Reklama

Reklama

odpad!

(amatérský film)
všechny plakáty
Celý film
Krátkometrážní / Horor
Česko, 2013, 8 min

Obsahy(1)

Bankovní lupič s policií v patách se schová do přístavku na popelnice. Záhy zjišťuje, že v něm není tak úplně sám a že zatčení není to nejhorší, co ho může potkat. (oficiální text distributora)

Zajímavosti (7)

  • Nejdražší položku filmu a vůbec nejnákladnější rekvizitu v historii LudovicoFilmu představovala popelnice, která byla zakoupena jako nová a dodatečně jí bylo proraženo dno pro závěrečnou scénu. (choze)
  • Film nese prvky typické pro režisérovy předchozí snímky - odehrává se v jediné lokaci v reálném čase s pouze několika málo postavami, zahrnuje konfrontaci s oživlou neživou věcí a samozřejmě i dvorního herce LudovicoFilmu, Tomáše Manna, pro kterého byla hlavní role přímo napsána. (choze)
  • Černý potkan, který se objeví v jednom záběru, se jmenuje Gus a patří tvůrcům. (choze)
  • Natáčelo se dva listopadové dny v brněnské čtvrti Černá pole, která je známá řadou funkcionalistických skvostů jako vila Tugendhat nebo kavárna Era. Režisérovi ovšem zdaleka nejvíce učaroval přístavek na popelnice, kolem kterého denně chodil do práce a který mu připomínal malý strašidelný zámek. (choze)
  • Ve filmu padne jediné slovo a sice "hej", které vykřikne policista. Pro tvůrce bylo výzvou vytvořit film, který by byl i bez titulků a dabingu univerzálně srozumitelný a vyprávěl hlavně obrazem. (choze)
  • Snímek je filmovou variací reklamního spotu "Knihy nekoušou", kterou Josef Blažek natočil tři roky předtím. Spot i film byly inspirovány režisérovým oblíbeným filmem Smrtelno zlo 2 (1987), jak napovídá pracovní a alternativní název filmu Evil Trash. Smrtelné zlo 2 (1987) je přitom variací Evil Dead (1981) a ten zase variací kraťasu Within the Woods (1978). (choze)

Reklama

Reklama