Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ulici je nalezena mrtvola s rozbitou hlavou, identifikovaná jako bezdomovec Jean Terrion, který se často potuloval ve společnosti Teddyho Hobbse, kterého začne policie hledat ... Detektivové Moorse a Johnson, přezdívaní Dlouhý a Široký, pokračují v odposleších doktorky Kentové a sledují její maily. Bosch, který ji podezřívá, si zajistí povolení k dočasnému pozastavení výplaty manželovy pojistky, což doktorku rozzuří. Bosch se schází s Alexem Sandsem, který se znával se zavražděnou Daisy Claytonovou, ale na rozdíl od její matky tvrdí, že byli jen kamarádi, kteří se svého času toulali po ulicích, zkoušeli drogy a dívka šlapala chodník. Viděl ji naposledy v noc vraždy, kdy od něj po hádce odešla a pak hovořila s mužem v bílé dodávce ... Heather Stroutová tlačí své kumpány ze spolku Svrchovaných, aby jí pomohli pomstít se FBI, která jí zabila manžela ... Edgar získává od agenta Wise další fotografie autoservisu, který vlastní Jacques Avril a kam se agent Hovan v utajení pod jménem Felix Mariama pokouší infiltrovat jakožto případný obchodní partner. Hovoří postupně s Avrilovým zástupcem Remim Toussaintem a poté i s Avrilem. Haiťané si ale případného partnera pečlivě prověřují ... Od vyšetřovatele vraždy Daisy Claytonové, které se policie popravdě příliš nevěnovala, se Bosch dozvídá o muži, který si říká Jan Křtitel a vede útulek pro mládež z ulice. Bosch od něj zjistí, že Daisy tam přespala jen jednu noc a ráno odešla. Před domem stojí bílá dodávka, dnes už nepojízdná, muž si ale nevzpomíná, kde před deseti lety byl... Zatímco detektiv Moore zachytí SMS, jímž Kentová kohosi informuje, že Bosch se nyní šťourá v manželově pojistce a následně v noci dostává z předplaceného mobilu odpověď, aby zůstala v klidu, poručík Billetsová předvolává doktorku na příští den na stanici, aby si vyzvedla manželovy věci. Bosche napadne prohledat počítač doktora Kenta, který zůstal v nemocnici a vysílá tam Edgara. Kentová se dostaví předčasně a chce ze stanice co nejdříve odejít, přičemž hrozí, že na Bosche podá žalobu, protože kontaktoval pojišťovnu kvůli manželově pojistce. Johnson a Moore mezitím najdou na ulici žebrajícího Teddyho Hobbse, který se přizná, že se s Terrionem pohádal o místo a špatně to dopadlo ... Zatímco Irvin Irving se žení s Jun Parkovou, Johnson-Široký se dozvídá, že jejich přítel Ryan Rogers podlehl v nemocnici druhému infarktu ... Na videu, které Edgar našel v počítači doktora Kenta, je jeho manželka v době, kdy měla údajně ležet svázaná na posteli. Vše natáčela minikamera, kterou doktor umístil do rámečku fotografie. Kentová žádá o advokáta a k všeobecnému překvapení se ve dveřích objeví Honey Chandlerová ... (TV Prima)

(více)

Recenze (5)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Det. Crate si v noci pozrel film „Bad Day at Black Rock“, 1955 s Robertom Ryanom. A filmové okienko s det. Barellsom pokračuje, C: „The Professionals“? B: „Najlepší western hneď po The Wild Bunch! Lyan, Lancaster, Lee Marvin, Jack Palance...“ C: „Claudia Cardinale.“ B: „Woody Strode.“ Jeden pekný časozberný moment – 36:50. Záver, ktorý trochu zamrazil... ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem rád, že na názoru, který jsem vyjádřil v předchozím komentáři/ recenzi, nemusím nic měnit. I tentokrát jsem měl dobrý pocit z toho, jak probíhalo vyšetřování. Je to příjemná změna proti klasickým detektivkám (i když i ty mám rád), v nichž detektiv na závěr objasní své duševní pochody a bystrou dedukcí donutí pachatele k potupnému doznání. Tady se hledají důkazy krok za krokem, aby se nakonec spojily v neprůstřelný celek... Jenže pak přijdou na řadu právníci. / Poučení: Chceš se stát starostou? Ožeň se. 4*+ ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama