Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Konstruktéru Albertu Raynalovi nevychází jeho další pokus s řízenou raketou, která po několika vteřinách letu exploduje. Albert to však nevnímá jako neúspěch, protože je přesvědčen, že stačí provést pouze menší úpravy, aby další pokus byl úspěšný. Na finančně náročný výzkum mu banka již nechce poskytnout další prostředky, věřitelé požadují své peníze a přátelé se od něj postupně odvracejí. Albert stojí sám před těžkým rozhodnutím. (borsalino)

(více)

Recenze (7)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Klasický Gabin dává dohromady rozpadající se sen po neúspěšném technologickém pokusu včetně svého vztahu se ženou. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Celý film se nezadržitelně blíží k tragickému konci, který se zatím lekne divákovy nepřízně a uteče se schovat mezi větrné víry způsobené turbínami v Raynaldově laboratoři. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Škoda, že finanční trable vědátora a konstruktéra Alberta R jakož celý jeho život a úspěchy jsou divákovi putna. O nic tam nejde, napětí neexistuje, cenné jsou jen dobové záběry z Paříže. Film vysloveně kazí porevoluční dabing, v němž celý snímek namluvilo 7 herců (jakkoliv výkon Soběslava Sejka je skvělý a na Gabina se hodí). Info pro dabingforum: Lucerna film video uvádí Jeana Gabina ve francouzském filmu Ve znamení býka. V českém znění: Soběslav Sejk, Mirko Musil, Nina Jiránková, Daniela Bartáková, Bohuslav Kalva, Radan Rusev, Bedřich Šetena a další. Překlad: Barbara Mahlerová, Režie českého znění: Petr Šícha ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Silné drama o vizionářském konstruktérovi, narážejícím na bariéru nepochopení, úřednický systém a ekonomické zájmy jeho věřitelů. Gabin opět s výrazem zatvrzelého buldoka, který svou kůži rozhodně nehodlá dát lacino. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Gabin je vždy velká součásť filmu ve kterém hraje a tady platí to že kdyby byl na jeho místě někdo jiný film by v některých situacích vyzněl úplně jinak. Scénář totiž tenhle film tak světoborný nemá, ale má Gábina. Mistra Gábina díky kterému zůstane každý film jedinečný. A k té čtvrté hvězde filmu dost pomohl i působivý a jistým způsobem dojemný závěr. Jinak se mě film zas tak neoslovil. Nemůžu se zbavit dojmu že tak nějak sazí výhrádně na Gábina. Jak už jsem zmíňil bez něho by to prostě nebylo ono, zbytek herců mu totiž dělá jen křoví. Slabé 4. ()

Reklama

Reklama