Reklama

Reklama

Gwaenchana, sarangiya

(seriál)
  • Jižní Korea 괜찮아, 사랑이야 (více)

Epizody(16)

Úspěšný spisovatel a DJ v rádiu Jae-yeol a psychiatrička Hae-soo se neustále hádají, ale to se změní, když začnou bydlet pod jednou střechou. (Netflix)

Recenze (23)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

It's okay, that's love je kouzelný tím, že je normální a šílený zároveň. Aniž byste o tom věděli, zamilujete si většinu postav a jednoduše proniknete do jejich světa, jelikož vám budou připadat tak blízcí a známí. A jak se bude jejich příběh blížit ke konci, bude vám líto, že se s nimi musíte rozloučit. Jen málokdy jsou totiž herci v seriálech tak přirození a scénář je tak hezky vyzrálý. I Hyo Jin Kong s Jo In Sungem spolu byli moc fajn a vážně to mezi nimi jiskřilo. Navíc z nich šlo cítit, že si natáčení užili. A o tom to přeci je... 4,5* ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Už hodně hodně dlouho se mi nestalo (jestli vůbec někdy?), abych byla spokojená s úplně celým seriálem. Od začátku do konce mě nadšení nepustilo a já se poslušně každý týden těšila na další díly. Zamilovala jsem se do hudby, která úžasným způsobem doplňovala každou scénu, zamilovala jsem se do všech postav, cítila se s nimi jako s kamarády a hrozně to s nimi všechno prožívala – smála se i brečela. Není ani jeden debilní zvrat, u kterého byste protáčely oči v sloup a říkali si, že tady to zrovna scénáristé nevychytali. Všechny postavy se chovaly v rámci svých charakterů s ohledem na jejich minulost. Pochybuju, že v dlouhodobém horizontu znovu narazím na takový skvost. Tvůrci se zde nebáli mluvit a zobrazovat častokrát opomíjená, až taburizovaná témata, jako je sex, různé sexuální narážky tu z úst postav běžely jak na jezdícím pásu a psychické poruchy – jak se takovém psychicky narušenému žije, jak to přijímá jeho nejbližší okolí? Opravdu, tenhle seriál mě zasáhl a hodně dlouho bude jedničkou v mé síni seriálové slávy. Ale aby tohle všechno fungovalo, museli i herci hrát na výbornou a určitě je všem jasné, že jejich výkony takové byly. Všech. Bohužel (bohudík?) tentokrát nemám absolutně nic, co bych vytkla. Jo In Sung a Gong Hyo Jin měli mezi sebou skvělou chemii, že byste jim všechno sežrali i s navijákem. Nemá cenu tu vypisovat další herce, jen bych pěla chválu. Takovýto seriál je přesně podle mého gusta. Je to 100%. Přeloženo. ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

A odpad! jsem nedala jenom proto, že se cítím provinile, protože jsem skončila osmým dílem. Dál už to prostě nedám. Zatím nejhorší korejský počin, který jsem viděla a už nevím, co bych si musela pustit, aby to bylo ještě horší. Absolutně příšerná hlavní hrdinka, zlá, sobecká, protivná, trapná s tím nejblbějším problémem a nejidiotštějším zdůvodněním onoho problému, co kdy kdo vymyslel. Je psychiatr a je fakt paradox, že nejvíc by psychiatra potřebovala zrovna ona (takže o tohle šlo? Kdybych počkala ještě pár dílů, zjistila bych, že je to nějaká mytická korejská bytost, která svýma kecama ničí obyvatele Soulu po stovkách?). Nebo vymítače ďábla. Nebo jednu po čuni. Navíc Gong Hyo Jin vypadá mnohem mužněji než Jo In Sung (kvůli té masivní čelisti?). Tohle, že je ten racionální a vyzrálý příběh? To, že budu odkrývat tabuizovaná témata neznamená, že to bude stačit a že to bude dobrý. Při sledování jsem vyloženě úpěla, nadávala, byla zoufalá. Pořád jsem tam hledala tu skvělou chemii, ty úžasný myšlenkový pochody. Možná, že se to tam objevilo až po tom osmém díle, ale už nevidím důvod, proč bych to měla podstupovat. Vůbec nerozumím nadšeným komentářům a takhle šíleně vysokému hodnocení. Vedlejší postavy pro mě nebyly dostatečně zajímavé (čti: byly mi úplně ukradený), abych to sledovala dál aspoň kvůli nim a hudební doprovod sice byl slušný, ale pak tam stejně naklusala ta káča a všechno zkazila. Jestli byl záměr trpět spolu s postavami, tak to seriál splnil na výbornou, protože jsem skutečně trpěla. A dobře, možná jsem člověk, který ti na větu: mam depresi odpoví: fakt? Tak běž pryč a neotravuj mě, ale to taky neznamená, že jsem uvnitř mrtvá. Pro mě čistočistá srágora. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Prostředí psychiatrie poskytuje seriálu velmi zajímavé příběhy lidí, kteří mají rozličné psychické problémy. Vlastně jsem si snad až do poloviny říkala, že bych byla spokojená, pokud by se věnovali jen těmto záležitostem a úplně vynechali romantickou linii, ale pak se ukázalo, že ta s tím taky souvisí a naopak seriál nabral na poutavosti. Hlavnímu páru jsem skutečně věřila, že jsou do sebe zamilováni a navíc měli naprosto normální vztah – většinou se během celého korejského seriálu pár vezme tak jednou za ruku. Také oceňuji absenci milostného trojúhelníku a podobných prvků, které mě v korejských seriálech iritují, a překvapivě se mi celkem líbila i hudba. Jen těžko bych hledala něco, co bych měla vytknout. Opravdu It's Okay, That's Love hodnotím vysoko a řadím ho mezi ty nejlepší korejské seriály, co jsem viděla. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčně nejlepší dorama, jaké jsem kdy v životě viděla. Top scénář, top herecké výkony hlavních i vedlejších postav, top OST. Drželo mě to celou dobu v naprosté hrůze, jak to dopadne. Nemám slov, prostě naprostý unikát. ()

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

"Jak můžu Jang Jae Yula vrátit do opravdového světa kde žiji, místo toho abych ho nechala žít v iluzi, že Kang Woo existuje?" Úžasné myšlenkové pochody. Konečně se ke Kong někdo hodil a NE jen tak někdo, ale In-seong Jo. Jinak dvě takové perličky: Když se Jang Jae Yulova matka kouká na televizi je tam scénka ze seriálu That Winter the Wind blows, kde In-seong Jo hraje. A když si Ji Hae So čte knihu je to kniha Dřív než půjdu spát, kterou jsem četla a doporučuji. Uvědomila jsem si, že je opravdu těžké žít v chudší korejské rodině, všichni jsou na sebe až moc závislí. Jeden z kvalitních seriálů. Pokud budete chtít doporučení tak It's Okay, protože všichni na tomto světě jednou určitě docílí vykoupení. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Gwaenchana, Sarangiya nemá téměř žádné hluché místo a prostředí psychiatrie řeší velmi slušně. Je to seriál vyzrálý, řeší seriózní problémy a nenachází se v něm pletky mezi zamilovaným trojúhelníkem, což je další velké plus. Do 13. dílu jsem byl převelice spokojený, ale když se začal řešit hlavní bod, tak mi připadalo, že brek ostatních byl občas až citelně nepřirozený a nevhodný k dané situaci. Je dost možné, že jsem zrovna nepohlížel s přiměřenou empatií, protože problém, jenž řešili, bezesporu vážným a citelným je. Dále musím smeknout před "Hyo-jin Kong", protože ta je schopná zahrát snad všechny charaktery a temperamenty. Vážně úžasná hrečka. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že z počátku se mi tohle dílo zdálo trochu moc ujeté, ale postupně jsem si přivykl a začal pomalu podléhat kouzlu příběhu. Ač mnozí tohle možná nepochopí, Hae Soo mne neuhranula na rozdíl od našeho milého spisovatele :-) Oproti tomu OST se zde vyjímá výtečně, pro samostatný poslech už to ale neplatí. Zhruba v půlce jsem začínal mít pocit obehrané písničky (ale zatraceně kvalitní), zde však přichází pomalu změna a posun k vážnější tématice charakteru nemocí a vraždy, ono vystačit si 16 dílů jen s romantickou zábavou by ani nešlo. Co je ale nutno vypíchnout, jsou opravdu super herecké výkony – marně v hlavě hledám něco, kde by mne dokázala skupinka hlavních herců tak globálně vysloveně nadchnout. Kouzelná hlavní dvojka komentář nepotřebuje, Seong Dong-il ve „vedlejší“ roli vysloveně září. Tedy zejména zásluhou úžasných herců je to za plný počet. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Bolo to kúzelné, celý čas som sa usmievala nad týmto seriálom sama pre seba, alebo som plakala ako divá. Od počiatku do konca bolo na čo pozerať a záver nebol explóziou emócií, ale podaril sa krásne. Toľko optimizmu a šťastia... bolo to krásne, škoda, že to netrvalo dlhšie :-) ()

