Reklama

Reklama

Bosch - Season 5

(série)
USA, 2019, 7 h 35 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Michael Connelly (kniha)

Hudba:

Jesse Voccia

Hrají:

Titus Welliver, Jamie Hector, Amy Aquino, Madison Lintz, Lance Reddick, DaJuan Johnson, Mimi Rogers, Troy Evans, Gregory Scott Cummins, Jacqueline Obradors (více)
(další profese)

Epizody(10)

Recenze (19)

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další skvělá řada s v minulosti se přehrabující poctivou detektivní linkou (konečně zajímavě využitá Maddie). Soudní příprava s Chandlerovou je osvěžující a potěší Haiti pátrání pro J. Edgara. Nová parťačka na oddělení vypadá zajímavě a tváří v tvář uřezaným hlavám zachovává chladnou hlavu. Boschova závěrečná likvidace padouchů byla tentokrát obzvláště povedená. Doufám, že se Coltrane vrátí. ()

sonycat 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí piatej sezóny Boscha sa žiaľ musím zaradiť k tým sklamanejším divákom, ba sa až čudujem päťhviezdičkovým ováciám. Úprimne sa priznávam k neznalosti knižnej predlohy, i keď aj tá už čaká v poradí na očnú prehliadku. Nemyslím si však, že neznalosť predlohy musí byť na škodu, aspoň teda pri kvalitnej a premyslenej scénaristickej práci by to tak nemalo byť. Netuším kombináciou koľkých dielov knižnej série je piata sezóna, ale jedna kniha to isto nebude. A to je myslím aj jeden z problémov, ktoré s touto sezónou mám - príliš veľa dejových liniek, poťažmo prípadov. Je to potom nejaké rozmrvené, rozťahané, pár okamihov trvá kým sa človek v novej scéne zorientuje, že vo co gou, plus vďaka toľkým mikropríbehom mi niektoré boli tak akosi ukradnuté, ba dokonca nudili. A to by sa diať nemalo. Preč je údernosť a zhustenosť prvej, prípadne aj druhej sezóny, tu je akýsi málochutný a občas nevýživný guláš. Zo všetkých dielov ma bavili 2, ale aj v nich sa našla nejaká tá pre mňa prebytočná chvíľa. A to nespomínam facky logike. Posielať do utajenia policajta, ktorého xicht je prefláknutý na verejnosti už od prvej sezóny, kde predsa kúpil svoj dom tuším za predanie práv na sfilmovanie svojho prípadu, plus toľko prepieraný prípad, v ktorom Honey Chandler žalovala Boscha a tak ďalej.. Veď v novinách a na nete musel byť pečený varený.. A on pohodka len neosprchovaný a krívajúci akože vágus ide undercover... Bez akejkoľvek zmeny vzhľadu... Wtf? A storka ako sa to prevalilo.. To akože kde chlapci v púštnom tábore zohnali práve dnešný Nový Čas s Boschom na titulke? A takýchto za mňa blbostí tam bolo oveľa viac. Nuž ktožvie, možno sa to tak dočítam i v knihe a nemohli za to scenáristickí chalani , uvidíme. Ale piata sezóna za mňa dosahuje len priemer, slabšie tri hviezdy. A aj to len za Titusa, ktorý sa pre túto úlohu evidentne narodil. Koniec slohovej prace :D ()

Reklama

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po slabší čtyřce možná Boschova nejlepší řada. Kolem hlavní postavy se totiž povedlo sestavit hned tři linky, senzačně napsaný, výtečně vygradovaný. Utajení i soud jsou samozřejmě boží. Ty dialogy a nenucená chemie mezi Harrym a Maddie jsou ale něco, čím se mě pátá série dotkla i u srdce. A to jsem u takhle zemitě nastavený detektivky, a navíc po tolika letech, jednoduše nečekal. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Harry Bosch je zkušený detektiv ze staré školy, s nímž to nemají jeho nadřízení dvakrát jednoduché. V páté serii musí čelit znovuotevření starého případu i obchodu s drogami. V seriálové adaptaci populárních kriminálek spisovatele Michaela Connellyho se představí neprávem přehlížený Titus Welliver. Za mě 90% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už v komentářích k jednotlivým epizodám jsem tvůrce pochválil za to, že nepřišli se stejnou (nebo horší) sezónou, jako tomu bylo v případě čtvrté řady. Tentokrát mě příběh bavil, udržel si mou plnou pozornost po celých deset dílů, děj sice neměl původní dokonalou atmosféru, odvíjel se ale ve velmi dobrém tempu, nechyběla ani akce a napětí, a ani Maddie mi tady nelezla na nervy. Solidně zvládnutá série. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama