Reklama

Reklama

Dobývání vesmíru

(pořad)
Publicistický / Krátkometrážní
Česko, 2010, 3-4 min

Týdenní zpravodajství z kosmonautiky a astronomie, který běží na internetové televizi Stream.cz od roku 2011. (StreamCZ)

Recenze (19)

prybka 

všechny recenze uživatele

Pořad rád a pravidelně sleduji. Vždy zaujme toho kluka ve mně, který chtěl být kosmonautem. Lidé na něm často kritizují formu. Já na něm oceňuji obsah. Je to pro mne užitečná rešerše toho, co se odehrálo zajímavého z hlediska vědy a techniky. Pokud se týká formy, tak i zde má pro mne pořad mnohé plus. Pan Majer ovládá českou terminologii a chápe principy. Nedodává si světovosti komolenou angličtinou. Myslím, že na textech dost pracuje, aby vypadaly jednoduše a přirozeně a přitom zůstal zachován informační obsah. Takovou odbornou publicistiku mám rád. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jsem rád za tento pořad, jehož náplní jsou informace o pokroku v lidském poznání, jak název napovídá, z oblasti kosmonautiky. Je potřeba mít i nějaké veskrze pozitivní zprávy :). Autoři také provozují web www.kosmonautix.cz, který mohu rovněž doporučit, např. pro živé komentované přenosy startů raket s lidskou posádkou nebo v případě významných výzkumných projektů (tento týden např. Exomars 2016, zítra nás čeká start další posádky na ISS v lodi Sojuz TMA-20M). ()

Reklama

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Pořady vychází pravidelně a za více než dva a půl roku od premiéry prvního dílu nevynechal autor ani jeden týden. (StreamCZ)

Reklama

Reklama