Reklama

Reklama

Transparent

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2019), 19 h 58 min (Minutáž: 22–102 min)

Tvůrci:

Joey Soloway

Hrají:

Jeffrey Tambor, Jay Duplass, Gaby Hoffmann, Judith Light, Amy Landecker, Melora Hardin, Kathryn Hahn, Rob Huebel, Gillian Vigman, Henry Simmons, Alison Sudol (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Židovské rodině Pfeffermanových žijící v Los Angeles se spolu s překvapivým odhalením jednoho jejího člena od základu změní život. V tu chvíli totiž začnou na povrch prosakovat všechna potlačovaná tajemství. 
Seriál produkční společnosti Amazon Studios se zaměřuje na problematiku sexuality a její vnímání v americké společnosti. Zápletka se točí kolem šokujícího odhalení výstředního otce rodiny, respektovaného akademika Morta Pfeffermana (Jeffrey Tambor), a jeho dopadu na jeho děti: úspěšnou matku Sarah (Amy Landecker), nadějného hudebního producenta Joshe (Jay Duplass) a nejmladší, stále se hledající Ali (Gaby Hoffman). (erased)

(více)

Recenze (30)

bllm 

všechny recenze uživatele

Jeffrey Tambor by si za ztvárnění Maury zasloužil víc než jeden Zlatý globus, je v té roli naprosto perfektní, výborně je napsaná i role samotná. Ale mě by se líbilo, kdyby se seriál ještě více zaměřil na Mauru samotnou, než na její rodinu. Co se rodiny týče, přijdou mi ty podivnosti už přes čáru, nevím jestli to byl záměr, (že by autoři tímhle extrémem chtěli poukázat na to, že vlastně každej je tak nějak divnej) ale trochu paradoxně to má Maura, dříve Mort, který v 65 přišel s tím, že chce být žena, v hlavě srovnaný daleko víc než jeho tři děti. Nejvíc mi pila krev Ali a ty její šílený bláboly, dobře to vystihla v epizodě 03-02 Leslie - kde vidí rozdíl mezi thinking a overthinking. No a toho náboženství by tam taky mohlo bejt míň. Ale každopádně pěknej a podařenej seriál. ()

studo 

všechny recenze uživatele

Ak som si myslel, že po takom Shameless nenájdem viac fucked up seriál, či rodinu, mýlil som sa. A strašne sa mi páčil ten "britský" spôsob akým bol tento seriál vytvorený - od hercov, cez scenár až po réžiu. ()

Andinistka 

všechny recenze uživatele

Téma nepochybně zajímavé a originální, bohužel se mi ale nepodařil vybudovat bližší vztah s postavami, především pak se všemi sourozenci - jejich chování mě občas docela vytáčelo. ()

lmc 

všechny recenze uživatele

Neprávem opomíjený seriál (počet hodnocení a komentářů zde), se kterým Amazon ukázal že se nebojí konkurovat v oblasti produkce například NetFlixu. Jsem rád, že žiju v době kdy se distributoři digitálního obsahu nebojí produkovat seriály pro dospělé, které mají hloubku. Tenhle seriál je školou scénaristiky a herectví (Jeffrey Tambor dostal Zlatý Glóbus oprávněně) a měli by si z něj vzít příklad naše televize, které produkují tupé seriály s plochými postavami a čeští herci by si mohli odnést to, že se nehraje pouze obočím... Tak fantastiky vykreslené, ujeté a přitom uvěřitelné postavy jsem v žádném seriálu dlouho nezažil a i když je seriál spíše drama než komedie, občas se určitě pousmějete. První série je ideálním pětihodinovým maratonem na nedělní odpoledne. Důležitá série pro komunitu "trans lidí". Jinak druhá sezóna potvrzena, máme se na co těšit. ()

moudnik 

všechny recenze uživatele

Taková nádhera ! O skutečné demokracii u nás nemáme ani páru. Tahle rodinka není nic výstředního v zemi, kde žije. U nás by to ale asi doopravdy nešlo. Po všech těch seriálech s kriminálními zápletkami, komiksových blbinách a upírských hovadinách velmi příjemné oživení. Komedii ani veselohru v tom zatím po pár dílech nevidím. Spíš nádherné lidské příběhy, někdy úsměvné. ()

VLADEK 

všechny recenze uživatele

1. sezóna - velmi milé překvapení - 90%. V první polovině trochu zbytečně moc "sexu" a řečí o sexu, ale poslední 3 díly za 100%. Tak nevím jestli 4 nebo 5 hvězdiček./2. sezóna - květen 2016 - strmý pád - 50%. ()

ollie24 

všechny recenze uživatele

Jeffrey Tambor je v "Transparent" naprosto fantastický, stejně tak jeho parťák v první sérii Bradley Whitford. Postavy z celé rodiny ovšem rovněz excelují a napomáhají tak unikátnímu příběhu s unikátní atmosférou - např. strhující proměna nejmladší dcery Ali. "Transparent" je bezpochyby jeden z nejlepších současných televizních seriálů. ()

xhelmutx 

všechny recenze uživatele

hm...Jill Soloway nie je ziadny genius a hned som mal tusaka, ze si nalozila na plecia prilis...nastastie sa reziseri striedaju...este tak dve serie sa to dalo....uz sme boli len seriu od toho aby sa tam zjavila nevlastna sesternica z marsu, ktora v minulom zivote zabila vnucata sadama husajna a tajne klonovala dinosaury...uz ta halucinogenna nacisticka linka bola moc...cokolovek "nadpozemske" posobilo velmi strnulo, okukane (navrat Rity)...vtipnym mi pride nazvat 5 seriu nejakym grandioznym finale kedze to uz len naaaataaahuuuujeeeemeeee...ale tak sa pani Soloway rozhodla ukazat vsetkym ako je strasne nad vecou a zakoncit toto harakiri muzikalom...prejav jej nekonecneho talentu pre pracovanie s formou ("tak typicke pre americkych filmarov")...kedze som taky zadubeny obmedzenec tak na to som odvahu nenabral...ako sonda do rozvratenej, egocentrickej a psychicky zdecimovanej zapadnej spolocnosti fajn...zial doteraz neviem na ktorej strane plota stala pani Soloway ked cez malu dierku, prenikal luc svetla a tepla a ci sa nahodou nesnazila ju zapchat ukazovakom... ()

Související novinky

Rudá Sonja našla náhradu za Singera

Rudá Sonja našla náhradu za Singera

23.06.2019

S režisérem Bryanem Singerem (X-Men: Apokalypsa) teď v Hollywoodu nikdo nechce být moc spojován, dohnala jej totiž minulost, a po jeho vyhazovu od Bohemian Rhapsody to s jeho kariérou zkrátka… (více)

QFF Mezipatra: nejlepší filmy i skvělí hosté

QFF Mezipatra: nejlepší filmy i skvělí hosté

29.10.2016

To nejzajímavější ze současné queer kinematografie, ale i vynikající retro snímky a bohatý doprovodný program přináší už 17. ročník queer filmového festivalu Mezipatra. V Praze se bude konat od 3. do… (více)

Reklama

Reklama