Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zatímco detektivové Pierce a Vegová pokračují v pátrání po původu nalezených lidských ostatků, detektiv Bosch se loučí s odjíždějící Maddie. Naznačí náčelníkovi, že ví o podstrčeném řetízku v Bordersově bytě. A Edgar postupuje ve vyšetřování okolností vraždy informátora... Detektivové Pierce a Vegová pátrají po původu lidských – pravděpodobně ženských – ostatků nalezených v kufru. Brzy se najdou i další části těla – ženská hlava a ruce, z nichž na jedné je vyříznutý kříž jako podpis. Maddie se loučí s otcem. Před odjezdem mu řekne pravdu o tom, že ofotografovala dokument Henryové a zaslala ho advokátce Chandlerové … Bosch ostře vytkne novináři Andersonovi jeho článek, který ho málem stál život. Zjišťuje také, že potřebné informace mu dodala jeho obhájkyně Chandlerová, která navíc u soudu blufovala, když hovořila o Spencerovi. Při pozdější schůzce v restauraci říká obhájkyně Boschovi, že bojovat je třeba všemi zbraněmi … Bosch si vyžádá schůzku u náčelníka Irvinga a sdělí mu, že našel fotografii ztracenou z policejní kartotéky a ukazující záběr z Bordersova bytu před prohlídkou, kdy tam žádný řetízek nevisel. Je mu jasné, že ví, kdo ho tam podstrčil. Irving fotografii mlčky skartuje … Policisté se účastní večírku na rozloučenou s detektivem Johnsonem. Moore pronese řeč a předá mu zlaté hodinky. Pro všechny přítomné je ale novinkou, že „Širokej“ vlastně neodchází, využil možnosti, kterou mu dává odložený důchodový plán … V době, kdy se Edgar a Robertson dozvídají, že Walsh a zbytek jeho bandy jsou na letišti v L.A. , kam se za nimi okamžitě rozjedou, trojice Walsh, Vardy a Šerif přepadne Bosche v jeho domě. Ten se díky skryté místnosti pod podlahou stačí ozbrojit a připravit na útok, při čemž mu zdatně sekunduje jeho nový pes. Když detektivové zločince na letišti nenajdou, pochopí, že se budou snažit zabít Bosche a spěchají mu na pomoc. Ten už ale mezitím všechny tři gangstery zastřelil. Pes se ale kamsi zaběhl … Bosch se poté dozvídá, že narkomanka Claytonová byla zadržena a je v útulku. Vyhledá ji, ale mladá žena jakoukoli pomoc odmítá … Policejní náčelník Irving na tiskové konferenci ohlašuje svou kandidaturu na starostu … Jerry Edgar se v nočním klubu setkává s detektivy Riosem a Marcosem. Hovoří s nimi o zastřeleném Wisovi i o tom, co se dozvěděl od Bo Jonase. Wise získal zbraň právě od něho a Jonas zbraně koupil od lidí, kteří je ukradli z policejního skladu, byly zabavené při protidrogové razii. A právě tito lidé možná ve strachu z prozrazení Wise zabili. A vzhledem k okolnostem to byli pravděpodobně křiví policisté. Edgar se ostatně domnívá, že ví, o koho jde a že neustane v úsilí je nakonec dostat … Bosch stále čeká, jestli se nevrátí jeho pes a Maddie v telefonu slibuje, že až přijede, vyvěsí oznámení o jeho ztrátě. Právě když si Harry prohlíží spis zavražděné dcery Elizabeth Claytonové Daisy, oknem uvidí, že pes stojí před domem … (TV Prima)

(více)

Recenze (4)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dostojne a zaujimave zakoncenie serie. Harry Bosch je od prvej serie moj oblubeny charakter a rad sa k nemu vraciam. Tesim sa na dalsiu seriu. Titus Welliver sa jeho postavy zhostil s velkou doveryhodnostou. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bosch: „Je tu čiara. Čiara, ktorú nikdy neprekročím.“ Báseň na počesť budúceho dôchodcu, potom Barellovo prehlásenie pri stole s tromi ženami – to sú moje bývalé manželky, zábavná rozlúčková párty, ktorá, ako sa ukáže, nie je rozlúčková. A na záver – je jasné, čo bude Harry Bosch vyšetrovať v ďalšej sérii. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále páté sezóny přece jen nebylo tak kvalitní jako předchozí epizoda. Závěrečný díl nebyl vůbec špatný, ale na rozdíl od toho předešlého obsahoval i nějaké to slabší místo. Přesto jsem byl ve výsledku hodně spokojený a jsem rád, že se tvůrci dokázali po slabší čtvrté řadě zmátořit a že mě seriál opět bavil. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama