Reklama

Reklama

Masožravý obraz

(amatérský film)
všechny plakáty
Celý film
Krátkometrážní / Horor
Česko, 2013, 14 min

Obsahy(1)

Uživit se jako umělec je těžké, a tak jste rádi za každou objednávku, kterou dostanete, byť je sebepodivnější. Mladý restaurátor obdrží zvláštní zakázku. Chystá se zrestaurovat prapodivný obraz, který dorazil v dřevěné bedně omotané silnými řetězy. Co se uvnitř doopravdy skrývá, odhalí během jedné nešťastné noci. (MFF Cinema Mundi)

Recenze (30)

choze 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se samozřejmě zapíše do divácké paměti zejména parádní maskérskou prací, ale za zmínku rozhodně stojí i kamera, zručné šponování napětí, nebo epesní rozpadlý barák, zvenčí zahalený do mlhy a zevnitř naplněný patřičně náladotvornými proprietami. Dalo by se zatlačit na příběh a pointu, ale tak jak to je, to pro mě funguje víc než dostatečně a moc mě neruší ani poněkud dřevěný herecký výkon Mariána v hlavní roli. Masožravý obraz-rekvizitu chci mít doma! ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Znáte ten příběh o skřítkovi v lahvi? Dokázal splnit každé přání, ale nesměli jste umřít, aniž byste jej ještě vlastnili. Museli jste se ho prostě za každou cenu zbavit, abyste nepřišli do pekla. Prodat jej šlo, avšak jen o cenu nižší, než nákupní. Tak to není tenhle příběh. Ten je o úplně jiném zle, navíc spojeném se záhadným obrazem. Víc snad ani nechci prozrazovat, vyplatí se na tento amatérský snímek podívat. Překvapí vás poněkud neobvyklé výtvarně-filmové zpracování kombinované s klasickými ryze amatérskými záběry. Ten kontrast mi nevadil, ale věřím, že škodit mohl. Říkám, prodejte to dřív, než zemřete! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hm... Pár dobrých masek natočených zručnou kamerou, ale... Je stačí to na víc jak průměr? U mě ne, jedna z věcí, které mi vadili nejvíc bylo nadužívání některých rádoby horrorových motivů, jako například zvuk hromu ozývající se za jasného dne, nebo titulní obraz, jehož rám má podobu fakt divnou a nehezkou (kdyby se jednalo o normální obraz, s nějakým démonickým detailem, bylo by to MNOHEM lepší) a navíc je v rámu v podobě rakve, což je leda tak směšné a atmosféru to boří a ne tvoří. Když už jsem u těch mínusů, tak i herec v hlavní roli nepůsobí jako vytříbený restaurátor obrazů, ale jako ucho chodící na střední školu a kreslící tak maximálně po školních záchodech. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tematicky nic nového - stačí vzpomenout na Podobiznu či povídky C.Barkera. Herec je samozřejmě absolutní prkno, nevěřím mu ani za mák. Kladně však hodnotím masky a gore efekty (i když jsem očekával minimálně ukousnutí hlavy v přímém přenosu), které mi daly vzpomenout Carpenterovy Věci....jen ta chapadélka chyběla! ()

JosefGruber 

všechny recenze uživatele

Na amatérský film to má výborně udělané masky a krvavé efekty. Bohužel děj už tak dobrý není. Úplně odrazující mi přišel úvodní mluvený projev. 2-3*, 22.8.2014, pc ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

A po zlém drnu v Pionýrech hororu zase narážím na vcelku svěží a originální vítr. Ano, takto vypadá povedená krátkometrážní hororová povídka.  Žádné šaškování, téměř žádná slova a už vůbec ne dialogy a soustředění se na atmosféru. A tady se překvapivě povedla i triková (maskérská) práce a na světě je krásný malý  barkerovský horor. Tři a půl a rád zaokrouhluji nahoru. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bezesporu jde o jeden z těch nejlepších snímků, které nám Pionýři hororu nabídli. Dominik Skucius se zlepšuje každým svým kouskem, což je očividné, jen by to ještě chtělo vychytat pár nedostatků a pak hurá na celovečerní film. Docela dost mě překvapil především „maskami“, které byli hodně povedené a hlavně krvavé, což já rád. I výběr prostředí (jakmile se přesuneme z pokoje) stojí určitě za pozornost. Takže za mě určitě velká spokojenost, jen tak dále… ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět a v rámci hardcorové amatéříny jsou i ty masky dost slušné, ale celé to shazuje prkenné herectví a celková křečovitost. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Už sám název vzbuzuje určitá očekávání, ale pokud jsou ta očekávání béčkového charakteru, tak to se rozhodně nevyplní. „Masožravý obraz“ je především atmosférický horor, který se diváka snaží dostat zajímavý mi záběry, prací se zvukem, ale i kompletní aranží prostředí, kde se příběh odehrává. Není to děsivé ve smyslu lekaček, ale skutečně to vytváří tíživou atmosféru strachu a nejistoty. Gore je na hodně dobré úrovni. Místy mi vydatně běhal mráz po zádech. Co se týká hororovosti, rozhodně jeden z nejlepších kousků v rámci projektu „Pionýři hororu“. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu se zaměřuje na malířův sen v ateliéru s rozbaleným, z truhly přepásanou těžkým řetězem, obrazem, s potoky krve a znetvořeným mrtvým mužem, druhá polovina, v níž se napětím blýskalo na lepší časy, skončila opět stejně neslavně v další krvavé louži. U toho se bát nedalo:-) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem viděl tak rok zpátky, nechápu, proč jsem to nehodnotil. Nu dobrá, krvavé efekty bravurní, škoda jen, že to nemá nějaký děj, co by upoutal pozornost. 3* ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, vynikajúce masky, atmosféra tiež miestami perfektná. Ale je to zbytočne dlhé, slabo vygradované... Dala by sa z toho - prostredníctvom strihu, zvukov a hudby - urobiť omnoho väčšia psycho-nočná mora. Dojem mi naviac kazil hlavný hrdina, ktorý sa s tým istým znudeným ksichtom prezíval celým filmom, bez ohľadu na to, čo sa okolo neho dialo. ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

nelíbí se mi font titulku...to je taková moje nová obsese ...ono to neni tak mimózní, jak by se mohlo zdát...font písma je určitou nosnou součástí výtvarný stránky díla...u amatérských nebo škollních hororů mi vadí brakově explicitní fonty...tadyto je ale takový podivný cosi...jak kdyby to vypadlo z nějakýho letáku propagujícího kavárnu nebo obchod se stavebnicema........ slabý voice over...ale mně se to v rámci všech těch nedostatků ve výslovnosti a práci s větnou melodií nějakym způsobem líbí...dobře se mi to poslouchá...jsem úchyl ........ v ateliéru je divný spodní světlo...nepůsobí přirozeně a zároveň nedodává vhodný hororový efekt ( což by mohl být potenciální důvod jeho použití)......... baví mě pasáže bez hudby...jen se zvukovými efekty........ střihová skladba by mohla být čistší...působilo by to daleko líp, kdyby se odstranili některé efektní kamerové vychytávky ( rakurzy, přebytečné jízdy, dynamizující střihy)...další problém je důvěryhodnost rekvizit........... snový pekelný prostor je pěkně zpracovaný...jak z hlediska výpravy, tak vizuálně...hudba i zvukové efekty fungují...pěkná maska monstra, pěkně zapojená animace.......... baví mě ta pozvolnost, ztišenost...tohle mam na filmech obecně rád...pak se můžou dít v obraze věci, který třeba nedávaj moc smysl, ale stejně na mě na určitý voyeristicky laděný úrovni působí.............. dobrý lekačka, slušný efekty........ je to trochu moc povídkově banální...už ten název prozrazuje až moc...chybí tam nějakej moment překvapení...ale bavilo mě to...slušnej amatérák... ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Neposral som sa, preto nemám dôvod hodnotiť vyššie. Ide o amatérsky film - CZ a čo?.. I keby išlo o AF - SK hodnotím rovnako. Ide o to, že tí, čo prerazili do Hollywoodu, tým stačí 5 minút. Tu niet čo hodnotiť, nepozerajme sa z akej krajiny to "vyšlo" ,hľadajme zmysel, pretože ja som žiadny nenašiel. 14 minút?? Fandím amatérom, že sa o niečo pokúšajú za "darmo" - o tom pokoj..ale, ....Snaha nestačí ()

Reklama

Reklama