Reklama

Reklama

Zmizelá Šumava

(pořad)
Trailer
Publicistický
Česko, 2013, 31x7 min

DVD Zmizelá Šumava vypráví 21 příběhů o životě a místech, z nichž většinu na dnešních mapách Šumavy už nenalezneme. Výborní vypravěči Emil Kintzl, pro nějž je Šumava celoživotní láskou, a Jan Fischer, dramaturg a režisér internetové televize Stream CZ, poutavě a jadrně líčí příběhy zdejších lidí a jejich těžký a svérázný život v tomto drsném, ale krásném kraji. Tak se tam spolu s námi vydejte. (Magic Box)

(více)

Recenze (8)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pořad, který nás zavádí do krásné šumavské přírody, která je protkána celou řadou zajímavých příběhů, o nichž nám Emil Kintzl vypráví. Je až neuvěřitelné, jak si příroda vzala zpět to, co ji člověk předtím vzal, byť ji k tomu pomohl srovnáním vesnic se zemí, včetně kostelů, hřbitovů a neštítil se ani zvěrstev. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase objevila Ameriku. Netušila jsem, že tenhle pořad, který má pár minutek, je možně okomentovat. Pan Kintzl má můj nehynoucí obdiv. Je to trošku svérázný člověk, ale je to tím, že je horal a ve svých letech už samozřejmě cokoliv zažil a prožil, jako všichni Šumaváci a jistě nejen oni. Šumava mi nesmírně přirostla k srdci a pokud bych tam nemohla být alespoň jednou do roka, tak přestanu dýchat. Miluju rána, kdy se mlha jen pozvolna zvedá nad údolími a turisti ještě spí. Vypravování pana Kintzla beru jako návod na výlet. Velmi poutavě vyprávví. Nemůže se dočkat dalších pokračování. Takových lidí jako je pan Kintzl už moc nezbývá. Proto mu děkuju, že do toho šel a že má co nabídnout. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

"There's no place like Šumava!" Budu se tímhle na všechny obracet celý život - Jsem milionově vděčný, že jsem mohl vyrůstat v úpatí hor tak nádherné části naší země jako je Šumava. A právě proto, že mám spousty míst z tohoto magického pořadu vlastníma nohama nachozených, jsem si dobrodružné výpravy za tajemstvími šumavské přírody užil na dvě stě procent. Pan Kintzl je ale ovšem takovým šumavským Krakonošem, takže přestože jsem některé z jeho preferovaných šumavských koutů navštívil, zprostředkoval mi hlubokomyslnou inspiraci pro mé příští výlety. A že bych takové mohl do prostředí (Zmizelé) Šumavy podnikat den co den. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Krásný pořad z dříve obydlených míst Šumavy, na kterých již už dnes roste tráva, lidské osudy a příběhy z minulých let. Provází místní rodák Emil Kintzl, který vypráví smutné i veselé příhody z tohoto drsného, ale překrásného kraje. Pořad vás zavede na místa tragédií i zaniklých usedlostí. ()

raduna01 

všechny recenze uživatele

Jezerní slať - kdo tam nebyl nikdy nepochopí jaká Šumava opravdu je. Nejvíce mě zaujaly díly o Josefu Klostermannovi - Ranklu Seppovi a o celé Horské Kvildě. ()

Reklama

Reklama