Reklama

Reklama

odpad!

(amatérský film)
všechny plakáty
Celý film
Krátkometrážní / Horor
Česko, 2013, 8 min

Obsahy(1)

Bankovní lupič s policií v patách se schová do přístavku na popelnice. Záhy zjišťuje, že v něm není tak úplně sám a že zatčení není to nejhorší, co ho může potkat. (oficiální text distributora)

Recenze (50)

Rayen1 

všechny recenze uživatele

Na amaterskej film celkem ok, pobavil jsem se a viděl jsem v tom to filmarsky nadšení s low budgetem... HOMERUN! 🤣 ()

Nikolas__ odpad!

všechny recenze uživatele

Tvůrci už asi předem tušily že to bude odpad! Každopádně je to mimochodem řazeno jako horror, ano tohle, a filmu Aliens od Camerona byl horror ze žánrů odebrán. To je buď velmi smutné nebo vtipné. ()

Dannyell 

všechny recenze uživatele

V počátcích spolupráce Chozého Blažka a Tomáše Manna jsem byl toho názoru, že Chozé má velkou výhodu v tom, že jeho dvorním herecem je právě Tomáš Mann. Po postupném sledování jejich společné tvorby začínám nabývat dojmu, že Tomáš hraje v každém Chozého filmu stejnou postavu a to jak co se týče charakteru tak i výrazu. Za ty roky bych čekal větší pokrok. Může se ale také klidně jednat pouze, o Chozeho jedinčený scénáristicky a hlavně režisérský podpis. Určitě pomohlo jeho tvorbě i seznámení s Tomášem Opatřilem, které z velké části zapříčinila moje maličkost.Původně bych ohodnotil dvěmi hvězdami, ale za Vierzbovskiho celkem nápaditou kameru dávám o jednu navíc. Vierzbovski se určitě neustále zlepšuje, což se o dvou výše zmíněných pánech rozhodně říci nedá. Ti se jen udržují svůj stálý standard, který sice neurazí, ale zcela jistě neohromí. Lachtanovo nadšení je podle mého názoru přehnané. Zase takový majstrštyk to rozhodně není. Jedno z neslabších počinů z celé antologie Pionýři hororu. Například Třída smrti, která vychází také z pera Chozeho na mne zanechala větší dojem a je kvalitativně úplně někde jinde. A to i s přihlédnutím, že Odpad! měl být nejspíše pojat velmi minimalisticky. Doporučil bych Chozemu raději režii předat jiným, psaní mu jde rozhodně lépe. Tedy pokud si zvolí vhodné téma, což zmíněná Třída smrti je teprve druhým případem tohoto typu. První byl nikdy nezrealizovaný ambiciozní snímek The Brothers /Brothas/. Doufám, že příště mne více překvapíte pánové. Tomáš Mann by mohl zkusit konečně jinou hereckou polohu. Moc bych si to přál. Talent a chuť mu rozhodně nechybí. ()

Jinpachi 

všechny recenze uživatele

Ten chlap měl vážně velkou bouchačku. Ovšem musím uznat, že i mně se neméně jednou stalo, kdy se mě odpadky po dvou měsíčním návalu a nevynášení nahromadily do velikosti And, načež následovala břitká lavina. Nápad nebyl zlý a celkem se mi líbila práce s kamerou, která vypadla úchylně, násilně a šíleně jako muž sledující skrz díru v šatně dámské osazenstvo. Je to sice stupidní, až bych z toho brečel, kdyby mě při častém sledování úplně nevyschly kanálky, ale je to celkem i pošetile zábavné a odlehčené. Což se musí brát s nadhledem. ()

JimmyHoffa 

všechny recenze uživatele

odpad! mi připadal spíš jako školní cvičení s kamerou na téma "natáčení v omezeném prostoru", v čemž by obstál. Jako kraťas mě ale absolutně v ničem nezaujal, nebyl vtipný ani hororový, snažil se získávat body tím, že se tam nemluví, ale ani to se mu nedaří. Všechno dorazil provedením výstřelu na konci a já tak zůstanu jen u pochválení kamery, která se snaží být nápaditá a vymýšlet zajímavé záběrování. ()

Pollini 

všechny recenze uživatele

Moje tři hvězdičky maji docela široký záběr, ale tenhle snímek je v te lepší polovině. Herecky výkon se mi docela líbil, potvora v sáčku je poněkud neuvěřitelná a hudba je asi experimentální, ale konec je patřičný a vtipný. Osobně jsem se docela bavila. ()

Allica 

všechny recenze uživatele

Je to dobře natočené a taky hezky zpracované. S každým záběrem přichází něco nového a dokázat něco takového na tak malém a prostorově omezeném místě dokázat. Volila bych jenom lepší hudbu. Tahle nebyla volená šťastně. ()

Reklama

Reklama