Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do skladu radioaktivního materiálu v nemocnici svaté Agáty vstupuje muž a odnáší odtamtud 32 dávek velice nebezpečného cesia. Veze ho na místo, kde mu má být za lup předána jeho unesená manželka, ale místo toho je zastřelen ... Harry Bosch i po 11 měsících stále pátrá po vrahovi čtrnáctileté Daisy Claytonové, zatímco jeho parťák Jerry Edgar se zaměřuje na sledování úplatných policistů Daniela Ariase a Raye Marcose. Oba jsou přivoláni na místo nové vraždy ... Ukáže se, že se jedná o doktora Stanleyho Kenta z nemocnice svaté Agáty, který tam pracoval v oddělení radioaktivních látek. Edgara čeká zklamání: peníze a zbraně, kterých se oba sledovaní detektivové zmocnili, tentokrát v pořádku odevzdají, protože očividně tuší, že něco není v pořádku. To se ale nelíbí gangsterům, se kterými spolupracují ... Policejní šéf Irvin Irving pracuje na své volební kampani na post starosty a přijímá služby jistého Raye Thackera, který mu slibuje obstarat peníze, které by mu zajistily vítězství. Když Bosch s Edgarem jedou oznámit manželovu smrt Alicii Kentové, najdou ji doma svázanou dvěma maskovanými muži, kteří ji přepadli a vylákali z ní jisté informace týkající se jejího manžela. Zdrcená žena jim po oznámení doktorovy smrti svěří, že manžel pracoval se dvěma velice nebezpečnými látkami, cesiem a iridiem. Jeden ze zakuklenců měl na ruce vytetované číslo 308. Právě to zavede detektivy ke sdružení „Svrchovaní občané – Eskadra 308“, které má v plánu ovládnout město, k čemuž by se cesium výborně hodilo, přestože by si akce vyžádala obrovské množství obětí. V nemocnici vyšetřují detektivové Pierce a Vegová a o záležitost se zajímá rovněž FBI. Boschova dcera Maggie, která se zaučuje u advokátky Honey Chandlerové, se setkává se svým přítelem ošetřovatelem Antoniem Valensem, který ji informuje, že v nemocnici sv. Agáty, ale i jinde, vládne napětí, něco se muselo stát ... Bosch vyšle detektiva Johnsona, všeobecně přezdívaného „Široký“, na grilovací akci pořádanou Svrchovanými, aby o této skupině občanů zjistil něco víc. Přítelkyně Irvina Irvinga Jun Parková svému milenci oznamuje, že je těhotná. Irving jí radí, aby alespoň dočasně odjela z města, třeba k příbuzným do Aucklandu. Brzy nato jsou úplatní detektivové Arias a Marcos ve svém automobilu přímo na ulici zastřeleni. Svědků bylo hodně, ale žádný nechce mluvit ... (TV Prima)

(více)

Recenze (4)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už se s detektivem Boschem vydávám do terénu pošesté, a i když si myslím, že jsou knihy Michaela Connellyho mnohem lepší než jejich seriálové zpracování, nebudu se tvářit, že je seriál špatný. První epizoda šesté sezóny přinesla standardní zahájení, při němž logicky představila nový případ na známém pozadí. Už podle tohoto úvodu je mi jasné, že se opět můžu těšit na pořádnou dávku policejní práce řádně říznutou politikařením, takže je jisté, že se tvůrci budou držet toho, co jim zatím vycházelo. / Poučení: Pokud si špatně pamatuješ důležitá čísla, nech si je vytetovat. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Rozprávaš ako moja stará mama: Prevencia je lepšia ako liečba.“ Prípad skorumpovaných policajtov nedopadol dobre. Irvin Irving to hrá tak dobre, až mi je z neho nepríjemne – nosí sa ako vážený občan, aj tak rozpráva a jeho heslá v duchu „všetko pre blaho občanov L.A.“ sa mi už protivia. Hlavný problém tejto série bude 32 zmiznutých ampúl rádioaktívneho cézia, ktoré by dokázali zamoriť mesto na 300 rokov. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama