Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na obrazovky televize Prima a TV JOJ právě přichází největší česko-slovenská pěvecká show X FACTOR! Diváci se mohou těšit na nekompromisní porotu ve složení Ondřej Brzobohatý, Sisa Sklovska, Oto Klempíř a Celeste Buckingham. Dvacítka finalistů bude rozdělena do čtyř skupin – dívky, chlapci, starší 28 let a skupiny. Vítěz soutěže získá více než pět milionů korun! Moderuje Martin Pyco Rausch. (TV Prima)

(více)

Recenze (51)

Ainy

všechny recenze uživatele

Tak dneska jsem čirou náhodou nechala zapnutý televizní program na Primě a ke svému úžasu jsem okamžitě neskočila po ovladači a nezačala zběsile přepínat na něco jiného (jelikož tenhle typ pořadu normálně nesleduji), ale zaposlouchala jsem se do hudebních výkonů soutěžících, kteří už byli vybráni do úzkého předkola než se pak zbytek těch "nej" objeví v živém vysílání. Výběr z pěti kapel ... no, tak tam bych si asi nevybrala. Možná to duo a pak ta jedna skupina z Nového Jičína. Ta jejich zpěvačka měla vážně skvělý hlas (však jak jinak, vždyť jsou to Moraváci a hlavně u nás se to muzikantsky kvalitně líhne). Škoda, že nepostoupili a vybrali skupinu lunetiků, kteří byli nesladění, pěvecky nic moc ... kam dali uši Najtworci. ... chjo. Pak ale přišli na řadu kucí. Vůbec bych se nechtěla ocitnout v pozici Šelesty a mezi nimi vybírat. Ti borci byli hotoví zpěváci s čistým jedinečným projevem a originální barvou svého vrozeného hlasového talentu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hledání "x factoru" v pěvecké soutěži pokračuje i v roce 2014. Nový ročník, nová porota, nový soutěžící. V porotě se sešla snesitelná kombinace čtyř profesionálů, z nichž je každý svým způsobem jiný, vyniká v jiném hudebním oboru nebo žánru, a je i jinak přísný a náročný na výběr soutěžících. Zahraniční verze sice budou i nadále o stupínek či dva výše než ta československá, ale já se u nich, i přes jejich kvality docela nudil. Nikdo si však nepoložil základní otázku a sice, zda ještě vůbec má smysl hledat pěvecké talenty, a pokud ano, co to vlastně přinese. X Factor bude nějakou dobu okupovat večerní televizní vysílání, poblázní televizní národ, aby pak vybral jednoho zpěváka, případně skupinu, kteří si zažijí svých pár kol slávy v soutěži, aby pak po ní nezažili ani těch "povinných" 15 minut glorifikace. Nikdo si na ně už zkrátka poté ani nevzdechne. Hudební trh je zahlcený až přesycený, a kdo chce, tak si svého hudebního oblíbence najde. Beru, že jsou v tom prachy, sledovanost a mnoho dalších x ne x factorů, ale všeho s mírou. Když se totiž hned z jara začne na diváka valit jedna pěvecká soutěž za druhou, a to v tuzemsku zrovna nemáme přehršel českých volně dostupných televizních stanic, tak na diváka z toho může padnout jarní únava. Je však nutno ocenit, jak mnoho lidí má o sobě vysoké mínění a dokáže s nulovým talentem, hrozným zpěvem, předstoupit před porotu bez pocitu soudnosti. Nechme tomu volný průběh, a múže to být jenom horší, protože to, co bylo k vidění v prvním díle, bylo bohužel to nejlepší, co tahle počeštěná verze dovede a je schopná předvést. Pořád máte svobodnou volbu to vůbec k sobě do obýváků, na monitory, prostě nikam, nepustit. I když minimáně kvůli Sise Sklovské, by to byla přece jen škoda. Mé hodnocení: 60% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dám tomu dvě hvězdy – jednu za to, že už tahle kokotina neměla další řady (zatím) a jednu za porotu. Oto Klempíř i Ondřej Gregor Brzobohatý jsou celkem v pohodě lidi (u toho druhého jen do doby, než mu začne poroučet stará, co má dělat a co má říkat…) - Celeste Buckingham a její kukuč tu byla hlavně pro ozdobu – no a nekompromisní Sisa si získala palec nahoru za to, že si nebrala servítky a mnohdy řekla na kameru, co si doopravdy myslí…Jinak ze soutěžících mě moc lidí nezaujalo… ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že nejen celá ČR, ale asi i celý svět je už přesycen těmito druhy pořadů. Ale já se vždy nechám zlákat, protože si najdu nějakého oblíbence, kterému pak velmi fandím a těším se na jeho vystoupení. Tentokrát to bylo jednoznačně duo Ricco a Claudia, jejichž pěvecké výkony mě nabíjely energií. A celkový vítěz Peter Bažík byl mým favoritem už v superstar a od té doby přitom urazil pořádný kus cesty a výrazně se zlepšil. Z porotců jsem jako správný "Kyjovják" souznil s Otou Klempířem, v jehož týmu zpívali právě Ricco a Claudia. A ačkoli mi Ondřej Brzobohatý přijde sympatický a inteligentní, jeho hodnocení naprosto nechápu a vůbec se nedivím, že jeho tým dopadl nejhůře. Pohřbil se vlastně už tím, že do finále nevzal nejlepší zpěvačku Šarkózyovou a když potom dal přednost Vávrovi před Brigitou, sršely z mých úst na něj ty nejhorší nadávky. Asi mu šlo lépe to moderování než porotcování. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Oproti novácké verze z roku 2008 trochu jiná liga a kvalitou zpracování mi to přiíjde i lepší než letošní Hlas Československa. Já osobně beru jako výhodu také neokoukanou porotu. Největším mínusem je bohužel poměrně zásadní věc, a to soutěžící. Oproti zahraničním verzím mi málokteré vystoupení připadá něčím zajímavé a občas projdou castingem dle mého názoru i dost (pod)průměrní zpěváci. 3 živá kola jsou poté tak trochu výsměchem formátu. Škoda, věřil jsem tomu víc. ()

GeusX

všechny recenze uživatele

Všechny takovéto pěvecké šou (určené zejména pro náctileté publikum) jsou si podobné jako vejce vejci... ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že je to zase super úžasný, ale černý čísla si to nezaslouží. Porota je celkem fajn. Mile mě překvapila Celeste, protože jsem po zkušenosti z loňské superstar čekal druhou Farnou, ale to se naštěstí nestalo, protože má Celeste alespoň mozek. Proti Brzobohatému jsem nikdy nic neměl, Sisa jde přežít a Oto mě začal celkem bavit. Pyco je skvělý jako vždy a účinkující buď alespoň ujdou (opravdu dobrý byli asi 2) nebo alespoň pobaví. Po castinzích 69% Edit: Výběr do živých přenosů porota p*****a, z osmi lidí se mi líbil jeden. Po prvním semifinále 40% ()

FFilipCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Pár dílů jsem měl trpělivost, ale už mě to opravdu přestalo bavit. Jelikož poslouchat tu přehlídku "hvězdný pěchoty" už prostě nevydržim. Kde jsou ty hlasy!?!? ..za těma asi budu muset na konkurenční kanál do konkurenční soutěže. Protože tam aspoň vysílají opravdu talentované zpěváky a nezahlcují nás dvouhodinovou stopáží plnou nýmandů, co neumějí zpívat. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší pěvecká soutěž, kterou jsem zatím na českých TV stanicích měl možnost vidět. I ten X-Factor, který šel před několika lety na nově, měl o hodně vyšší úroveň. Tedy mám na mysli, co se týká výkonů soutěžících. Prima je možná lépe organizovaná, ale sleduju už několikátý týden a zpívat tam zatím neuměl snad nikdo, nebo hodně průměrně. Nejhorší na tom je a co mě totálně znechucuje, je jak porotci každého druhého vyzdvihují do nebe i když za nic nestojí. Navíc se to čím dál víc snaží postavit otázkami na životním příběhu víc jak na zpěvu. Letos to prima po delší době projíždí v souboji s novou na plné čáře. V Hlasu jsou talentovanější lidi. Vůbec i sestava poroty je dost špatná, Ondra dobrý, ostatní vyměnit. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem si říkal, že by to mohlo být jedno nejlepších zpracování pěvecké soutěže u nás. Ale postupem času nacházím čím dál více minusů, především nedodržování formátu a zkrácení live show jen na tři večery! Navíc nedostatek talentů a vyhazov talentů dobrých tomu moc nepřidá. Nakonec v tom vidím spíše více nedokonalostí, takže snižuji hodnocení. Největším plusem X Factoru je Sisa Sklovská, jejíž hodnocení jsou trefná. Celeste se snaží a je fajn, což se nedá říct o pánské části poroty. Ondra neuvěřitelně přehrává a Ota je jednoduše trapný. Škoda, že takto zmrvili celý formát, je mi to opravdu líto. ()

Patw odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto nejen nesympatická ale také arogantní & namyšlená porota. Klepmíř = laciná parodie na Simona Cowella, "velký drsňák", nejlepší vokální zpěvačka Sklovská, vystudovaný a chytrý Brzobohatý (protekční spratek) a Buckingham, která jediná má sice zkušenosti s účinkováním v takovéto show, avšak není to ono. Když někdo zpívat umí, nepostoupí. Když má někdo krásnou tvář prošel dál. A když někdo neumí, (umí až na potřetí) tak postoupí snad až do finále. Ne, ne a opět NE. ()

GILLWANDER odpad!

všechny recenze uživatele

Oblbovák, ktorý znovu hľadá zblbnutých svojou reklamou ľudí, a čudujem sa koľko intelektuálov sa okamžite nachytá. Obrovská hovadina a rozmazná relácia, ktorá nemá žiadne opodstatnenie. 0% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ďalšia spevácka súťaž? Preboha, koľká už? Áno, zase je to inší formát a inšie kritéria, ale aj tak - zas a znovu je to koniec koncov znovu o tom istom ako iné spevácke súťaže. Toto už je fakt hotové klišé. Je síce pravda, že za každým na hladinu vyplávajú aj nové doteraz neobjavené talenty, ale aj tak už to všetko splýva. Jediné plus je pre mňa osobne to, že v rámci súťaže je vytvorená zvlášť kategória aj pre hudobné skupiny. Inak, tá porota - to je teda poriadna bieda, hlavne tá slovenská ženská časť. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

X Factor ma mierne prekvapil.Po sérii opakujúcich sa tých istých porotcov v podobných speváckych súťažiach (Superstar,Talent,Hlas..) prichádza štvorka čerstvých posíl z radov neopozeraných tvárí.Napríklad taký Oto Klempíř-v živote som o tom človeku nepočula a o jeho zvláštnom vkuse a hodnotení adeptov tohtoročnej súťaže sa mi nad niektorými jeho verdiktami až rozum pozastavuje.Tí,ktorí sa vyžívajú a pozerajú takéto druhy relácií,ktoré ponúkajú zostrihy a mix rôznych indivíduí,ktorým spev nič a nikdy vravieť nebude (v Superstar to nazývajú Hviezdnou Rotou) budú sklamaní.Pretože jednotlivé kastingy sú zamerané skôr na ľudí s talentom,ktorý spievať vedia,čiže réžia nám ponúka zostrihy prevažne z tej lepšej stránky veci.Co sa mi nepáči a už ma tak trocha nudí je sám moderátor Pyco a teraz neviem či to je len môj subjektívny názor,no zdá sa mi,že je z roka na rok trápnejší a nudnejší.A navyše opakujúci.Na záver nemám pocit,že by X Factor splnil zatiaľ svoj cieľ,ktorou nás v upútavke vyzýval a síce "Ak máš v sebe X Factor a navyše dobre vyzeráš,prídi na casting".Hlas tu síce u väčšiny súťažiacich prítomný je-klobúk dolu,ale čo ten vkus?!No vidím to asi tak,že stylisti budú mať plné ruky práce :) ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

A do hajzlu! Sereblity zas pekne pohromade /Brzochudobny ml. H. Vondrackova, Pyco Rausch/, a divak pozeraj sa. Ani Omylom, uz len preto, lebo toto slo na Tv Hnoj. Ako vzdy, smer hnojisko a odo mna 0 % ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Šelest BucKingham je zamilovaná a tudíž rozumu zbavená. Protlačila do živých kol svého nejmilovanějšího zpěváka. Je to evidentní. První velké obětí, cílená chvála R.Műlera, popření nedostatků a vyslání milého do dalšího kola. Nic proti Matěji Vávrovi nemám, snaží se, umí dobře zpívat, je sympaťák, ale tvrdit, "i když jsi introvert, nevadí, stejně postupuješ dál", oproti Lukáši Grűnerovi, který zpívá téměř dokonale, na lidi a publikum je zvyklý, avšak ouha, zpívá s kytarou, to je problém, je vážně velmi směšné. Přitom loni v britské X Factor postoupil do živých kol právě kluk s kytarou, Luk Friend. Český X Factor sleduju nepravidelně, spíše ze zájmu o zpěv. Takové nevhodné rozhodnutí však sráží tenhle pořad k zemi a já jej s nechutí vypínám. Sisa Sklovská je afektovaná. Nejvíce boduje Oto Klempíř. ()

KajusaK odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná blbost.Většinou mám tyhle reality ráda kvůli porotcům, nebo moderátorům, ale tentokrát to je fakt rána naslepo. Naprostá katastrofa. Nedokoukala jsem snad ani jeden díl celý. ()

Reklama

Reklama