Reklama

Reklama

Sexuální výchova v Čechách

všechny plakáty

Obsahy(1)

Film Sexuální výchova v Čechách bude dokumentární komedií s prvky černého humoru o tom, jak se v Čechách učíme sexuálně žít a jak k tomu vedeme mládež. Film bude v České republice vůbec první sondou do celospolečensky diskutovaného tématu: jak se poprat se sexuální výchovou a jací odborníci a rádoby vzdělávací instituce nabízejí školení v sexu a jak to dělají. Měl by se pokusit formou dokumentární satiry vyvolat zamyšlení nad tím, jaký je náš vztah k hodnotám, které byly a vždy budou v lidském životě ty nejzákladnější. Jak zacházíme s láskou, úctou a odpovědností a zda-li místo toho, abychom pro ně ve svém životě našli pevné místo, neutíkáme raději k sexuální nauce, které dáváme často více místa, než si skutečně zaslouží. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

Petaxis 

všechny recenze uživatele

Haha, ty vole. Pan učitel - lektor mi připadal trošku jako úchylák, jako ptát se dětí na základní škole zdali masturbují nebo jestli už jim roste ochlupení mi připadá trošku WTF a celkově tak trochu neopodstatněné a od věci. Vůbec bych se nedivila, kdyby si večer honil při myšlenkách na své pubertální žáčky (ale třeba se pletu a prostě tomu vůbec nerozumím), a to nejsem žádný odpůrce sexuální výchovy ve školách, spíš naopak, mám pocit, že některým dětem - dospívajícím by prospělo takovéto získání informací z nějakého relevantního zdroje. Pak mě teda ještě dostalo složení učitelského sboru. Nad některými lidmi mi prostě zůstal rozum stát a je div, že se jim kdy vůbec podařilo počít děti. Jako chychotat se ve čtyřiceti nad slovem "kunda" nebo se ho stydět vyslovit, to je teda fakt něco. A tohle říká člověk, kterej teda fakt nepatří mezi lidi, kteří by měli úplně bezproblémový a zdravý vztah k sexu. Pak se ještě musím pozastavit nad názory většiny věřících o sexuální výchově. Já respektuju, že je pro ně sex něco posvátného (a z velké většiny s tím souhlasím), respektuju i jejich přání začít se sexem až po svatbě (s čímž už sice osobně úplně nesouhlasím, ale naprosto to chápu). Čemu ale vážně nerozumím, je to jejich striktní odmítání sexuální výchovy ve škole. Jako co je špatného na tom, že se tam jejich děti dozví informace o různých druzích antikoncepce a o prevenci proti STD. V nejlepším případě, budou dělat radost svým rodičům a nebudou je nikdy potřebovat. V nejhorším případě, je potřebovat budou, ale dozví se je až pozdě (a dozví se je zaručeně i bez sexuální výchovy, žijeme v době internetu, proboha), a pak nakráčí domů s tím, že jejich přítelkyně je těhotná, nebo s nějakou jinou úžasnou novinkou. Naivita některých rodičů mě fakt dojímá. Jako to, že si oni počkali na sex až po svatbě, ještě prostě rozhodně neznamená, že to stejně budou mít i jejich děti a zavírat oči před realitou prostě nic neřeší. Já sama jsem sice nikdy získávat informace o sexu od žádných autorit nepotřebovala, protože mi vždycky byla vlastní schopnost vyhledávat na internetu informace a z nich vybírat pouze ty důvěryhodné a relevantní, ale ne všichni lidé jsou na tom stejně a někteří mladí se prostě chovají jako nezodpovědní a nepoučení idioti a nějaká informační hodinka by jim určitě prospěla. Všehovšudy šlo o celkem zajímavý dokument, který však ani tak neinformuje o současné situaci kolem sexuální výchovy ve školách, spíš sleduje osudy několika dospělých lidí - učitelů, které Vás v mnohých případech prostě dostanou do kolen. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Celkem vtipný záznam o snaze docela úchylného pána rozmluvit učitele z Okříšek trochu více o sexu. Zkouší na ně lepší i horší metody, pubertální vtípky a baví se jejich rozdílnými reakcemi..starší ředitelka Maruška, co má "určitě pozitivní vztah k sexu" je nadšená, věřící Inka zase pevně přesvědčená, že "kondomy, pohlavní nemoci a nechtěné těhotenství se jejího syna ani z dálky nedotknou", starého mládence Josefa tyhle školení štvou, "jeho touhy se už snížily a je zvědavý, s jakým tématem přijde ředitelka příště" a zbytek učitelského sboru se chichotá jako třináctileté puberťačky.. Je to fakt sranda..ale nějaký přesah, o kterém píše anotace..ten jsem tam neviděla.. ()

Reklama

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Ty Pražáci só opravdu podivné exempláře. Vymyslijó nějakó tu svoju sexovědu, přivezó ju do Okříšek u Třebíča, kde točijó školení učitelů - a nakonec to pojmenujó Sexuální výchova v Čechách, přestože celó dobu só na Moravě. Tak snad só od té doby vzdělané aspoň pohlavně, když už vlastivědně só nějaké retardované, pipiny a šulíni pražské... -------- V titulcích filmu uvedeno: rok výroby 2013. ()

duch9 

všechny recenze uživatele

Takhle jsem se dlouho nepobavila! V dokumentu nejsou pouze prvky černého humoru, to je absudní drama par excellence. Představte si, že vás v autoškole učí lidé, co v životě neřídili auto, tak asi takto autentičtí jsou učitelé absolvující kurz sexuální výchovy. Lektor kurzu je přímo učebnicový úchylák, toho jediného téma zajímá, přímo se v něm vyžívá, ostatní to berou jako nucené zlo. Škoda, že se nejedná o časosběrný dokument, bylo by zajímavé vidět ty proškolené chytráky v akci. ()

Ukrizku odpad!

všechny recenze uživatele

Co je tohle za opičárnu? Má to parodovat vesnické zaostalé učitele nebo přiúchylnělého lektora nebo sex jako takový? A ten název má mít logiku? Nejpříšernější dokument nedokument, který jsem viděla. O ničem, trapas. Troškovy Hoštice s Kelišovou jsou proti tomu moderní film. A hlavně to není vůbec vtipné. Proboha, které dítě se tímhle skandálním p(r)orevolučním přístupem chce dozvědět intimnosti. Něco tady je nemocné, buď pan lektor nebo paní ředitelka nebo ten, kdo to natočil. Už se nedivím, že jsou učitelé za debily, když je v 50 někdo před kamerou donutí navlékat kondom na umělý penis. OMG!!!!! ()

Zajímavosti (2)

  • Dokument byl původně natáčen jako televizní. Žádná z tuzemských televizních stanic jej však nechtěla přijmout. (Antal89)
  • Autorkou námětu je Jana Jochová-Trlicová, jedna z předních osobností Výboru na ochranu rodičovských práv (VORP). (Antal89)

Reklama

Reklama