Reklama

Reklama

Král padělatelů

  • Francie Le Cave se rebiffe (více)
Trailer

Chtěl už jen chovat koně, ale stejně neodolal... Skupinka poněkud neúspěšných, ale o to ambicióznějších spekulantů se rozhodne, že padělá velký balík bankovek. O co mají větší oči, o to míň zkušeností. Podaří se jim získat slavného odborníka, který si užívá „zasloužený“ důchod kdesi mimo Evropu s rychlými koňmi a krásnými domorodkami. Ferdinand má jeden nesplacený dluh v životě, a tak nabídku přijme a přiletí do Paříže, což samozřejmě nemůže uniknout pozornosti policie. Najde si nejlepšího tiskaře v Paříži. Ale, jak už to tak bývá, každý hraje svou hru a snaží se podfouknout ty druhé... Král padělatelů je klasická francouzská elegantní noir gangsterka, které vévodí Jean Gabin. Brilantně mu sekundují Bernard Blier, Frank Villard, Maurice Biraud a Martine Carolová. Vtipné a břitké dialogy, svěží režie a především herecké výkony, to vše si divák může i po letech vychutnat a ocenit. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (3)

  • Vůz, ve kterém jezdí Eric Masson (Frank Villard), je Cadillac Series 62 kabriolet z  50. let 20. století, maximální rychlost 160 km, šestiválec. Jeho cena v roce 2020 činila 35 tisíc eur. (sator)
  • V roce 1995 byl televizní společností Canal+  snímek kolorován a v roce 2009 vydán na DVD v obou verzích, tedy černobíle i barevně. (sator)
  • Scény, které se odehrávají v Jižní Americe, byly ve skutečnosti natočeny v Normandii, protože Jean Gabin odmítl natáčet mimo Francii. (sator)

Reklama

Reklama