Reklama

Reklama

Epizody(16)

Obsahy(1)

Chaebol (재벌) je korejský název pro specifický okruh lidí, jakousi vyšší společenskou kastu, relativně uzavřenou vůči konvenčnímu okolí. Obvykle se jedná o movité rodinné klany s politickými konexemi, které ovládají mezinárodní obchodní konglomeráty stejně jako vnitrostátní politiku. Ve výsledku jsou jakousi nedotknutelnou entitou, žijící si vlastním životem. Své o tom ví i Ji-hyeok Kim (Ji-hwan Kang), který se z chudého a nevzdělaného dokázal tvrdou a vytrvalou prací vypracovat až na svůj potenciální vrchol. Vždy snil o vlastní restauraci. A byl by toho jistě i dosáhl přesně tak, jak si kdysi ve svých snech představoval, nebýt konspirace, díky níž se mu celý jeho život měl ve zlomku vteřiny obrátit naruby. Stal se terčem lživého plánu mocných, v němž se měl stát přímým dárcem srdce jednomu z jeho umírajících. Byla mu představena fiktivní fakta o jeho původu, která ho měla přinutit dobrovolně darovat vlastní srdce k záchraně svého staršího bratra. Jenže peníze někdy nedokáží zajistit vše, a tak se ani Ji-hyeok nepodvoluje všem smyšleným faktům, sám si začíná ověřovat informace, aby záhy objevil celou konspirační teorii, díky níž si měl zničit život. Znechucen korupcí a bizarními praktikami mocných, vydává se na jednosměrnou cestu za osobní pomstou, díky níž chce i samotnou veřejnost seznámit se špinavými postupy, využívanými mocnými a vlivnými, díky nímž jsou tam, kde jsou. (Conspi)

(více)

Recenze (1)

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Váhala jsem v hodnocení mezi 1* nebo 2*, ale sledování se stalo vyloženým utrpením až nějakých 5 epizod před koncem, tak jsem to nechala na slabých dvou. Už delší dobu hledám nějaké slušné revenge drama, ale kde nic tu nic. On Big Man má celkem slušnou premisu, ale celé to pojetí souboje dobra a zla je jako pro desetileté děti. A navíc to všudypřítomné moralizování bylo až neuvěřitelně iritující. Navíc i pokrytecké, když si člověk uvědomí, díky komu to nakonec dopadlo tak, jak to dopadlo. Vypadá to, že s Kang Ji Hwanem se asi ve výběru seriálů neshodneme, nicméně alespoň Daniel Choi mě tu pozitivně překvapil - v záporné roli mu to sedlo, i když to, co z něj udělali na konci... těžko si stěžovat, aby člověk nespoileroval. Doufám, že si Big Manovi konkurenti pro pondělní a úterní večery povedou lépe - jejich boj ještě není dobojován, tak si to snad na ty poslední epizody nezkazí. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Když se na novinářské konferenci zeptal jeden z přítomných jihokorejského herce Ji-hwan Kang, proč se rozhodl pro svoji roli v seriálu, herec odpověděl: „Kdykoliv, kdy se rozhoduji, přijmu-li danou roli v seriálu, je pro mě zásadní prohlédnout si celý skript a pokusit se zjistit, má-li ta či ona role pro mě nějaký hlubší význam. Takový ten vnitřní pocit, říkající vám, tohle by sis přál hrát. Samozřejmě je pro mě důležité vědět, kdo o mě opravdu stojí a kdo ne. Nicméně tahle role v seriálu je rolí, o níž jsem vždy stál, neboť celá televizní série je velmi zajímavá a přesvědčivá, dokáže prolínat mnohé z dalších žánrů a v závěru vám ještě i ukáže směr, kterým byste se měli, v případě, že o své bližní hodláte celým svým srdcem bojovat, vydat." (Conspi)

Reklama

Reklama