Reklama

Reklama

Summer Camp

Trailer 3

Čtyři mladí Američané se přihlásí na práci poradců v odlehlém španělském táboře, ale jejich představy zábavně stráveného léta začínají rychle slábnout, když jeden z nich náhle ztratí nervy a napadne ostatní. Než si skupina uvědomí, co se děje, zmocní se jich virus vyvolávající vztek. Virus se mezi nimi rychle šíří, a musí se spolehnout jeden na druhého, aby měli nějakou naději přežít noc. (noelcoward73)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (60)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Kameraman musel být asi hodně zfetovanej (nebo měl absťák), protože takhle rozklepanou kameru jsem snad ještě neviděl, navíc mi přišlo, že to celé natáčel se zoomem. Zkazilo mi to celý film, vůbec se na to nedalo dívat (viděno ve Full HD a neumím si představit, kdybych to měl vidět v horší kvalitě, asi bych to po 20 minutách vypínal). Každopádně i tak byl tenhle Horor táák suchý, dementní chování všech postav, dialogy o hovně, Gore pomalu žádné. Hvězda maximálně za ten úvod a za tu jednu pěknou herečku, ale jinak je Summer Camp fakt otřesně natočená, uřvaná sračka. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Áno, možno to je hlúpe, nelogické a detinské ale ako horor to u mňa zafungovalo veľmi dobre. V letnom tábore a priľahlom kempe sa širi nákaza, ktoré mení ľudí na agresívnych šialencov, ktorí chcú zabiť každého, kto im príde pod ruku. Ja som tu dostal všetko, čo od takéhot jednoduchého, priamočiareho hororu očakávam. Množstvo akcie, veľa napätia, veľa vrážd a beznádejné situácie. K tomu ešte ten koniec, ktorý bol brutálne nekompromisný. Prostredie a herci boli taktiež super, klapalo to od začiatku až do konca a na ploche 81 minút skutočne nebolo kedy sa nudiť. Ja som spokojný. 70 %!! ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden by řekl, že osvědčená spolupráce Jaume Balagueró a Alberto Marini musí zákonitě přinést kýžené ovoce, ovšem tentokrát to byl „pokrm“ místy dosti trpký. Balagueró jen coby jeden z producentů viditelně svému oblíbenému scénáristovi do režie nekecal a to byla zřejmě největší chyba. Marini je sice docela úspěšný scénárista, ale jako režisér má ještě dost velké rezervy. Osobně nemám nic proti filmům, ve kterých úřaduje nějaký ten virus – zombie nákazu sice nemusím, ale máme tu ještě postavy posedlé démonickým virem, lidi – zvířata se vzteklinou a pak ten, kdy začnou odpadávat kusy masa. Prostě široký výběr, který nám nabídl již spoustu zajímavých filmů, ale i velké množství totálních propadáků. Marini se však zřejmě nedokázal pořádně rozhodnout, kterou volbu si zvolit a navíc se asi zahleděl do filmu Shrooms (Houbičky). Jednomu se mu však musí nechat, dokázal nejednoho diváka dost dlouho držet na vážkách, jakýmže směrem se děj vlastně vydá. Místy se mu dokonce podařilo navodit i celkem zajímavou atmosféru, která sice není zrovna nervy drásající, ale průměrnou úroveň napětí to mělo, to bez debat. O něco horší už to bylo s kvalitou kamery a já měl po celou dobu podezření, že tým kameramanů musel během natáčení vychlastat všechno to víno ve sklepě, protože jinak si nedokážu ten vizuální chaos pořádně vysvětlit. Dost často byli některé záběry totiž hodně nepřehledné. Nad logikou a některými viditelnými kiksy zůstává rovněž nejednomu rozum stát. Na tu ostrou větev se nejednou málem napíchli a přesto ji jako správní vedoucí neodstranili? Co kdyby se na ní napíchlo některé děcko? Stejně tak jsem se musel smát i některým hloupým rozhodnutím, ale tak podobné „klišé“ je viditelné u každého druhého filmu. Na druhou stranu nám zas byla nabídnuta jistá dávka brutality a leckoho jistě v některých situacích i mírně zamrazí. Herci taky nepředvedli zrovna nejhorší výkony a přestože mi vyloženě nebyla žádná postava extra sympatická, pohled na pěkné holky nikdy neomrzí. Jen si to chtělo více vyhrát s vygradováním zápletky, přidat trochu toho gore (hodně důležitých scén, se odehrálo mimo záběr kamery) a hlavně o 100% zlepšit kvalitu kamery. I přes citelné nedostatky si však dle mého Summer Camp průměrné hodnocení zaslouží. 50% ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Summer camp jsem dlouho odkládal jelikož jsem z něho měl rozpačité pocity už od trailerů. Každopádně to nedopadlo tak zle. Snímek o skupině dozorců na táboře, kteří zažijí menší peklo před příjezdem dětí. Španělé horory umí o tom žádná. Mix Evil Dead a Houbiček má něco do sebe. Když pominu nelogické chování postav (U jedné scény jsem se opět vytočil) a strašné hulákání po celou dobu stopáže, tak se vcelku jedná o lehce nadprůměrný kousek, kde se pořád něco děje. To však neznamená, že se dočkáme vysokého bodycountu. Umrtí je tu málo a brutalita zde taky není na vysoké úrovní. Najde se zde jedna max dvě scény, které potěší nejedno gore srdíčko. Film má rychlý spád a tak uteče rychle. Nejvíce však potěšila až finální scéna. Pro fanoušky hororu nejspíše povinnost, ale čekal jsem více. 70% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další ze zcela zbytečných zombie/nakažených filmů a další z výborných scénáristů, co na režisérské stoličce zklamal. Je sice pravda, že se Summer Camp v jednom ohledu od podobných záležitostí liší a to tím -SPOILER-, že virus po nějaké době odezní, ale ani tenhle aspekt se nepodařilo moc využít. Vesměs se jedná o uřvanou naháněčku, která má sice docela spád, ale akce je tu zmatená a mizerně sestříhaná, masky či spíše make-upy sotva průměrné a jako největší mínus vidím naprostou absenci jakéhokoliv gore, se kterým člověk u podobného filmu počítá. Prostě zklamání. 30% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Režisér snímky žiadal počas castingu od hercov, aby kričali a rozbíjali veci, nakoľko sa ich charaktery počas deja menia na násilné stvorenia. Španielsky herec Andrés Velencoso dostal úlohu Antonia vo filme vďaka tomu, že v režisérovej kancelárii rozbil stenu. (Marceloo)
  • Film sa natáčal v zimných mesiacoch, pričom jeho dej sa odohráva počas leta. (Marceloo)

Související novinky

Španělský král hororu chystá další film

Španělský král hororu chystá další film

03.11.2014

Jaume Balagueró je pevně spjatý se španělskou produkční společností Filmax, která se specializuje na žánrové filmy a pod jejíž hlavičkou si udělal mezinárodní renomé hororovou sérií REC. Poslední díl… (více)

Reklama

Reklama