andiek05 

všechny recenze uživatele

Tušila jsem určitý potenciál už z obsazení hlavní dvojice, protože všechny dramata, ve kterých jsem Gong Hyo Jin viděla hrát, byla super a nikdy nezklamala. A Jo In Seong taky vždy dokázal zaujmout a přesvědčit a tady tomu nebylo jinak. Postavu spisovatele Jang Jae Yula jsem si prostě zamilovala a, i když Ji Hae So byla komplikovanější, taky se mi líbila, protože je to atypická hlavní hrdinka. Celkově tohle drama je originální a hodně překvapivé. Takovýto vývoj bych nikdy nečekala a přiznávám, že po odhalení prvních indicií ohledně Kang Woa, jsem pořád nevěděla, jak se věci mají, protože už tolikrát jsem v dramatech viděla neuvěřitelné věci, téměř zázraky, takže i zde jsem byla na pochybách, jak se věci mají, zda autoři chtějí jen zmást či co, ale bylo to skvělé! A poslední díl byl přímo boží!!! A to se taky často nestává spokojenost od začátku do konce :-D ()

Ivuse 

všechny recenze uživatele

Co k tomu napsat, abych dokázala tím nejlepším způsobem vyjádřit své pocity? A kde jen začít? Jak to vychválit, abych něco důležitého neopomenula? Já byla snad spokojená na 100%. Já prostě nemám co vytknout. Člověk si při sledování uvědomuje, že každý člověk si prošel určitou bolestí, která na něm mohla zanechat nějaké stopy, jen na někom to zanechá následky větší a potřebuje to řešit s něčí pomocí. Člověk se zamyslí nad tím, jak pohlíží na lidi s nějakým psychickým problémem... Obdivuji psychiatry a psychology, protože to musí být opravdu silné osobnosti. Zde nám to je podáno vtipným, odlehčeným způsobem. Každý z našich milých doktorů je tak trochu blázen a proto si je každý tak zamiluje. :-) Ať už šlo o ústřední dvojici, která byla nabytá energií nebo o psychiatra Dong Mina, který byl prostě kádr nebo o Soo Kwanga, který byl tak roztomilým spolubydlícím. Mě sedli úplně všichni, takže je zbytečné je vyjmenovávat. Pro mě velkým plusem, že se zde trpí (a přijde mi, že ne až tak moc) asi jen dva díly a to nejdůležitější, že konec je pěkně dotažený do konce - já totiž zrovna neměla náladu chytat něco v éteru a přemýšlet, co ten konec vlastně znamenal. :-D Ach a ten dokonalý soundtrack. Byla jsem toho tak plná, musela jsem si ulevit. Dokoukla jsem to teprve včera... hmm vlastně dnes ráno :-D ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Prvních deset dílů, tedy 2/3, seriál trpěl typickou seriálovostí K-dramat, prostě natahovat, co to jde. I když to bylo tuším od 3. dílu, kdy ten končí během Jae Yula s Kang Wooem po silnici, že to asi bude stát za to, ale musím si počkat:-) Poslední třetina byla opravdu kvalitní a seriál si mě získal. Výborné na tom bylo to, že se opravdu seriál vymykal střednímu proudu v pár tématech. Různé nemoci a postižení jsou v Koreji odsuzovány a lidé jsou považováni za odpad. Dále i určitě intimnosti před druhými či na veřejnosti, které tam občas proběhly nejsou v Koreji vůbec něco přijatelného, i když jde i o polibek. No a v neposlední řadě mě potěšil i VA OST, kde asi Hero od Family of the Year a 최고의 - 행운 patřilo asi k tomu top, co mě dokázalo vždy nastartovat. Do poslední třetiny jsem nevěděl, proč ten seriál má tak vysoké hodnocení, ale ok, já se k němu nakonec také přikloním, i když by se tam spíše hodilo o stupeň horší hodnocení, ale z výše uvedených důvodů a také, že šlo o dospělácké drama, tak proč ne. ()

Giggs 

všechny recenze uživatele

Tomuto serialu chyba ten faktor, ktory by dokazal udrzat moju absolutnu pozornost a ktory by mi pomohol vzit sa do deja. Serial nie je zly, funguje tam vsetko ako ma. Ale tak nejako sterilne. Niezeby ma nebavil, ale neiskri to. :-( ()

matini 

všechny recenze uživatele

Hlavní dvojice byla naprosto dokonalá. Ladilo jim to ve všech ohledech. A po delší době celkem změna v tom, že se děj netočil kolem milostného trojúhelníku či čtyřúhelníku. Bylo zajímavé sledovat vývoj všech postav, které se v seriálu objevily. Nemám tomu co vytknout, jsem naprosto spokojená. ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Originální, nápadité a do detailů promyšlené... Herci hrají perfektně a realisticky. Scénář taky nemá chybu, není zde moment, kdy bych se chytal za hlavu a říkal: Proč to dělá? Vše do sebe zapadá a působí opravdově. Děj není nijak natahovaný, vše má svůj důvod. Není postava, kterou bych si okamžitě neoblíbil, i když jedna přece jen vyčnívala nad ostatní... Hyo-jin Kong byla prostě dokonalá. Zářila z ní taková pozitivní energie, že stačilo jen ji vidět a hned jsem se usmíval. O to víc jsem prožíval druhou polovinu seriálu (dál to rozebírat nebudu - kvůli spoilerům). Málem bych zapomněl na hudbu... Jen těžko byste hledali lépe vybrané písně a skladby, jako byly zde. Perfektně doplňovali jakoukoliv situaci a dotvářeli tak atmosféru, za kterou by se nemusel stydět kdejaký oscarový film. A ten konec... Lépe to zakončit snad ani nešlo. Nenašel jsem nic, co bych mohl seriálu vytknout a vlastně ani nic najít nechci... Jeden z nejlepších seriálů, které jsem kdy viděl. 100% ()

Krysap 

všechny recenze uživatele

Souhlas s ostatními komentáři. Tohle je skutečná bomba a rozhodně to není klasický romantický seriál, jak by se mohlo mylně zdát z názvu nebo z obrázků. Jedná se o neuvěřitelně intenzivní a citlivý pohled do těch nejintimnějších míst, která lidé mají. Nejen těch sexuálních, ale hlavně těch duševních. Připomenutí toho, že nikdy nemůžeme vědět, co si v sobě kdo nese za trauma z minulosti, a že i lidi co se na první pohled zdají být v největší pohodě, můžou uvnitř velmi trpět. Asi jsem nějak přecitlivělá, ale u některých dílů v druhé půli jsem brečela v kuse a musela jsem si dělat přestávky, protože se mi už z toho pláče dělalo špatně.. Postavy jsou naprosto parádní, všechny do jedný. Nemá asi cenu psát o každým herci zvlášť, ale jeden mi udělal zvlášť velkou radost - Lee Kwang-Soo dokázal, že umí hrát nejen šašky, ale parádně zvládne i vážný momenty. Díky za tenhle seriál, hodně moc mi dal a rozhodně jsem ho neviděla naposledy. ()

springtime 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak, než plný počet. Má vysoká očekávání byla beze zbytku naplněna. Souhlasím naprosto se Zízou - spokojenost s celým seriálem. ()

TonyHawk94 

všechny recenze uživatele

"You don't become the weaker one by loving more. You become the weaker one because you're not tolerant enough. Don't try to receive as much as you give. But rather give by loving someone and be grateful for that." Pôvodne som od tohto skvostu neočakával nič (SBS drámy moc "prekuknuté" nemám), ale teda, hodnotenie 80% na CSFD je celkom slušné, tak som si povedal, že to skúsim. A bolo to príjemné, milé, povznášajúce, uzdravujúce a neraz i bláznivé :o). Psychiatrické prostredie plné zvláštnych "podivínov" (čo sa dá povedať aj o hlavných hrdinoch) vytvorilo zaujímavú expozíciu pre hlbší príbeh o priznaní si pravdy a uzdravení, do ktorého nepochybne vstúpi aj - ako to už z názvu seriálu vyplýva - láska. Čo potešilo, bola zaujímavá chémia hlavných postáv (charizmatický Jo In-Sung a najmä sympatická Gong Hyo-jin s odzbrojujúcim úsmevom ;o)), množstvo skvelých (a dobre napísaných) vedľajších postáv, kde ani jedna nebola zbytočne do počtu (potešila špeciálne dvojica Lee Kwang-soo a Lee Sung-kyung) a tradične slušný soundtrack, v ktorom za všetky vyčnieval geniálny (NIE kórejský) song Hero (určite si vypočujte ;)). Keby sa dajú dať pol hviezdičky, hodnotím 4,5*; takto sa mi veľmi ťažko rozhoduje, či dať tomu full-ku alebo "len" slušné 4*... Výsledok vidíte... "When the wind blows, let it come and go as it wants. When the yearning comes, let it come and go as it wants. Eventually the pain will come. It will stay for a while. It will stay and leave." ()

Spam 

všechny recenze uživatele

Bomba! Seriál, který boří mýty. Rozhodně ty korejské. Naprosto odlišný od ostatní korejské klišéovité červené knihovny. Zaslouží si pořádný komentář. Pro, v této oblasti nezkušeného, diváka by byl seriál parádní počáteční metou. Proč? Protože 99% ostatních seriálů tohoto žánru by průměrný Český/Slovenský divák netknutý korejským světem plným slz, nablýskaných vil a napuchlých tváří po špatném botoxu, rozdýchával chudáček fakt hooodně těžko. Na rozdíl od takovýchto korejských dramat (tak Korejci nazývají své seriály) divák nebude při sledování pociťovat neutišitelnou touhu třískat hlavou o stěnu nad stupidností chování hlavních představitelů. (Ať už v krizových situacích, protože když moje milá krvácí z díry na hlavě, nebo když je okolo mě všechno v plamenech, jakožto pravý Korejec budu s dotyčným zuřivě třást, hroutit se v slzách a zoufale křičet, ať jako otevře oči. Nechápu že to nikdy nezabere. Nebo nad zběsile obíhající kamerou při závěrečném křečovitém pokusu o romantický akt - polibek.) Navíc, všichni hlavní hrdinové jsou nejen charakterově, ale i vizuálně velmi odlišní, takže je docela šance, že si nebudete plést hlavního představitele s hlavní představitelkou. Herecké výkony nadprůměrné, hudba velmi pečlivě vybraná a citlivě používaná, od neznámých umělců. Scénář nejlepší, s jakým jsem se u k-dramat kdy setkala - konverzační drama, dialogy svižné, velmi atypické. Kamera využívá spousty CU (close up) a monitoruje každičkou grimasu herců. Pro korejské publikum je to velmi kontroverzní moderní seriál, který je veřejností jen těžce akceptován. Otevřeně se mluví o předmanželském sexu, postavení žen v korejské společnosti, psychických poruchách. A to je opravdu rebélie! Snaha scénáristky a celého týmu byla rozšířit povědomí o těchto problémech ve velmi natvrdlé konzervativní korejské společnosti a seriál se překvapivě (nebo možná právě pro svou kontroverzi) umístil na nejvyšším stupni sledovanosti. ()

Reklama

Reklama