.02.2017

Pořádný mráz zavítá začátkem února do 13 českých a moravských kin. Koná se tradiční přehlídka kinematografie skandinávských zemí. V české premiéře bude uvedeno 11 filmů z produkce severských a… (více)

Reklama

Reklama