Reklama

Reklama

Rychlá změna

(festivalový název)
  • Filipíny Quick Change
Trailer

Obsahy(1)

Dívky v transsexuální komunitě v Manile vydělávají na živobytí soutěžemi krásy a vystoupeními v talentových show. Vzhled je vše, co mají, a aby dosáhly dokonalosti, vyhledávají pomoc „lékařky“ Doriny. Ta je sama bývalou umělkyní a tak píchá injekce kolagenu do rozličných částí těla a poptávka po jejích kosmetických kúrách bez licence stoupá. Když se však její přítel Uno zamiluje do jiné trans ženy a u jednoho z klientů se objeví komplikace, dojde k odhalení temné stránky jejího pokoutního podniku a Dorina musí přehodnotit své životní volby. Naléhavý, přitom však laskavý portrét společnosti posedlé mládím a krásou v režii Eduarda Roye Jr. zkoumá tlak na transsexuální ženy s ohromující autentičností. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

mclovin077 

všechny recenze uživatele

Film zajímavý nejen zvláštním jazykem (mix angličtiny, španělštiny a dalších jazyků), ale taky filipínskou realitou transsexuálů. Tato komunita v této zemi je velká a silná, o to důležitější je odkaz filmu. Doporučuji zhlédnout. ()

PavliSmap 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinka filmu, transgender žena Dorina, ilegálně vpichuje injekce s kolagenem do svých transgender klientek, které se chtějí co nejvíce přiblížit ideálu krásy a vyhrát alespoň jednou nějakou soutěž Miss Gay. Nejedná se ale o žádnou plytkou podívanou zaměřenou na vzhled, snímek diváky seznamuje se světem filipínských transexuálů s jejich strastmi i slastmi. Převážně ale s těmi strastmi (ač ve filmu Filipíny působí jako velmi tolerantní země). Není obvyklé, aby byla hlavní transsexuální hrdinka zobrazena také jako matka (vychovává svého synovce, jehož matka se ve filmu neobjeví - dle slov režiséra úmyslně, aby jejich pouto divák vnímal silněji), což vnímám jako velké plus. Režisér do filmu obsadil převážně neherce, jejichž životní osudy se promítly do jejich postav. Musím podotknout, že vybral dobře a že jejich výkony byly přesvědčivé a uvěřitelné. ()

Reklama

Bakuc 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle zážitek dlouho nezapomenu, film který je v reálném prostředí s reálnými herci prý z je pouze 20% filmu fikce. A přitom silný, skvěle udělaný i " zahraný", drama, smutný, i jsem se smál. Se směšným rozpočtem. Pro mě Čecha totální exotika. Fantazie. Klobouk dolů ()

Reklama

Reklama