Reklama

Reklama

Dům 66b

(studentský film)
Celý film
Krátkometrážní / Horor
Česko, 2013, 22 min

Obsahy(1)

Kruciel je ďábel vyslaný pekelnými mocnostmi, aby získal duši Viktora Boka. Doufá, že když ho dožene alespoň k šílenství, bude Peklo považovat jeho úkol za splněný. To se mu však navzdory velkým ambicím, s nimiž připravuje své oběti nástrahy, nedaří. Příčinou neúspěchu je samotný Viktor, který vede klidný život a veškeré ďáblovy útoky na sebeúctu a důstojnost přechází. (MFF Cinema Mundi)

(více)

Videa (1)

Celý film

Recenze (30)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

V rámci Pionýrů hororu to určitě patří k tomu povedenějšímu. Netváří se to nijak smrtelně vážně. Nadsázka je tu patrná na první pohled a funguje to dobře. Jenom se mi to zase zdálo na podobnej snímek možná příliš dlouhý. původní povídku neznám, ale nespatřuji v tom problém. Nakonec docela zábava.60% ()

Savel 

všechny recenze uživatele

Hororová pohádka. A národní pohádkovost z ní opravdu čiší jak z přehravaného Troškova herectví, tak z líčení čerta (Čert ví proč) a samozřejmě i v obsazení Václava Vydry do tradiční role pekelníka. Ještě na konci měl zaznít cover Karla Gotta a bylo by to nejvíc. Rozhodně to ale není kritika. Hororová pohádka je pro mě daleko snesitelnější odbočkou žánru než horor-comedy nebo parody. Pěknou kameru a roztomilé scenograficé momenty (psík pobavil) trochu kazí pár rozpačitých momentů ve scénáři, především pak konec. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jiří Fábík si s předlohou od C. Barkera poradil opravdu bravurně. Takhle nějak si představuju nadprůměrný český krátkometrážní snímek, ve kterém se skloubí hororová stránka pěkně s tou humornou a společně vytvoří dobrou podívanou. Trampoty Viktora Boka, o jehož duši usiluje „packal“ Kruciel jsou doprovázeny slušně vytvořenou atmosférou, herecké výkony rovněž nejsou k zahození a po technické stránce si taky nemůžu stěžovat. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Dům 66b, mající reálné číslo 24 a jednoho poněkud neobvyklého obyvatele... Díky všem mocnostem pekelným, že autor se rozhodl dát do filmu tak znatelnou stopu humoru, už jen pozorovat Pána temnot jak si pouští umučení Krista stojí za to, škoda je jenom pár logických děr v příběhu, sice nejsou tak nezměrné, jako Mongolská říše v době nejvyšší slávy, ale pořád dokážou zamrzet. ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Nečakaná pecka. Podľa poviedky Clivea Barkera (Hellraiser) je nám predstavený krátky film o démonovi, ktorý sa snaží za každú cenu získať dušu predavača zeleniny. Dotyčný predavač je však ťažký flegmatik. Poteší aj vskutku originálne pojatie pekla a samotného Satana, ktorý pôsobí ako mafiánský boss a hovorí hlasom Václava Vydry (áno určitá podobnosť s Marselusom, pretože ho v Pulp Ficiton nadaboval). Skvele pôsobí aj hlavný démon Kruciel, ktorého divadelný herec Jiří Černý pojal ako gaunera, ktorý rád pripravuje svojej obeti tie najpodlejšie nástrahy, ale dobre vie, že jeho misia je aj tak marná. Jiří Hauser v hlavnej úlohe flegmatika Viktora zasa pôsobí ako klasický strejda, ktorý má rád pohodlí a "vokurky". Film je tak zaujímavo štylizovaný, že už naplno verím že študentské a nezávislé snímky definitívne strkajú do kapsy mainstreamové braky jak Babovřesky či Kameňák. Zo seriálu "Pionýři hororu" rozhodne TOP film. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama