Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pierre se v Paříži dopustil vraždy, proto prchá z Francie a v zahraničí vstupuje do španělské cizinecké legie. Setkává se tady se dvěma krajany, Mulotem a Lucasem. Zvláště s Lucasem naváže blízký vztah, Lucas je ale ve skutečnosti příslušníkem francouzské policie a má Pierra přimět k doznání ohledně vraždy. Pierre se mezitím ožení s arabskou tanečnicí, o niž měl zájem i Lucas, mezi oběma muži tak dochází k radikální proměně přátelského vztahu. Po krutém boji zůstávají jako jediní živí v pouštní základně...
Film LA BANDERA (Pevnost ztracených) natočil režisér Julien Duvivier podle stejnojmenného románu Pierra Dumarchaise. Pro Duviviera znamenal tento film především navázání plodné spolupráce s Jeanem Gabinem, objevila se zde ale i řada dalších známých tváří. Film byl původně věnován generálu Franciscu Francovi, který jako velitel španělských legii bojoval proti povstalcům v Maroku, když ale později Franco jako předák fašismu převzal moc ve Španělsku, Duvivier své věnování odvolal. Natáčení probíhalo právě v Maroku; ve Francii měl film premiéru 25. září 1935. (argenson)

(více)

Recenze (3)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Duvivier je tuna len za rutinera. Jo, Gán Žabén je výrazný, no ani on to nedokazal posunut do vyssieho levelu. Nijak tomu nepomohla ani ta vrazda a jej vysetrovanie a spanielska cudzinecka legia. 61 % ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Prastaré klasické drama s již tehdy dosti výrazným Gabinem v jeho prvním "funkčním" filmovém období před válkou. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Den začíná s Arletty, je Pevnost ztracených s Annabellou jen dalším "velkým" filmem s Gabinem, který má své mantinely. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama