Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chow Sing-Sing je nepříliš úspěšný člen speciální zásahové jednotky Hong Kongské policie. Jeho jediná naděje jak si zachránit kariéru spočívá ve zvláštním úkolu v utajení na místní elitní střední škole. Chow musí předstírat, že je nový student a najít oblíbený ztracený revolver svého velitele. Pomoci mu v tom má policajt Tat pracující ve škole v utajení jako uklízeč. (Raztubyl)

(více)

Recenze (12)

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Pokud hledáte ulítlou komedii, tak Chow nikdy nezklame a to ani v této komedii. Zde hraje polivajta, který je nucen jít v utajení do místní vysoké školy (21 Jump Street pro lidi s inteligentním humorem ?). A je to prostě pecka, Chow tu podává skvělý výkon, vtípky jsou skvěle podané (nej scéna s kondomem) a prostě téhle veselé taškařici není co vytknout!!! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Stephen Chow tady hraje snaživýho policistu, kterej je poslán do školy jakžto student na tajnou misi svým šéfem, aby mu našel jeho raritní pistol, kterou ztratil. Z toho je jasný, že celej příběh nejvíc těží z typickýho spojení elitní policista, kterej šel k policii, aby se nemusel učit versus předměty, učitelé a studenti, který si hrajou na gangy, Rozhodně to je sranda, takovýho staršího typu. Navíc Stephen Chow i ve svých začátcích na sebe strhává veškerou pozornost a dokáže po celou dobu bavit. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Chow se tentokrat vykaslal na rezii a plne se soustredil na hereckej projev a je to znat. Ne, ze by byl jinde spatnej, ale prislo mi, ze tady hraje jeste o fous lip nez jinde, samozrejme nechybi jeho typicky machrovani a nebo naopak delani kokotin a navic tu i dobre strili a jeste lip se rve. Jinak pribeh je celkem fajn, at uz uvodni nebo zaverecna akce, tak prostredni komedialni cast ve skole. I kdyz na druhou stranu, kdyby tu ta krimi cast uplne chybela, nic moc by se nestalo. Film se sice ubira ocekavanym smerem, kdy nejdriv Chow vlitne do skoly jak hovado, nic ho nebavi, nic neumi a posleze se samozrejme zlepsi. Nastesti to je ale vyreseny stylem, ze chce opichat ucitelku a hlavne to je porad vtipny. Sice tu hluchy mista jsou, ale to hlavne, kdyz neni Chow na scene, ale jakmile je, tak to vetsinou perfektne rozjizdi a jeste lip mu to jde, kdyz mu nahrava jeho tlustej vymletej partak predstirajici parkinsona. Zkratka vtipna komedie a paradni Chow. ()

HKstars 

všechny recenze uživatele

Stephen Chow je v hlavní roli nepřekonatelný a nemusíte zrovna chodit na hongkongskou střední, abyste pochopili většinu fórků (jen ty zárodky Triád ve třídách budou možná tuzemskému publiku kapku cizí ;). Jako ve většině Chowovek je tu základem duo Stephen Chow-Ng Man Tat (tady hraje jeho spolupracovníka a "otce", předstíraný Parkinson patří k vrcholům jeho "herectví") a chemie mezi nimi by se dala krájet. Režírující Gordon Chan se příliš nepitvá v naznačeném nedostatku zodpovědnosti, který si musí Chow ve škole vyléčit a soustředí se především na nepřetržité salvy gagů a romantickou linii. To když se Chow zamiluje do jedné z učitelek (Man Cheung) a kvůli tomuhle vzplanutí je ochoten podstoupit doučování a další nechutnosti, kvůli kterým kdysi ze školy utekl a dal se k policii. Kromě dobře mířených vtipů zaujme i několik akčních sekvencí, ve kterých Chow i jeho doublové dokazují, že kvalitní bojovka se ujme v jakémkoliv žánru. Velká škoda, že akce trvá vždy jen několik vteřin, kopírka pouličního boje z Police Story 2 vypadala velice pěkně, stejně jako úvodní přepadovka (proč jenom Gordon Chan takovéhle věci později zcela zapomněl). Těžištěm je ale humor, jenž je vždy na prvním místě a s přehledem zakryje chatrný scénář a mírně televizní fazónu, která snímek strhává zpátky do osmdesátých let (to je myšleno částečně jako poklona, i když si nemyslím, že by to Gordon Chan udělal úmyslně). Tentokrát opravdu nemusíte být die-hard fanda Chowových exhibic, abyste se smáli na plné kolo, protože i ostatní herci se projeví jako zdatní nahrávači a dovedou povýšit "jen" průměrné gagy na takřka geniální okamžiky. Nelze se divit, že vznikly další dva díly, protože jakkoliv Chow ždímá školní prostředí ve všech směrech, zbývá ještě hodně neprozkoumaných území. A po skončení titulků budete skoro žadonit, aby se do nich tenhle hongkongský Jim Carrey vydal. A nebo možná ne. Záleží to na vaší náladě a vkusu, stejně jako Carrey má Chow přibližně stejně velký tábor příznivců i odpůrců a když vám jeho svérázná komika nevleze pod kůži hned, jste ztraceni a musíte jít masírovat bránici jinam. Museli byste být ale opravdu velcí suchaři, aby vám při sledování Fight Back to School alespoň párkrát necuknuly koutky. 70% ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Parádní nářez na mojí bránici, kterou zase zařídil Chow s Ngem, kteří to dotáhli k dokonalosti, zvláště když se ve vedlejší roli objevuje na scéně nadřízený policista "The Scissor Legs", které se objevil již v God of Gamblers III. Špičková komedie se špičkovými scénami plné vtipu od začátku do konce. 99 % ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama