Reklama

Reklama

Dům 66b

(studentský film)
Celý film
Krátkometrážní / Horor
Česko, 2013, 22 min

Obsahy(1)

Kruciel je ďábel vyslaný pekelnými mocnostmi, aby získal duši Viktora Boka. Doufá, že když ho dožene alespoň k šílenství, bude Peklo považovat jeho úkol za splněný. To se mu však navzdory velkým ambicím, s nimiž připravuje své oběti nástrahy, nedaří. Příčinou neúspěchu je samotný Viktor, který vede klidný život a veškeré ďáblovy útoky na sebeúctu a důstojnost přechází. (MFF Cinema Mundi)

(více)

Videa (1)

Celý film

Recenze (30)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jiří Fábík si s předlohou od C. Barkera poradil opravdu bravurně. Takhle nějak si představuju nadprůměrný český krátkometrážní snímek, ve kterém se skloubí hororová stránka pěkně s tou humornou a společně vytvoří dobrou podívanou. Trampoty Viktora Boka, o jehož duši usiluje „packal“ Kruciel jsou doprovázeny slušně vytvořenou atmosférou, herecké výkony rovněž nejsou k zahození a po technické stránce si taky nemůžu stěžovat. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Dům 66b, mající reálné číslo 24 a jednoho poněkud neobvyklého obyvatele... Díky všem mocnostem pekelným, že autor se rozhodl dát do filmu tak znatelnou stopu humoru, už jen pozorovat Pána temnot jak si pouští umučení Krista stojí za to, škoda je jenom pár logických děr v příběhu, sice nejsou tak nezměrné, jako Mongolská říše v době nejvyšší slávy, ale pořád dokážou zamrzet. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Práce s voiceoverem není jednoduchá, ale kdy se tomu dodá alespoň dobrý hlas, tak to není špatné. „Dm 66b“ je tenhle případ. Dobře vybraný herec, což platí i o ostatních. Na amatérský film výborné výkony. Snaha dostat humor do filmu o ďáblech, kteří touží po duších, je celkem dobré, hlavně ve srovnání se zajímavými kulisami. Film má výbornou zvukovou stránku. Snímek překvapí i vizuálními kvalitami a nakonec i dobře postavenou pointou. ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

některý pohyby kamery jdou směrově proti sobě ( úvod s kočkou)...zbytečný používání subjektivních záběrů ( obouvání pantoflí u postele)...teatrální voice over...kýčovitá výtvarná stránka ( hovory s peklem), humorná stránka prakticky nefunguje ( jedinej vtipnej moment je hláška "odpoledne si pustila "Milagros" a plyn ") některý situace jsou neúměrně protahovaný a nejsou vhodně podložený střihem ( zklamání Kruciela po rozhovoru se Satanem), jiný zas uměle dramatizovaný ( objevení chlapa ve skříni)....pseudo-dramatičnost je vůbec jeden z největších problémů filmu...hudba hrozivě vyřvává, ale atmosféra, ani napětí se nedostavují... film obsahuje moc textu...promluvy jsou příliš dlouhé, dialogy doslovné...scénář prozrazuje svůj literární základ... režisérovi se často střihově rozpadá prostor...prakticky absentuje promyšlenější kamerová práce s hloubkou pole, členěním scény světlem atd.......místy to funguje ( např. záběr z dramatické sekvence ve druhé půlce, kdy se v interiéru haly točí na stěně lampa..."tupost" kamerového snímání tady vhodně zpřítomňuje prostor a objekty v něm )...místy vůbec...vadí mi to lavírování...přepínání...nevyrovnanost vizuálního přístupu k látce...jízdy a další pohyby ( štáb měl zřejmě k dispozici jeřáb nebo malý rameno) to nezachrání... výkon hlavního představitele je zvláštní...místy má docela charisma...místy je hrozně teatrální a roztahuje promluvy a emotivní reakce do zbytečné šířky... baví mě představitel Kruciela, ale jeho postava je pojatá moc teatrálně... svírání prostoru střihem místy funguje z hlediska utváření nějakou ponuré estetiky a náznaků hororové nálady...ale střihová skladba blbě nese přííběh a situační stránku věci... celé se to až moc vyžívá samo v sobě...na jednu stranu je to moc doslovný...na druhou zmatený...skutečnej hororovej efekt se dostavuje jen v drobnejch náznacích...dílčích záběrech, momentech...nejpodstatnější z toho celkovýho dojmu je pro mě fakt, že jsem nepochopil, co tvůrce na tom celém vlastně zaujalo...nedali mi skrze film dostatečně pocítit, proč to vlastně celé realizovali...nepovedlo se jim obrazově oživit literární východisko... ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Konec mi to zkazil.Jinak dobré pokoukání o snaze ďábla získat duši obyčejného chlápka pana Boka. Nedaří se a nedaří.Zoufalý pekelník,který se snaží zachránit svoji kůži před před hněvem Lucifera, vymyslí na Vánoce akci, při níž hraje vabank.Vyjde?......zpracování se mi líbilo a před studentským filmem se dá smeknout. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama