Reklama

Reklama

Manny

Trailer 3
Dokumentární / Sportovní / Drama
USA / Filipíny, 2014, 106 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Manny je nejlepší filipínský boxer. Nepochází z bohaté rodiny, už jako malý chlapec se staral o rodinu a boxoval. Jeho silná vůle z něj udělala nejlepšího boxera, který neměl sobě rovného protivníka, a proto odjel do USA. Vyhrál několik titulů mistra světa v několika váhových kategoriích. Na Filipínách je pomalu polobůh. Když Manny boxuje, život na Filipínách se zastaví. (brodži)

(více)

Recenze (17)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Je hezké občas vidět, že sport nemusí být pouhou továrnou na peníze, ale může i krásně spojovat lidi a utišovat spory. Manny posunul tento sport úplně mimo jeho tradiční hranice a stal se obrovskou ikonou a legendou. Na Filipínách snad i samotným polobohem. Úplně mě fascinovalo, kterak se dokázal vyrovnat s nastalou slávou a nezbláznit se z toho, a to zejména díky své silné víře v Boha, která v tomto případě dokonale posloužila svému účelu. Neskutečný přechod z totální bídy na úrovni hlady v ikonu celého boxerského světa. Neskutečný dříč a bojovník, který musí být inspirací pro každého, kdo tento dokument uvidí. Citlivé zpracování, kterému moc slušelo posloupné vyprávění, které se v tomto případě skvěle nabízelo a hodilo. Opravdu multitalentovaný Filipínec, který si umí život užívat plnými doušky, ale přitom nezapomíná na svůj původ ani na svůj národ a s pokorou a lidskostí sobě vlastní bojuje, protože je bojovník. Velmi dobré zpracování. Dokument mě vtáhl do děje na celou svoji přátelsky krátkou stopáž. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Box je vlastně sport, který by mohl pro někoho znamenat náboženství. Ale tak to může znamenat každý sport. Líbí se mi ale, jak je Manny Pacquiao prezentován a jak prezentuje sám sebe. Je sice bohatý jak sviň, ale je pokorný a snaží se být symbolem. Má to smysl. A má smysl i tenhle film, který nám prezentuje kus historie a zajímavý příběh jednoho člověka a nejen jeho. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Takhle ma vypadat dokument, tento film ma vse, co od nej vyzaduji. Tedy, zajimavou postavu, chronologicky dej, ktery zacina uz v detstvi a konci v soucasnosti. K tomu samotne nazory hlavni postavy, tak nazory jeho nejblizsich, at uz ze soukromeho ci profesniho zivota. A pak, nejake to vyssi poslani a to "Pacman" splnuje beze zbytku. ()

SniperG1 

všechny recenze uživatele

Já hlavně obdivuji jeho manželku, že to všechno takhle ustála! Samozřejmě i Mannyho je to fakt borec! Jako osm titulů z osmi kategorií, to už o něčem vypovídá...90% ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Většina lidi vnímá box jako fyzickou záležitost. Přitom je to hlavně psychický boj. Když boxer vstoupí mezi provazy, nese si do ringu všechno sebou. A když ho nenásleduje mysl, není tam ani jeho srdce. " ...Moc pěkně zpracovaný dokument o tom, kterak se z chudého kluka z Filipín stal nejlepší boxer současnosti. Manny "Pacman" = malej, ale šikovnej BOJOVNÍK! :-) ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

“I came from nowhere and now I am everywhere". Atypický boxerský velmistr, jenž pochopil své poslání a svůj boj přenesl do vyšší roviny. Na rozdíl od jiných divokých talentů měl (má) výhodu ve své mentální disciplinovanosti. Žádný sebevětší tréninkový drill nemůže být zcela využit, bez morální/duševní síly. V jeho případě je mu oporou silná náboženská víra. V určitých bodech je také zajímavé ho srovnat s Vitalijem Kličkem, byť současný starosta Kyjeva posunul svůj politický boj do zcela nového levelu. Manny využil amerického pozlátka k moci, kterou chce využít ve prospěch svého národa. Nejen na Filipínách je to živý bůh, který díky sportu dělá lepší společnost, což je ta největší odměna. 78%. ()

DonQ 

všechny recenze uživatele

ta-ta-ta-ta-ta-ta-ta .... Manny je borec. Do shlédnutí dokumentu jsem jen věděl, že jde o hodně slušnou mlátičku v nižších váhových kategoriích,ale vůbec jsem netušil, že jeho lidský příběh i profi kariéra jsou tak zajímavé a už vůbec jsem netušil, že jde až o takovou hvězdu, kdy její popularita v domovině mi přijde jako dosti nezdravá rovnající se kultu osobnosti. Myslel jsem si, že dokument o bratrech Kličkových nic v rámci sportovních dokumentů nepřekoná, ale uznávám, že toto mne celkem nahlodalo. Příjemný zážitek. Jsem zvědavý jestli nakonec k zápasu s americkým namachránkem dojde či nikoliv, pokud ano, tak se snad i svátečně na takový zápas podívám. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Box jako politika, politika jako box. Dobrá škola pro tribuna. :) A film? Čerpal z úžasného lidského příběhu, bylo by smutný, pokud by se nepovedl. Naštěstí se to nestalo a já jsem si musel opět přiznat, že nic pořádně nevím. Ale aspoň to vím. Příkladně o Mannym jsem slyšel poprvé ve svým bídným životě. Je to smutný, ale je to tak. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Všichni koukají na těžkou váhu...všichni znají Tysona, Aliho, Holyfielda, Foreman atd... O Mannym jsem měl tucha, ale jen okrajově a tak jsem rád za tento dokument a jeho 8 titulů v různých vahách je dodnes nepřekonatelný počin. Klobouk dolů! ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Jedným slovom legenda! Veľmi inšpiratívny a dojemný príbeh o jednom z najlepších boxerov všetkých čias – vo svojej nižšej váhovej kategórii. Z chudobného chlapca, ktorý nemal čo jesť sa stal šampión, ktorého obdivuje celý svet. Jediné mínus dávam zato, že dokument v polke na pár minút odbočil od svojej hlavnej dejovej línii a začal sa venovať peniazom. Začalo sa to točiť ohľadom jeho manažéra, účtovníka a pod. A práve tieto scény ma nebavili a nezaujímali a prišli mi celkom zbytočne. ()

critique 

všechny recenze uživatele

Docela slušný dokument o jednom ze dvou nejslavnějších a nejlepších boxerů dneška a zároveň jedním z nejlepších všech dob. Osobně jsem si užil hlavně úvodní část o Mannyho začátcích, protože o těch jsem věděl nejmíň. Jinak jsem znal všechny jeho zápasy, některé jsem viděl opravdu dostkrát, takže jednotlivé sestřihy mě zas až tak nebraly a navíc nebyly ani nijak povedené. Myslím, že fanouška boxu a Mannyho samotného film moc neobohatí, protože vcelku nepřináší nic moc neznámého. Asi může slušně posloužit někomu, kdo o boxu a Pacquiaovi nemá ani ponětí (těch bude v česku poměrově snad nejvíc na světě), ale na to bych zas řekl, že je osobnost globální superstar vykreslena nepřesvědčivě. Prostě z filmu není cítit jak obrovská celebrita Manny je. Ale tak nebudu detailista. Stejně jsem koukal hlavně z toho důvodu, abych si zkrátil čekání a trochu se navnadil na největší boxerskou událost všech dob. Zápas s druhým ze dvou nejslavnějších boxerů dneška a zároveň jedním z nejlepších všech dob, Floydem Mayweatherem, bude už za měsíc a půl, tak snad to bude stát za to. ()

Reklama

Reklama