Reklama

Reklama

Masožravý obraz

(amatérský film)
všechny plakáty
Celý film
Krátkometrážní / Horor
Česko, 2013, 14 min

Obsahy(1)

Uživit se jako umělec je těžké, a tak jste rádi za každou objednávku, kterou dostanete, byť je sebepodivnější. Mladý restaurátor obdrží zvláštní zakázku. Chystá se zrestaurovat prapodivný obraz, který dorazil v dřevěné bedně omotané silnými řetězy. Co se uvnitř doopravdy skrývá, odhalí během jedné nešťastné noci. (MFF Cinema Mundi)

Videa (1)

Celý film

Recenze (30)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hm... Pár dobrých masek natočených zručnou kamerou, ale... Je stačí to na víc jak průměr? U mě ne, jedna z věcí, které mi vadili nejvíc bylo nadužívání některých rádoby horrorových motivů, jako například zvuk hromu ozývající se za jasného dne, nebo titulní obraz, jehož rám má podobu fakt divnou a nehezkou (kdyby se jednalo o normální obraz, s nějakým démonickým detailem, bylo by to MNOHEM lepší) a navíc je v rámu v podobě rakve, což je leda tak směšné a atmosféru to boří a ne tvoří. Když už jsem u těch mínusů, tak i herec v hlavní roli nepůsobí jako vytříbený restaurátor obrazů, ale jako ucho chodící na střední školu a kreslící tak maximálně po školních záchodech. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

A po zlém drnu v Pionýrech hororu zase narážím na vcelku svěží a originální vítr. Ano, takto vypadá povedená krátkometrážní hororová povídka.  Žádné šaškování, téměř žádná slova a už vůbec ne dialogy a soustředění se na atmosféru. A tady se překvapivě povedla i triková (maskérská) práce a na světě je krásný malý  barkerovský horor. Tři a půl a rád zaokrouhluji nahoru. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Znáte ten příběh o skřítkovi v lahvi? Dokázal splnit každé přání, ale nesměli jste umřít, aniž byste jej ještě vlastnili. Museli jste se ho prostě za každou cenu zbavit, abyste nepřišli do pekla. Prodat jej šlo, avšak jen o cenu nižší, než nákupní. Tak to není tenhle příběh. Ten je o úplně jiném zle, navíc spojeném se záhadným obrazem. Víc snad ani nechci prozrazovat, vyplatí se na tento amatérský snímek podívat. Překvapí vás poněkud neobvyklé výtvarně-filmové zpracování kombinované s klasickými ryze amatérskými záběry. Ten kontrast mi nevadil, ale věřím, že škodit mohl. Říkám, prodejte to dřív, než zemřete! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tematicky nic nového - stačí vzpomenout na Podobiznu či povídky C.Barkera. Herec je samozřejmě absolutní prkno, nevěřím mu ani za mák. Kladně však hodnotím masky a gore efekty (i když jsem očekával minimálně ukousnutí hlavy v přímém přenosu), které mi daly vzpomenout Carpenterovy Věci....jen ta chapadélka chyběla! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Film byl nominovaný na Mezinárodním filmovém festivalu CINEMA MUNDI na cenu Zlatý Leon. Jednalo se o jediný amatérský film, jenž o tuto cenu bojoval s nejlepšími studentskými filmy z ČR a SR. (folklorman)

Reklama

Reklama