Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Znuděný velice dobře zajištěný starý muž Denis Farraud býval kdysi bouřlivákem, dobrodruhem do morku kostí a lupičem, dnes však již nemá možnost se ke starému životu vrátit, i když by možná chtěl. Nabídku na "kšeft" dostává posléze od mladého gangstera Beckleyho na uskutečnění jeho již dávného snu a chtějí z toho oba vynechat šéfa zdejší bandy, který si již dlouhá léta dělá zálusk na obchody pana Farrauda.. Uloupit z banky větší sumu peněz a navíc americkým vojáků, to není legrace a proto je třeba dobrý promyšlený plán. Denis s Beckleym dávají dohromady malou skupinu, která celou akci provede, vše si pečlivě předpřipraví a provedou, avšak v pozadí je stále tvrdý šéf bandy Henri, který si zdaleka nechce nechat ujít příležitost okrást okradající... (LiVentura)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (75)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Je príjemné vidieť film, ktorý nestojí len na hercoch (tým nenarážam na iné filmy s Gabinom, ale treba uznať, že veľkú časť práce na výslednom dojme odvádza(l) často on), ale na perfektnom oddychovom tempe a plynulej réžii, bez zádrhov, s konštantným napätím a tradične vydarenou pointou. Čiže v podstate klasická francúzska gangsterka, len s tým rozdielom, že pri tejto je všetko tak nejako... príjemnejšie. Či už je to príbeh, hudba, kamera alebo hlavní predstavitelia. 80% ()

Adrai 

všechny recenze uživatele

Klasická francouzská kriminálka s perfektním příběhem. Obdobně jako v Dannyho jedenáctce nebo původním Italian Job do posledního puntíku připravený plán jak zbohatnout. Ovšem každý plán může mít svou skulinku která jen tak přeroste ve velký problém ... ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Jean Gabin ( coby Denis Farraud ) říká: hrozně se NUDÍM. No, JÁ se rozhodně nenudil. Člověk vždy ( naštěstí ) ví, co může od takovýchto typů snímků očekávát. Zběsilé akční tempo to asi nebude :o) V celku jednoduchý příběh, poklidné vyprávění bez nijakých zbytečných kliček, přesto člověka snímek drží v napětí. To co táhne tento snímek, to je každému jasné hned od úplného začátku. Jean Gabin a jeho mistrné úsporné herectví. Na to se člověk může ( naštěstí ) vždy spolehnout, jako že ráno vyjde slunce. Škoda ( pro tento snímek ) a diváka, že se mu zde nedostává rovnocenného protivníka. Úsměv na tváři vyvolá i " pěstní souboj " Gabinova parťáka Beckleyho. Tady pověstný zub času zapracoval nejvíce. Co naopak potěší a to tak že velmi, je stylový závěr. Na perly žánru ( to si musíme přiznat ) tenhle snímek jednoduše nemá, přesto o nějakém zklamání nemůže být řeč. 70% ()

Gareth_Jones 

všechny recenze uživatele

Krásná stará francúzska gangsterka, v ktorej starý gangster Denis Farraud (Jean Gabin) tvrdou rukou a tvrdým pohľadom šéfuje svojmu podniku. Stačí naznačiť medzi riadkami, kto je, čo je a jedine koho a čo bude ochotný akceptovať. Jediným pohľadom naznačí, koho treba z podniku vyhodiť a na druhej strane bez mihnutia oka sleduje rozbíjanie svojho podniku gangstrami. Má dávno premyslený plán, ako sa ešte posledný krát dostať k obrovským peniazom... Už len zohnať toho pravého parťáka na tento kšeft... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Málokdy si udělám čas na nějakou typickou francouzskou kriminálku ze starý školy. Od teď vím, jaká je škoda, že právě na takové filmy si čas neudělám. Slunce rošťáků je totiž plný příjemných fajnových herců, kteří maj k elegánům tehdejší doby hodně blízko. V dnešní době jsou takoví lidé prakticky k nesehnání. No a tihle elegáni se chystají ještě elegantněji vyloupit banku. Zajímavě, nápaditě a originálně. I když vyloupení banky je skoro v každý kriminálce. Slunce rošťáků má v sobě pořád něco víc. A může za to především atmosféra tehdejších francouzských filmů, která dělá hrozně moc a já se na ní hrozně rád koukám. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama