Reklama

Reklama

Svatební cesta

Trailer

Novomanželé Paul a Bea vyrazí na svatební cestu k odlehlému jezeru, aby si tu užili trochu romantiky. Brzy po příjezdu najde Paul Beu uprostřed noci v lese, zcela zmatenou. Bea se mu začíná vzdalovat, chová se čím dál podivněji. Paul pomalu tuší, že té noci potkalo Beu v lese něco mnohem děsivějšího než jen pouhá náměsíčnost. (Cinemax)

(více)

Recenze (179)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mrazivé, v závěru až překvapivě intenzivně vyhrocené hororové nezávislé drama. Režisérka spolehlivě drží divákovu pozornost, předkládá atmosféricé dusno a znepokojivé hororové výjevy, aniž by předčasně odkrývala jejich původ. Herci sympaťáci a zásadní vaginální scéna působivá. Trochu zamrzí mdlé závěrečné vypointování, které nepředvede nic nevídaného. Ale co taky pořád vymýšlet, že. Celkově spokojenost. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Půlnoční čuňačinka, kterou nevím, jak pořádně ohodnotit. Ale jelikož občas po nocích, kdy se mi nechce spát, dávám i takové horory, abych si záměrně před spaním zkazil náladu, zbylo mi pro tenhle film hodnocení jedné jediné hvězdičky. Nicméně technicky vzato to nebylo zlý a atmosféru to taky tvořilo vcelku zajímavou. Jakmile se ale začnou točit obrátky v druhé půlce filmu, rozjede se směska nevysvětlitelných otázek a sem tam se promítne i nějaká ta nechutnost, které mi pokaždé u jinak realistického příběhu dokážou vysloveně hnout žlučí. Tady se jim to teda vysloveně povedlo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vcelku milé překvapení. Honeymoon se může rozhodně pyšnit třemi atributy a to atmosférou, nepředvídatelností a slušným originálním námětem. Čím více se film blížil ke konci, tím více se mi jevil atraktivnější, jelikož poslední půl hodinu by se atmosféra dala sotva krájet. Atmosférické, temné, záhadné a kouzelné. Doporučení hodná záležitost. 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Super prostredie, pôsobivá atmosféra, až kým chalan babu holú nepristihne v nočnom lese. Niečo sa začína diať. Ale čo? Správanie ženy je čoraz neznesiteľnejšie, až by ste jej jednu flákli. A to by ste ani muche neublížili. Vysvetlenie „toho všetkého“ som odhalil už na začiatku a to nie som žiadny génius, ale keď vám začne v noci blikať elektrika, „tak nejako“ sa dopracujete práve k takému vysvetleniu, aké zvolili aj tvorcovia. Ale zachrániť človeka zviazaním a hodením do jazera fajn nápad. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kdyby takhle vypadala každá nízkorozpočtovka, svět nezávislého hororu by byl hned příjemnějším místem. Honeymoon je hezky natočená "indie", jíž bohatě stačí chata, les, jezero a jedno herecké duo (plus jedno vedlejší). Režisér však s tímhle málem dokáže kouzlit. Prvotní romantika mimo civilizaci se pro mladý pár velmi rychle mění na husté drama poté, co mladá dívka začne vykazovat známky podivného chování. Jaké že zlo číhá v lesích, však snímek divákovi úspěšně tají až do vyhroceného závěru, ve kterém dojde i na jednu menší hnusárničku. Tempo sice pomalé, za to pekelně atmosférické. Navíc příjemně tajemné. Za mě teda palec nahoru. (70%) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli mě ten konec nadchnul, nebo naštval, ale cesta k němu rozhodně stála za to. Několikrát jsem si u toho vzpomněl na von Trierova Antikrista, což je jedině dobře. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Někdo to pozná dříve, jiný zase až poté, co v klínu manželky objeví něco, co připomíná záclony z ložnice Oduly.. My wife is not my wife! Na debutantku řemeslně zvládnuté i docela atmosférické, obzvláště když se vtloukají klíny do doposud harmonického vztahu a následkem tohoto jednání nastává jeho rozklad. Sněhova divoženka přesvědčivá (její novomanžel naopak přehnaně snaživý), ale ten „bodysnatcherovský“ vývoj všechny dobré věci částečně otupil. Nasměrování k duševní nemoci (včetně zoufalství blízkého člověka marně se snažícího tomu zabránit) by možná zabodovalo lépe, ale zase bychom nebyli svědky tak trochu cronenbergovského porodu úhoře.. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Čakala som hutnejšiu a hlavne fyzickú "rozkladačku" no v tomto prípade zafungovala skôr tá psychologická - NEVA ! Hanejmúnoviek je neúrekom táto ale určite nezaostáva.To postupné pátranie po infected pôvode, kedy sa ONA mení NA, dávkovanie premeny výbornym hereckým nasadením a celkovým dojmom, ktorý ten záver len umocnil, si snímok u mňa vyjednal silnú 3ku. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ach, táto mládež. Hrnie sa to do manželstva po krátkej známosti, nasledujúc iba hučanie pohlavných orgánov a potom to tak dopadá. Nieže by si užívali rozmaznané líbanky v peknej prírode – namiesto toho sa v občasných medzisúložných prestávkach nestíhajú hádať a diviť; ktože to je námesačný, ktože to je úzkostlivý a kto do famílie priženil akú chorú hlavu. Ale aby to nebola iba beznádejná telenovela, treba do toho primiešať aj trochu záhady a možného nadprirodzena, keby náhodou... No ja neviem, skôr než horor by som to videl na neisto pojatú, charakterovú drama štúdiu, kde som si však hlavnú dvojicu nijak neobľúbil a prial som im radšej ten hororový prístup. Celkovo dosť stereotypné a rozkradnuté z viacerých starších nápadov (i novších filmov), ktoré tu ale dokopy celkom nepasovali a rozporuplne na mňa pôsobila aj pointa „ako“ z inej galaxie, i keď len ten záver to vlastne dotlačil aspoň na slabšie 3*. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nakecali pár zamilovaných nesmyslů do kamery, přenesl jí přes práh rodinné chaty v lesích, ukázala mu novomanželskou noční košilku, ráno pokecali o děcku, vyjeli si na jezero, potkali jejího starého známého a pak to začalo. Zpočátku to diváka zajímá, pak už méně, ke konci si přeje, aby konečně vyběhly závěrečné titulky. Kombinace hororu a jakéhosi sci-fi blábolu vycucaného z námětu v zaprášené horní polici stála „pár“ babek, což ve výsledku vůbec nevadí, sympaticky mate a občas napíná, nicméně neujasněné směřování do finále u mě nakonec nezabodovalo. Zůstalo toho ve mně pramálo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Paul a Bea, mladý novomanželia, opúšťajú zhon veľkomesta, aby si v odľahlej časti hôr, v jednej z chát, užili svoje prvé, spoločne strávené, romantické chvíle. Opak však bude pravdou. Paul po pár nociach nachádza Beu chodiť po lese v spánku. Od tohto momentu sa jej správanie diametrálne zmení. Čo je toho príčinou? Prvá tretina - romantika až ma napínalo. Druhá tretina - dráma lepšieho priemeru. Posledná - ťažko vôbec popísať o aký "guláš" žánrov vôbec ide. Psychologicko, mysteriózne sci fi? Som nasratý. Z tohto námetu sa dalo vyťažiť omnoho viac! Originalita a postupná gradácia "Honeymoon" rozhodne nechýba. Škoda že sa nedostavila väčšia odvaha "odkryť" karty. Len celkom slušná atmosféra tento snímok nepotiahne - 60%. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Kdyby On byl vnímavější a Ona otevřenější. Dokonalé líbánky podle režisérky Leigh Janiak. Drama prostoupené ženskou vyzrálostí i viditelnou náruživostí. Honeymoon má pomalu budovanou atmosféru, stupňující napětí, které vás dovede až k překvapivému finále. Po celou dobu jsem byla přikovaná ke křeslu, očarovaná tím co vidím. A jestliže chcete raději romantiku, sáhněte jinam. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Solidní hororová prácička zabitá nevěrohodným chováním ústředních protagonistů v klíčových (čti krvavých) momentech. Pokolikáté, sakra, už? ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vcelku nezáživné drama, ve kterém sledujeme mladý čerstvě oddaný pár na chatě u jezera. Polovina filmu se skládá z procházek, sexu, plkání a vaření, ve třetí čtvrtině se novomanželka zblázní a v poslední čtvrtině se vše přehoupne do čistokrevné sci-fi. V klíčové scéně bych čekal něco více, než jedno slizké chapadlo...jenže Věc se nekonala. Za posledních 10 minut dávám dvě * navíc. Konec mě potěšil. Celkově však snímek nedoporučuji, nepřináší nic nového, nemastný a neslaný a snadno zapomenutelný. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Začátek je skvělej. Zrzavá bohyně z Downton Abbey a Game of Thrones jede na líbánky na chatu u jezera (kamarád má podobnou. Chatu). Dávají si společně sprchu, možná i najde odvahu požádat o anál (to se musíte podívat sami), prostě klasický líbánky na chatě. Pak ale natrefí na jejího divného přítele z minulosti, věci se zkomplikují a jednou v noci Rose není v posteli. Její přítel jí najde nahou v lese (jedna bradavka) a Rose je najednou hrozně divná. A až do konce filmu je čím dál divnější. Je to na vás. Pokud máte rádi nahé zrzky, asi jo... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Svatební je césta jako žádná zé sta, roubená je úhóři, úhóři. Kdo se po ní výdá, ať si holku hlídá, než se s brekem pónóří. Ná konci té cesty svátební, stojí velký kůloví, cárárá. Tam všichni ženáči, chudí i pracháči, budou teskně lítóvat. A všichni: V lése na chatičcé zlehka jeblo holčičcé, manžel chudák starou podcenil. Svátba je príma věc stíhneš-li včas utéct, abys ještě dlouho šťastně žil. Ód těch dob co čučim ná filmý, znám i lepčí póintý, póintý. A tak si tu veselé na naší ČéSéFéDé vyvěsím jénom tři hvězdičky. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Záverečnú 15 minútovku by som jemne prepísal, ale aj tak je to jeden z najlepších hororov za posledných 20 rokov. Všetko šľape, ako má. Úvod predstaví postavy, chémia medzi nimi funguje a čo sa im nasledovne bude diať aj kvôli tomu nechá chladného len toho najväčšieho cynika. Po kľúčovej nočnej scéne začína taká dusná a znepokojivá atmosféra, akú som nevidel azda roky. Neskutočná atmosféra tajomných lesov, minimalizmus jednej chaty a dvoch osôb, niečo tajomné vo vzduchy, veľa tajomstiev a málo odpovedí... Úplne súhlasím s Avatharom, že záver by som zjemnil a urobil menej jasným (i keď jasný nie je ani zďaleka), ale žmurkanie na jedného slávneho hororového spisovateľa mi urobilo taký úsmev na perách, že srať na to, 100%, just shut up and take my money, I want more!!! ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Docela dobrá atmosféra, příjemné herecké obsazení a divák neví celou dobu, co se vlastně děje a to také není na škodu. Ke konci přijdou i zajímavé scény, které jsou nechutné, ale tím to hasne. První polovinu se takřka nic neděje a teprve druhá je o trochu lepší. Bohužel musím přiznat, že závěrečné rozuzlení bylo úplně o ničem a v divákovi nechá tolik nezodpovězených otázek, že by bylo nejlepší udělat druhý díl, což s největší pravděpodobností nestane. Z Honeymoon se tudíž stává jen bezduchý horor se spoustou nezodpovězených otázek a to není moc dobře .. 5/10 = 55% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Rose Leslie je sympatická herečka a pri prerode jej postavy mohla ukázať svoj talent. Spočiatku mi síce romantické momenty medzi hlavou dvojicou liezli hore krkom, no v druhej polovici sa rozbehla záhadná a atmosferická hra. Tvorcovia s ňou však mohli pracovať už od úvodu. ()

Reklama

Reklama