Reklama

Reklama

odpad!

(amatérský film)
všechny plakáty
Celý film
Krátkometrážní / Horor
Česko, 2013, 8 min

Obsahy(1)

Bankovní lupič s policií v patách se schová do přístavku na popelnice. Záhy zjišťuje, že v něm není tak úplně sám a že zatčení není to nejhorší, co ho může potkat. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Celý film

Recenze (50)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Viděno v příjemné společnosti dalších fanoušků na menším hororovém dýchánku a díky proslovu pana režiséra jsem i viděla "za kameru a skript", takže jako krátkometrážní počin hodnotím kladně, myšlenka je originální. Za sebe dávám 3,5 a na zdejší hodnocení zarovnávám na 3*, o Odpad! se rozhodně nejedná. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Keby policajta aj lupiča hrali deti, najpravdepodobnejší záver by bol asi taký, že z paneláku v pozadí na nich zakričí mama, aby išli domov. Použitý koniec bol síce originálnejší, ale nakoľko to hrali dospelí (a hrali to tak ako hrali), všetko ostatné mi pripadalo trápne. A rozmýšľal som aj, že odošlem do zaujímavostí na schválenie aspoň tú najjednoznačnejšiu chybu vo filme, že zastrelený policajt neostal ležať na chodníku, ale nebudem kaziť chozemu one man show, tak aspoň takto. ()

Reklama

Savel 

všechny recenze uživatele

Na reklamu na knihovnu volně navazující horor-komedie Chozeho (pro kterého mám zvláštní slabost) o dalším "předmětu, který kouše do ruky". Roztomilý snímek se srandovním pytlíkem na viditelných provázkách bohužel není dostatečně srandovní a už vůbec ne strašidelný. V popelnicích se přece mohlo ukrývat něco mnohem drsnějšího. Přesto je ve srovnání s ostatními filmy správně gradovaný a po řemeslné stránce na úrovni. Přestože Chozé využil opravdu všechny fígle, co mu malý prostor nabídl, nemohu se zbavit stejného dojmu, jako u cvičení prvního ročníku animace na plenéru v Poněšicích. Škoda, že film nemá alespň hlubší poselství (třeba ekologické:). Parazitující pytlík mě přiliš nevzrušil. O hvězdičku navíc za název! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zábavná hříčka, ve které se Tomáš Mann snaží a Chozemu na režisérské sesli se zdařilo vytvořit výbornou záležitost, které neváhám napálit maximální hodnocení, fakt sem se bavil, jeden prostor (dobře zvolenej), výborná hudba, jeden herec a jeden neskutečně zábavnej nápad, víc nepotřebuju, tleskám a padám na kolena, neb jsem byl na výsost pobaven a hrozně rád si dám tenhle odpad znovu a budu jen doufat, že nebudu trpět neblahými následky při vynášení koše. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou všude kam „vlezu“ na mě čekají odkazy k Pionýrům , tak jsem si řekl, že se na ně teda podívám důkladně zblízka. Třída smrti byla hodně dobrá, leč hned jako další v pořadí jsem šáhnul po snímku, který má v mých očích „pěkně dvojsmyslný název“. LudovicoFilm a hlavně Pepa Blažek mě nikdy nějak závratně neokouzlili a nerad to říkám, kromě Casa Carnivora (2010) jsem měl co dělat, abych se na jeho výtvory dodíval. Bohužel nikdy se netrefil do mého vkusu. No a příběh o bankovním lupiči, co se před fízlem schová na místě určeném pro odpadky a následně musí bojovat s ..., si reputaci nějak výrazně nevylepšil. Uznávám, že jistý humorný podtext tu je, ale ve srovnání s Carnivorou, zase krok zpět. Potenciál opět dostal přes držku a to hlavně ve druhé půli. Ta první po akční stránce špatná nebyla. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se dva listopadové dny v brněnské čtvrti Černá pole, která je známá řadou funkcionalistických skvostů jako vila Tugendhat nebo kavárna Era. Režisérovi ovšem zdaleka nejvíce učaroval přístavek na popelnice, kolem kterého denně chodil do práce a který mu připomínal malý strašidelný zámek. (choze)
  • Ve filmu padne jediné slovo a sice "hej", které vykřikne policista. Pro tvůrce bylo výzvou vytvořit film, který by byl i bez titulků a dabingu univerzálně srozumitelný a vyprávěl hlavně obrazem. (choze)
  • Nejdražší položku filmu a vůbec nejnákladnější rekvizitu v historii LudovicoFilmu představovala popelnice, která byla zakoupena jako nová a dodatečně jí bylo proraženo dno pro závěrečnou scénu. (choze)

Reklama

Reklama