Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oba jsou dokladem, že přátelství a zábava mohou mít nejrůznější velikost. Britský seriál Velký a malý pojednává o každodenních trampotách dvou kamarádů, kteří byť jsou oba naprosto odlišní, tvoří svým způsobem dokonalý, i když lehce chaotický tým. Velký si poklidně žil ve svém domku u rybníčku, ale když mu jednoho dne u dveří zazvoní Malý, uvědomil si, že vlastně celou dobu v jeho životě někdo chyběl. I když ten někdo převrátí jeho svět vzhůru nohama. Zatímco Velký je mírný a ohleduplný snílek, Malý je zbrklý a hlučný extrovert s hlavou plnou velikášských plánů. Každý z nich má navíc odlišný pohled na život díky svému vzrůstu. Velký je spokojený ve svém domku se zahrádkou, kde rád kouká na hvězdy a vynalézá úchvatná zařízení. Kdežto pro Malého je svět jedním nekončícím dobrodružstvím, ať už v podobě závodění v autě na dálkové ovládání, plánů na chycení „trapaslíka“ či lechtání žab. Jejich přátelství přímo stojí na jejich odlišnosti, ale současně je zcela upřímné a nezlomné, plné spousty laskavosti, shovívavosti a smíchu. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Moje "obliba" plyšáků ze Sezamové ulice a jejich všelikého příbuzenstva je všeobecně známá - o to větší mi udělala radost tahleta (kupodivu víc jak deset let stará) záležitost. Jak je vidět, DÁ se v tomto žánru tvořit i bez retardovaných a nafrčených froté ponožek (zdravím Svět Elmo:P). Neskutečně mě baví i technické provedení Velkého A Malého, protože se tu krásně pracuje i s detailními záběry, kde tvůrci musejí vyvádět psí kusy, aby zvládli někam strčit ovládací prvky (a pak jsou chvíle, kdy prostě MUSÍ v postprodukci něco odmazávat, protože jinak to není možné). A mimika zejména Malého je naprosto dokonalá:) Uznání si zaslouží i čeští dabéři, ale abych se taky vrátil k obsahu - seriál je o soužití dvou rozdílných osobností, a učí děti o lidských povahách a pocitech tak krásnou a hravou formou, že nemůžu jít pod 80%. A za ty písničky, u kterých si nechcet prostřelit hlavu, ale naopak Vám nevadí, když si je pak půl dne broukáte, bych mohl jít i výš. A tak teda jo, pojď mi hop, 90%;) ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Moc hezký a hlavně poučný seriál. Ukazuje dětem co je to přátelství. A také jak řešit různé situace. Navíc je na začátku úžasně chytlavá písnička. ()

Reklama

Reklama