Reklama

Reklama

Bosch

(seriál)
  • USA Bosch
Trailer 2
USA, (2014–2021), 52 h 11 min (Minutáž: 39–52 min)

Předloha:

Michael Connelly (kniha)

Hudba:

Jesse Voccia

Hrají:

Titus Welliver, Jamie Hector, Amy Aquino, Lance Reddick, Madison Lintz, Mimi Rogers, Paul Calderon, Sarah Clarke, Troy Evans, Gregory Scott Cummins (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(68)

Hieronymus „Harry“ Bosch (Titus Welliver) je v drsném a špinavém podsvětí Los Angeles jako doma. Zkušený a ostřílený detektiv dře dnem i nocí, aby odhalil a dopadl nebezpečné kriminálníky bez ohledu na to, jak moc jsou podlí nebo jak dobré mají konexe. Bosch se řídí heslem „buď záleží na každém, nebo nezáleží na nikom“. A proto opakovaně naráží na chyby systému, který umožňuje lidem s černým svědomím, jako jsou Raynard Waits, Veronica Allenová, nebo dokonce policejní komisař Los Angeles, proklouznout mezerami mezi nedokonalými právními předpisy. Na druhou stranu ubohé oběti zločinů, mezi nimi i Boschova vlastní matka, prostitutka, se kvůli nim nikdy nedočkají spravedlnosti… Bosch a jeho všemi respektovaný parťák Jerry Edgar (Jamie Hector) pracují pod velením poručíka Grace Billetsové (Amy Aquino), schopné a soucitné policistky, jež se ke svému velkému zklamání už několikrát nedočkala zaslouženého povýšení. Billetsová má pochopení pro Boschovo odhodlání nastolit spravedlnost za každou cenu, a když je potřeba, leccos mu odpustí. Oblíbenec celého Los Angeles a současný náčelník policie Irvin Irving (Lance Reddick) se s nejlepším detektivem z oddělení vražd zná už hodně dlouho, ale ne vždy schvaluje Boschovy pracovní metody – zvlášť pokud jdou proti jeho vlastním zájmům. Zdaleka nejvíce si však Bosch rozumí se svou dcerou Maddie (Madison Lintzová), studentkou univerzity, která by se ráda jednoho dne stala právní zástupkyní. V Boschově životě hraje velkou roli také metropole Los Angeles – ať už jde o jeho ikonický dům z padesátých let, který stojí v Hollywood Hills vysoko nad světly velkoměsta, nebo oblíbená místa, jako je mexická restaurace El Compadre, Hotel Ace a lanová dráha Angels Flight. Bosch zná L. A. jako své vlastní boty, možná ještě lépe! (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Lenka.Vilka k tomuto seriálu (45)

Bosch (2014) 

Tenhle seriál zařadim mezi top už po pár dílech. Vše, co je třeba postupně k dílům, jak mi polezou okem do hlavy. Co musím zmínit je radost z dobrého seriálu. Poslední dobou tenhle žánr (v seriálovém měřítku) odstrčily jiné věci, protože mě nic nechytlo. Též mě potěšilo, že má seriál opravdové theme, jako to bylo dřív běžně, a teď maximálně na netflixu. Hned jsem si musela najít, co to tam hraje. Což mě dostalo do smyčky restíků. Kdo viděl video k songu chápe :/ (První série za mnou, názor do písmene zůstává.) ()

Zlé období (2014) (S01E01) 

Jsem nadšená. Jako strašně moc nadšená. Na celou knižní sérii jsem se chystala dlouho, knihu první mám už i doma. A po prvním díle seriálu jsem spokojená a připravená pustit se do předlohy i adaptace. Děj je super. Stará dobrá škola. Welliver je v pohodě a postava Harryho je přesně pro mě. Správně na hraně, správně všechno u prdele, přesto nejlepší v tom, co dělá. Překvapivě mi sedl i dabing. Ale jelikož je seriál pomíchaný z knih na přeskáčku, po prvním dílu si dám pauzu. Chápete. Na čtení... ()

Ztracené světlo (2015) (S01E02) 

Asi jsem kecala, no, takže další díl sem. Vážně mě to baví, hodně moc. Hlavní linka, která se asi bude táhnout celou sérii, je prostě dobrá a je u ní čas na odbočky a slepé uličky. Dobře zahrané a natočené. Navíc bylo vtipné: "Ten film Černá ozvěna, byl sračka!" :D to bylo dobrý... ()

Modrá víra (2015) (S01E03) 

Už se nám to začíná zamotávat a proplétat, odhalovat a znovu zakrývat. Naprostá spokojenost :) ()

Podraz (2015) (S01E04) 

Vyšetřování bylo fajn. Trochu jsme zase pokročili. A zbytek byl v rámci "když se to sere, tak pořádně" dost dobrý...(sorry, ale mě to pomalé tempo naprosto vyhovuje!) ()

Maminčin mazánek (2015) (S01E05) 

Tohle byl vážně hodně dobrý díl. Ta část s výslechem otce byla dost drsná. Stejně jako část s naším uprchlíkem. A najednou se to takhle zamotá? Dobrý! ()

Liška (2015) (S01E06) 

Díl, po kterém nutně potřebuju další. Něco se dozvíme, něco se zase trochu zamotá... :/ ()

Ztracení chlapci (2015) (S01E07) 

Nejde říct, že se stalo málo. Stalo se strašně moc. Protože tady nejde jenom o vyšetřování. Děj neposouvá postavy, ale postavy posouvají děj. Minulost je důležitá a já jí dnes dostala hodně. Navíc je jemně naznačena jedna věc, která pokud se ukáže pravdivou, bude to dosti drsné.... ()

High Low (2015) (S01E08) 

Tentokrát jsme nakoukli za oponu politaření na vysokých postech v maximální míře a i to mě bavilo. (Jinak vskutku krásná anotace dílu, gratuluju tv prima, když ten "dárek" v její první větě Harry dostane až na konci dílu.) Ale nenechám si od tv prima zkazit zážitek a jsem ráda, že to čtu až po dokoukání dílu ;) který byl vážně dobrý. ()

Kouzelný hrad (2015) (S01E09) 

Něco se uzavřelo. Ale znamená nutně uzavření něčeho zároveň konec toho? Dobrý a hutný díl. ()

My a oni (2015) (S01E10) 

Tohle byl zvláštní díl, ne špatný. Akorát se zde ukazuje, že najít tělo a pohřbít ho důstojně, není žádné uzavření. A možná ani nalezení skutečného vraha. A taky to, že nalezení vraha je pouhý začátek, pokud jde o intriky za oponou. A samotné vyřešení situace otcem...no, to kdy pomohlo čemu? ()

Tělo v kufru (2016) (S02E01) 

Po vynikající první sérii jsem byla zvědavá. A pan podnikatel je vlastně dost normální vražda. Tak jsem zvědavá, co tvůrci připraví. A doufám, že s tím bude mít něco společného manželka. Už jenom proto, že její představitelku nemám dlouhodobě ráda ;) ()

Tajemství (2016) (S02E02) 

Začíná se nám to zamotávat a je jasné, že to bude ještě hodně zajímavé. ()

Noční oběť (2016) (S02E03) 

Linka s insiderem na můj vkus zabírá moc velký prostor stále víc a víc. Ale na druhou stranu. Je dobré to vidět z téhle strany a jsem zvědavá, jak velký průser nastane, když (až) mu na to přijdou. I když ve Vegas se zase nic moc nestalo. Relativně. ()

V údolí je klid (2016) (S02E04) 

Tak v tomhle díle fakt klid nebyl. A staré dobré vyšetřování :) a trocha toho starého dobrého pletichaření :) spokojenost :) ()

Únos (2016) (S02E05) 

Ok, únos byl ok. Ale ten konec. Jsem zvědavá, jestli (jakou, jak, proč) to bude mít souvislost s mrtvým v kufru (pokud nějakou)... ()

Infarkt (2016) (S02E06) 

Věci se propojili, a dali smysl, ale dost krutě...ve všech směrech... ()

Čas zmizet (2016) (S02E07) 

Začátek byl fajn. Že ukázali i tu druhou stranu. Že bejt policajt není jenom o tom jíst koblihy a potit si koule na zevlování na hlídce. Ovšem druhá část dílu...Hmm... ()

Držme se peněz (2016) (S02E08) 

Perfektní díl, kde všechno fungovalo od začátku, jak mělo. Výjeb v bance a co potom následovalo...luxusní. ()

Královna mučedníků (2016) (S02E09) 

Stala se zde jedna věc, ohledně které jsem hodně zvědavá, co bude následovat. Ajaj...a konec nás vrátí do naděje, že se konečně rozmotá smrt Harryho mamky. Takže...jo...myslím, že jsem zatím nenapsal žádnému dílu jediné špatné slovo. A vím proč :) ()

Související novinky

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

17.03.2023

Šok a obrovská tragédie. Tak nějak by se dala popsat nečekaná zpráva o smrti herce Lance Reddicka, jemuž bylo pouhých 60 let. Hvězda nespočtu seriálových a filmových rolí se zapsala do paměti diváků… (více)

Reklama

Reklama