Reklama

Reklama

Soonsooui sidae

  • Jižní Korea 순수의 시대 (více)

Recenze (10)

mira007 

všechny recenze uživatele

Nejvíce bodů za oku lahodící kameru, kostýmy a výpravu. Historický korejský film, který má pár erotických scén, ale na to, aby to bylo v kategorii erotických filmů se mi to zdá trochu přehnané. Story je jednoduchá a jak je to takové barevné, hravé jako telenovela, tak mi to přišlo jako jakási pohádka. Začínám mít opravdu respekt před jihokorejskou kinematografií. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Chtíč je nebezpečný a v tomhle filmu se to daří docela dobře ukázat v zajímavém historickém kontextu. Navíc ty asijské holky jsou tu opravdu pěkné. Není to přímo erotický snímek, ale zase tak daleko k němu nemá. Možná je toho sexu až trochu moc a někdy je trochu zbytečný, ale tak komu by tohle vadilo? ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Film o chtíči, žárlivosti, zradě a pomstě z čosonské éry. Historický filmy mám ráda, ale tohle mě nechytlo. Už po půl hodině jsem uvažovala, že to vypnu, ale nakonec jsem to dokoukala kvůli Shin Ha-kyunovi, který byl ve své roli super. Zaujal mě i Kang Ha-neul, který se vymanil z rolí slušňáčků a střihnul si násilnickýho, lehce vyšinutýho slabocha, z jehož očí v některých scénách šílenství přímo čišelo. Na druhou stranu Jang Hyuk mě tam vyloženě štval, jeho ztvárnění role se mi vůbec nelíbilo. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Príbeh vášnivej lásky zasadený do obdobia prvých rokov Joseonu. Príbeh pomsty, vášne, túžby po moci a zrady. Veľmi pekné. ()

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪Klasická kórejská historická dráma, v ktorej skoro každá postava intriguje, skoro každá postava je neľúbivá, všetko je len naoko, predstierajú sa city, náklonnosť, oddanosť, priateľstvo, všetko. Až sa vynára otázka, pri tom, koľko Kórejci už podobných filmov a seriálov nakrútili, či naozaj toto niekoľko storočí trvajúce obdobie bolo tak prehnité, zlé, plné sváru a zloby.⚪Ak aj áno, nebolo by zlé, aby to aspoň v kinematografii bolo zobrazované trochu pestrejšie, keďže väčšina diel s touto tématikou si je podobná ako vajce vajcu a motív ,,pomsty, ktorá vlastne nepomôže a neuľaví žiadnemu zúčastnenému" je tu s nami taktiež už stáročia. (Monte Christo by vedel hovoriť.)⚪Film teda ponúkne pramálo inovácií, poteší pekná výprava a fajn herecké obsadenie, čo už nepoteší je scenár so svojou klasickou kórejskou prehrotenou melodrámou, postavy, ktoré spolu nekomunikujú a nepovedia si informácie, ktoré by mali vysloviť, a taktiež záver plný pátosu, ktorý strieka z každej strany.⚪V podstate veľmi klasická žánrovka, min. v kórejskej tvorbe nič nové pod slnkom.⚪ ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Jemne šteklivá historická dráma, plná intríg, vášne a pár fajn akčných pasáží. Nič z čoho by človek vyskočil z kože ale na jedno pozretie úplne fajn. Kórejský štandard kvality si to drží aj keď chlapci šikmookí vedia o dosť lepšie. ()

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Dobré palácové drama trochu zkazil kýčovitý konec. Nejdříve vypadal děj komplikovaně a přepostavovaně, během půl hodiny se to ale utřepalo na nějakých 6 postav + dvě paralelní linie zákulisních komplotů, což bylo vcelku jednoduše udržitelné. SHK to rozehrával podobně jako Tony Leung  v Lust, Caution a to nejen v postelových (podlahových) scénách. Jako drsný politický solitér působil nevypočitatelně, a to i přes romantický opar, který jeho postavu bohužel trochu zamlžil. Nakonec se tvůrci rozhodli nechat to plně v romantické rovině, a snad proto taky výsledný efekt nebyl žádná extra paráda. Na druhou stranu six packy stály za to. ()

JanniV 

všechny recenze uživatele

Skvělý Jang Hyuk i ostatní herci. Výborná kamera, dokonalé kostýmy. Ke srovnání se seriálem Netflixu ze stejného období: My country: New Age, kde jmenovaný herec a raper hraje stejnou historickou postavu - ještě lépe než v tomto filmu. ()

Reklama

Reklama