Reklama

Reklama

Strážci relikvie

všechny plakáty
Trailer 2

Skupina irských mnichů má za úkol přepravit do Říma cennou náboženskou relikvii. Ta má údajně velkou moc a mohla by zvrátit průběh křížových výprav v Jeruzalémě. Relikvie se však chtějí zmocnit normandští vojáci, a mnichy tak čeká boj nejen o vzácný poklad, ale i o holý život… (TV Prima)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (62)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem si přál, aby to byla pecka. Už kvůli Bernthalovi, Hollandovi a Armitageovi. Ti mě opravdu navnadili. A ono to vážně nebylo zlý. Bohužel i přes příjemné herecké výkony, kterým vévodí Jon Bernthal, a slušnou akci (které opět vévodí Jon Bernthal), nejde lépe hodnotit opravdu plochý příběh a promarněnou šanci na něco o dost lepšího. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Něco Centuriona a hodně Valhalla Rising, ale ani náhodou to nedosahuje zábavnosti a tempa prvního a už vůbec ne mysticismu druhého. Ale jinak solidní historák o přenosu relikvie z bodu A do bodu B, přičemž hlavním hrdinům se do cesty staví jak pohané, tak proradní souvěrci. Tvůrcům se docela podařilo využít krásy Irska, i když jsem přesvědčen, že Zelený ostrov toho může nabídnout mnohem víc, povedlo se i pár těch bitek a herecké obsazení mě také neuráželo. Potěšil i fakt, že je to zasazeno do poměrně reálného historického rámce. Sice jsem čekal víc a odpovídala tomu i natěšenost, takže u mě panuje mírné zklamání, ale i tak to vidím lehce nadprůměrně. 65% ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Taková pořádně útrpná pilgrimáž je pro fanatickou kudlanku stejná slast jako bondáž ostnatým drátem pro masochistu. A tak se skupinka pomatených ženichů Kristových nadšeně vydává raně středověkým Keltskem, aby zástupci Ředitele doručila do Vatikánu převzácnou relikvii - satanský kryptonit, svatý šutr, kterým hloupou bajkou nevypláchnutí pohané údajně rozšmelcovali hlavu svatému Pedofíliovi, třináctému to demagogovi, jenž byl účelově najat poté, co ten Ředitelův protěžovaný fracek vyštípal chudáka Džudase z korporátu. No, místy se tenhle křesťanský homix sice Vláčí snad ještě pomaleji než Kačer vykuřovat úly, avšak jinými místy se mění v mile krvavé a akční vraždění pomatenců s pěknými krajinkami na pozadí a solidní atmosférou. A scénu, v níž podrážděný Panyšer udělá Thorinu Pavézovi na krku obří cucflek, a ukončí tak biblicky závadnou nadvládu trpaslíků, taky jinde jen tak neuvidíte. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Kdo jsi?",,Jsem peklo!" Dobrodružné putování skupiny mnichů vedených nekompromisním bratrem do Říma. Středověk, války, víra, oběti a posvátná relikvie. Krásná irská krajina plná lesů, močálů, potoků a mlhy. Havran na zkroucené větvi nevěstí nic dobrého. Souboje standardně drsné, krev občas šplouchne na kameru, vytržené vnitřnosti při výslechu i rozpolcená lebka nechybí. Ač má putování nepřátelskou krajinou své napětí, pořád tomu něco málo chybí. Postavy příliš sympatické nejsou, občas se chovají podivně - pobíhání v noci po lese s loučemi by asi nebylo moc chytré, a tak mi osud většiny z nich byl vcelku lhostejný. Asi by byla lepší obdoba Údolí včel, než slabý odvar Statečného srdce. Film ale rychle utekl a zejména krajinné výjevy za to stály! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tyhle historické drsné filmy mi moc neříkají. Já vím, že je zde i nějaká snaha o poselství, ale za mě to prostě není ono. Je to drsné, ale přijde mi to dějově strašně prázdné. Chce to oslovit diváka, ale přitom to svým tempem dovede nudit, a to i přesto, že zde jsou souboje a akční scény. Ne, tohle není pro mě. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Postava, kterou hraje Jon Bernthal, není ve skutečnosti němá. Na konci filmu pronese jediné slovo. (Nyan)
  • Tom Holland (Diarmuid) používa v celom dialógu írsky prízvuk. Rodený je pritom Brit. (Kristine1)
  • Ve filmu se nevyskytuje žádná ženská postava. (Nyan)

Reklama

Reklama