Reklama

Reklama

Max Lambert, bývalý šéf lupičské bandy, si odpykává dvacetiletý trest. Před zatčením zakopal u kostela nedaleko Říma několik milionů ve zlatě, „výdělek“ ze své poslední akce. Se svým spoluvězněm Pierrem Bizetem připraví plán útěku a v převleku za duchovní se snaží odletět do Říma, kam zrovna v této době směřují církevní hodnostáři z celého světa. Takže dvě sutany navíc se mezi nimi lehce ztratí! Jenže uprostřed poklidného letu se objeví únosci, kteří nutí pilota obrátit letadlo na Tanger. Ale to zdaleka není ještě to nejhorší, co je na cestě za svobodou a penězi čeká. Jedinečná dvojice GabinBrialy, výborné dialogy a situace v komedii, která nestárne. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (197)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Francouzská komedie, která je spíše inteligentně a velmi poklidně podávána. Takže pokud očekáváte nějaké bláznivé excesy a eskapády, nejspíše nebudete plně spokojeni. Svatý rok mi přišel jako Gabinovské krimi dílo, lehce podkresleno humorným podtónem. Spíše jsem z něj měla dojem jako z díla, které bylo vytvořeno s jistým důrazem na důležitost, a ne jako z čisté, odlehčené komedie. A takto na mě působí spousta těch Gabinovských. Což mi rozhodně nevadí, protože vždy se jedná o skvěle zvládnutý snímek, ač svým stylem "chladného" humoru, nepatří k mým oblíbeným. "Vaše tělo, které bůh obdařil tak půvabnými tvary, nebylo stvořeno k tomu, aby sešlo v dešti kulek za kalného jitra." ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Taká príjemná rozprávka o zločincoch, ktorých si rozhodne musíte obľúbiť. Dejová linka veľmi naivná, no nepozeralo sa na to zle. Na druhú stranu to ale neponúkne nič také, čo by sa malo zapamätať dlhšie ako na pol dňa. Možno až na zdvihnuté obočie na záver v ponímaní toho milosrdného pána policajného komisára. A dostalo sa aj na charitu... takže bum bác, a rozprávke je koniec. Lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Teda podle hodnoceni jsem cekal nejakou ultimatni komedii, ale nic takovyho jsem nedostal ani vzdalene. Sice pribeh o utikajicich veznich, jejichz letadlo unesou, je docela dobrej a ma slusnej potencial, ale ten je vyuzitej jen minimalne. Obcas padne nejaka paradni hlaska nebo Gabin s Brialym udelaj slusnou scenku, ale to je tak vsechno. Vetsinu casu se tak dej hrabe na jednom miste, nic moc se nedeje a spis to nudi. Zachranuje to pak akorat zamracenej Gabin. Fakt jsem cekal daleko vic. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Opět vynikající Jean Gabin v útěkovém filmu, který se krapet zvrtne. A protože se jedná o poslední jeho počin, jde vlastně zároveň i o důstojné rozloučení z francouzskou hereckou legendou, kterou již nikdo bohužel nenahradí. Jeho klidná kamenná tvář v každičkém záběru ve spojení s kulometnou dávkou různých hlášek v každé situaci je stále zárukou kvalitní podívané. Vážné téma a velice inteligentní humor. To dokázal zhmotnit jenom on. Závěrečná pointa je už jen třešničkou na dortu. Snímek nelze jinak než doporučit. Už kvůli Gabinovi, který tu vlastně shrnul to, co mu šlo nejlépe. ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

jak čtu ty vaše komentáře, tak vám tam chybělo pár mrtvol deset litrů kečupu a pět explozí . Pane Gabine děkuji a brzy nashledanou váš deda:-) Jsi stejně hezká jako dřív , ale taky stejně blbá no coment skvělé:-) ti piloti jsou skoro nadlidi řídit takový kolos není asi prdel :-) herecké obsazení i dabinku skvělé :-) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • V roce 2014 vyšel film na DVD v první remasterované verzi ve vysokém rozlišení. (sator)
  • V průběhu filmu se střídá letadlo s logem fiktivní Air Italia s letadlem tehdy ještě existující společnosti PAN AM. (krysarr)
  • Poslední film Jeana Gabina. Zemřel 15. listopadu 1976, téměř sedm měsíců po premiéře, která se konala 23. dubna 1976. (Komiks)

Reklama

Reklama