Reklama

Reklama

Kono danši, ningjo hiroimašita.

  • Japonsko この男子, 人魚ひろいました. (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Krátký film z alternativního současného světa o vztahu studenta a mořského muže je v pořadí druhým příběhem série Kono danshi, pro kterou je charakteristická zvláštní výrazná zajímavá grafika a animace kombinující několik různých stylů.

Shima Kawauchi žil jen se svým dědou. Vždy se snažil všem vyhovět, být dobrým žákem a být přátelský, ale pod touto maskou skrýval pocit naprosté osamělosti. Od dětství chodil tajně plakat na opuštěné molo na pláži. Když rodiče nepřijeli ani na dědečkův pohřeb, šel se po obřadu vyplakat na molo, urna mu vyklouzla z ruky a on se za ní bezmyšlenkovitě vrhl do moře. Probral se na pláži, kde se nad ním skláněl krásný zlatovlasý muž s rybím tělem od pasu dolů. Ten plačícímu chlapci nabídl, že s ním zůstane. Shima souhlasil a nastěhoval mořského muže do obývacího pokoje do nafukovacího bazénku. Pojmenoval ho „pan Isaki" podle ryby, kterou měl právě v lednici. Shima si na Isakiho brzy zvykl, začal se mu svěřovat a byl šťastný. Isaki byl ale šťastný pouze, když byli spolu. Neslavný pokus vydat se za Shimou do školy, nedělní příhoda z pláže a každodenní pozdní návraty Shimy domů kvůli festivalu Isakiho přesvědčily, že už pro něj v životě Shimy není místo. Doufal, že jeho utrpení ukončí návrat do moře. Shima našel dům prázdný. Běžel na pláž, marně volal Isakiho a zoufalý skočil z mola. Skončí tenhle vztah člověka a mořské bytosti stejně tragicky jako příběh o Malé mořské víle? (bergenia)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ponořme se pod hladinu oceánu v záplavě pestrobarevné a divoké animace. Snad aby vyvolala dojem lámajících se paprsků pod vodní hladinou. ______Příběh je, jako celá tahle série, o dospívání. Středoškolák musí přemoci svůj strach být odmítnutý a projevit navenek své vlastní já. Nikoliv vzorného synka, nikoliv nejlepšího kamaráda, nikoliv pilného studenta – ale kluka s chybami a stinnými stránkami, které tak dlouho pečlivě ukrýval. Odvahu k tomu dostane, když se vším všudy přijme svou lásku tak nedokonalou, jaká ve skutečnosti je, a přitom i tak nádhernou. Až tohle mysteriózní setkání tichému utrápenému studentíkovi dodá sílu, že se do toho vrhne po hlavě a bez ohledu na následky. ____ Při krátké stopáži je děj trochu uspěchaný, ale nahrazuje to lyričností. Přes zdánlivě pohádkový námět jde o metaforu reálného strachu mnohých dospívajících (i dospělých). SHRNUTÍ: Dva lordi rybaří na jachtě. Jeden z nich zachytí něco do sítě: Vytáhne ji a v ní je nádherná mořská panna. Lord si ji dlouze prohlíží, pak uvolní síť a nechá mořskou pannu sklouznout zpátky do vody. Druhý lord se zeptá: „Proč?“ A první mu odpoví: „Jak?“ ----- Doufám, že japonský student a mořský muž (panic?) budou trochu vynalézavější a na něco přijdou. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama