Reklama

Reklama

Československo v roce XXX

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1975, 27 min

Obsahy(1)

Snímek k 30. výročí ukončení 2. světové války s ohledem na vnitřní hospodárksy progres ČSR za tyto uplynulé tři desetiletí. Dokumentární film zachycuje krásy Československa, její četné a slavné historické památky a dává je do obrazového i významového kontrastu s moderní, urbanistickou výstavbou měst v polovině 70. let minulého století. Propagandisticky vyzdvihuje pokrok země, která po celou dobu od ukončení války nezůstala svým směrováním nic dlužna těm, kteří v boji o obranu země zahynuli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

,,Podívá-li se někdo z Měsíce dolů na Zemi, uvidí jak vznikají hvězdy.. '' Propagandistická slátanina věnována 30. výročí skončení druhé světové války. Dokument neustále zdůrazňuje kam až se naše obě země pod vedením lidu dostaly. Socialismus a bratrská spolupráce s otatními zeměni RVHP je nuestále zdůrazňována a letecké záběry na obrovské petrochemické a hutní komplexy střídají záběry na hroby rudoarmějců. Jako by hlavně jim byl věnován tento film, že nezemřeli nadarmo, že jejich oběť vedla ke spokojenému životu v míru a socialismu. Nejsou to však jen obří fabriky, vtrulník prolétá nad hrady a zámky, nad lesy i řekami a záběry z Čech pravidelně střídají záběry na bratrské Slovensko. Podíváme se i do školek, na kombajny a na nácvik spartakiády což je ten pravý svátek míru a šťastného života.... K tomu všemu hraje ,,podmanivé'' melodie symfonický orchestr a celý dokument je v takových růžovo fialových barvách což je typické pro nekvalitní záznamy ze sedmdesátých let... Prostě propaganda jak vyšitá, nevím kdo na to v dobách tuhnoucí normalizace koukal a kdo tomu věřil 7 let po tom co vánky svobody zadrtili pásy bratrských armád... 4 hvězdy uživatele GatoP nechápu. Opravdu ne. - ODPAD ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Propagandistický film, který přináší úspěchy dosažené v Československu mezi léty 1945-1975. Těch přírodních krás není ve filmu mnoho. Zato je ukázáno, co bylo vybudováno, postaveno a v kterých oborech činnosti je ČSSR uznávaná v zahraničí. Jak se lidem žije lépe a jak o ně stát pečuje. Připomíná 30. výročí osvobození a konce války - pomníky, kladení věnců. A samozřejmě nechybí spartakiáda. ()

Reklama

Reklama