Reklama

Reklama

Ddeugeowoon annyeong

  • Jižní Korea 뜨거운 안녕 (více)

Obsahy(1)

Zpěvák Chung Ui se opilý popere v baru a musí to odčinit prací v jednom hospicu. Potká tam různé lidi s rozličnými příběhy. Záhy se pacienti dozvědí, že pokud se neseženou peníze, bude se muset zařízení zavřít. Naskytne se příležitost v podobě soutěže, ale aby se mohli přihlásit, potřebují, aby jim Chung Ui pomohl složit píseň, jenže on se do toho zrovna nehrne. (andiek05)

(více)

Recenze (9)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Juhokórejská dráma, ktorá sa snaží dojať za každú cenu nie je žiadna novinka, ale aj napriek tomu, že to na mňa po tejto stránke nezapôsobilo to nie je vôbec zlý a ani priemerný film, práve naopak. O nejakej originalite tu nemôže byť ani reči, dokonca aj prostredie hospicu sa už v juhokórejskej produkcii pre citlivú drámu použilo v ešte lepšom a dojemnejšom Garden of heaven, ale aj toto sa mi páčilo. Len neviem, kde sa vytratili všetci tí charizmatickí a kvalitní herci všetkých vekových kategórií, ktorí ešte pred nedávnom ťahali podobné filmy. V poslednej dobe si už musím vystačíť len s priemerným obsadením, čo je presne aj tento prípad. Hlavný hrdina ma spočiatku vôbec nebavil, ale to už je klasický priebeh tohto typu postáv, no ani následne na viac, než len takého priemerne hrajúceho sympaťáka nemá a v zložení hospicu sa síce objavia aj dvaja známi Ma Dong-Seok a Lim Won-Hee, ale mňa si vlastne získala len sympatická pacientka, ktorá kľudne mohla mať s hlavným hrdinom aj romantickú líniu, priestor tu na to bol a potom by to mohlo byť aj dojemnejšie. Ale dejovo ma to väčšinu času dosť bavilo, páčil sa mi nápad so zapojením do hudobnej súťaže, čo sa postará o piesne, ktoré sa mi aj v rámci možností dosť dobre počúvali, ale na tomto si juhokórejci dávajú väčšinou záležať. A režijne mi to až na tie nefunkčné emócie vyhovovalo tiež. Takže ja som spokojný, už to síce nie je, čo bývalo, ale stále dokáže juhokórejská produkcia ponúkať takéto filmy v dostatočnej kvalite, aby som ich pozeral s radosťou. 71% ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

4*, protože to má smutný, ale pěkný závěr s fotografiemi a protože v tom hraje Baek Jin-hee - která po "mrše", jež předvádí v aktuálně vysílaném seriálu Empress Ki, ukázala jinou, o dost sympatičtější tvář. Jinak je Rockin' On Heaven's Door jihokorejský lepší průměr. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Ytb6YXMGsns ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Naprosto předvídatelný děj říznutý regulérní citovou vydíračkou. Tu bych pochopila snad jenom v případě, že by to bylo natočené pro veřejnou projekci a výtěžek rozdělen mezi hospici. Ale tohle je televizní záležitost, a i když jsem to vydržela dokoukat až do konce, tak slza neukápla. Všechno bylo tak umělé, zaměřené jenom na to, aby to diváka emočně vyždímalo, že to na mě mělo opačný účinek. Méně je holt někdy více. Hong-gi byl pochopitelně výborný, ale to bylo asi tak všechno. Myslím, že repríza u mě rozhodně nehrozí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Namet je sice stokrat obohrane klise, ale Korejci to s klise vedie. Alebo asi uz len vedeli? Tentokrat to proste nepôsobilo sviezo ale len obohrane ako milionkrat videny film. Mozno za to mohli aj herci ktori neboli vôbec sympatickí. Holt nejaka mladez z nekonecnych Korejskych serialov. Komu su tie xichty povedome, tak bude film hodnotit pravdepodobne pozitivnejsie. 4/10. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Mám ráda hudební filmy a tenhle patří k mým nejoblíbenějším, nejen kvůli skvělé hudbě, ale i hereckým výkonům. I když je Lee Hong-gi především zpěvák, hrát prostě umí. Námět sice není originální, přesto to u mě fungovalo. Film jsem viděla už několikrát a líbí se mi pořád stejně, jako když jsem koukala poprvé. I když je to na vážné téma zahrnující i smrt, hudba a úsměvné scény celou atmosféru odlehčují. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Velmi předvídatelné, ovšem funkční. Ale chtělo by to víc humoru než jen hromotluka Ma Dong-seoka somrujícího cigára. Ovšem ten konec s promítáním proslovů před koncertem nelze označit jinak než vyděračskej a byl jsem zajímavě ambivalentně dojat i zhnusen. ()

jauzdu 

všechny recenze uživatele

Člověk si po pár filmech zvykne, že při sledování korejských filmů přijdete skrz slzné kanálky o dobrou půl deci vody, ale tohle už je opravdu moc. Ani vteřinu Vás nenechají vydechnout a když už si myslíte, že mate dost, ještě přitvrdí. Bohužel tím film ztrácí veškeré kouzlo a sympatické postavy fungují až příliš okatě pouze jako spouštěč slaných vodopádů. ()

eagles22 

všechny recenze uživatele

Dobře zvolené ustřední postavy i pěkný příběh, ale já tomu prostě nemůžu dát víc. A to protože je to citové znásilnění a vydírání diváka, na které jsem si sice už u Korejských filmů zvykl, ale tohle už je prostě strašně moc. ()

NewScream 

všechny recenze uživatele

Dalo se. Pokud znáte jihokorejské filmy, tak jistě víte, že mají hodně filmů postavené na smutném úmrtí... Ale tady se Korejci překonali. Zde umírá snad 6 hlavních postav, každý na jinou nemoc... Film je totiž z hospicu kam byla poslána popová hvězda na veřejné práce. Sice to není tak srdcervoucí jako některé jihokorejské pecky na toto téma, ale slabší povahy se rozbrečí i zde. Jen zajímavost hlavní roli popového zpěváka zde hraje Hong-ki Lee - Jeremy z úspěšného seriálu You're Beautiful. Takže 3 a 3/4 hvězdy za pěkný film... ()

Reklama

Reklama