Reklama

Reklama

We Are Still Here

Trailer 1

Paul a Annie sú zdrvení zo smrti ich syna, ku ktorej došlo pri autonehode pred dvoma mesiacmi. Odsťahujú sa do nového domu, ktorý sa nachádza na pokojnom mieste, aby tam začali nový život. Onedlho však zistia, že si nevybrali dobre, lebo dom má temnú minulosť a v jeho pivnici striehne temnota. Oni ako aj ich blízki priatelia, ktorí ich prišli navštíviť, sa ocitnú vo veľkom nebezpečí. Nie je to ale iba temnota, ktorá ich naozaj ohrozuje... (Astaroth12)

(více)

Recenze (178)

POMO 

všechny recenze uživatele

V strašení a ľakačkách prekvapivo funkčný horor s osviežujúcim scenárom, ktorý haunted-house formulu napĺňa atmosférickou výplňou, blízkou Carpenterovej The Fog. Prekvapivo preto, lebo vizuálne je to akoby amatérsky pokus o filmárčinu, kde kameraman nevie ani zaostriť na tváre ľudí, sediacich v aute (a má zaostrené na zadné sedačky). Nehovoriac o snímaní v interiéroch s prepálenými oknami a ďalšom bordeli. Byť dôstojnejšieho vizuálu, dám 4*. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když nám ten trapný ťaman v Inshitdiousech standardizoval do strašidelných baráků jen bandu vyteplených, úděsně nudných až otravných skřípopantů, vrzdveřníků a trubkohuků, co se během filmu objeví pouze jako rozmazaná šmouha v koutě, mastná, tlemící se skvrna na stropě či bordel ve dřezu a vyděsí akorát tak nešikovné, sexuálně dezorientované instalatéry a malíře pokojů, všichni se začali na téhle homobubací vlně vozit a zdálo se, že je tento žánr kompletně v prdeli. Pardon, chtěl jsem říct „vyčpělý“. Naštěstí není. Pořád existují mačo heteráci, co to umějí udělat s hnusnýma, do křupava propečenýma mrtvolama, které se nebojí naprudko a dlouze ukázat a tu odpudivou blondýnu přinutí ječet ne proto, že „hrůzyplně“ ukápla špatně těsnící baterie nebo se esoterickým průvanem pohnulo s „příšerným“ to zaskřípáním houpací křeslo, ale proto, že nějaký opravdu strašidelný humusák nejprve pořádně bafnul a pak žhavýma rukama vyprstil jejímu kolíkovi oči a vyrval střeva. Jsem rád! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Debutující režisér Ted Geoghegan při pohledu na jeho dosavadní filmové snažení (je podepsaný pod scénáři několika hororů velmi pochybných kvalit) nevzbuzoval zrovna důvěru, ale We Are Still Here se mu nakonec opravdu povedlo. Tohle je příklad, jak ještě po všech Insidiousech, Sinistrech a Ženách v černém natočit haunted house duchařinu, která bude alespoň něčím zajímavá. Zpočátku film sází především na atmosféru, která těží z dobré kamery (Hussain je zkušený hororový kameraman) a zajímavého kontrastu mezi chladnými zasněženými exteriéry a v teplých barvách nasnímanými interiéry včetně strašidelného sklepa s průchodem kamsi do peklíčka. Druhým pozitivem jsou postavy, které působí živoucím dojmem. Konečně zas jednou nejsou hrdiny hororu jednorozměrné topmodelky a topmodelové, ale normální obyčejní lidé, o něž je možné se strachovat. Třetím pozitivem pak je až nečekaně intenzivní finále, ve kterém se protne několik hororových subžánrů. We Are Still Here mi zkrátka udělalo radost a pokud nás nečeká hororově extrémně nabušených šest měsíců, skončí na konci roku v letošní hororové top desítce. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„DŮM POTŘEBUJE RODINU. ODEJDĚTE!“ /// Ty vole, aby mně nějakej spratek naháněl hrůzu už 10tý minutě, to nepamatuju (ten zápas „mladý proti starejm“ se nepočítá!). Ale vzhldem k historii domečku… A pak ten elektrikář… Nejdřív straší ve sklepě a postupně jdeme vejš. Má to lehce přes hoďku dvacet, takže je jasný, že věděj co chtěj – v rychlosti vodvyprávět a postrašit. Faktem je, že takhle narvanej barák bubákama jsem (asi) ještě neviděl! (žádný imigranti! Strašidla!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Spratek je mrtvej, a tak se stěhuju do baráku v nějaký prdeli. 2.) Stará straší, že ve sklepě straší. Mám se začít bát?. 3.) Thx za titule „unchained“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Manželský pár sa po smrti syna nasťahuje do prekliateho domu, v ktorom nie sú celkom sami, v pivnici totiž číha rodinka spálených duchov. Čakal som skôr, že to bude o atmosfére alebo o ľakačkách, ale napokon som sa splietol. Takže mierne atypická duchárinka, v ktorej prekvapivo zohraje dôležitejšiu úlohu gore ako nejaké strašenie - veď pohľad na nejaké zadymené spálené mŕtvoly už sotva niekoho vyvedie z miery. No na to si treba pekne dlhú chvíľu počkať, napriek tomu, už len pre ten sympatický masakrálny rozstrel v závere, sa to pozrieť oplatí. Je však z toho cítiť poriadne obmedzený rozpočet. Ďalší problém - herci / postavy. Ja osobne som k nim nenadobudol žiadny vzťah, max. negatívny, lebo neviem, ktorá z nich bola protivnejšia. Slabé tri - 5/10. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Welcome back to 80´s!! Film opravdu připomíná horory z minulého století, nejen svým retro lookem, ale i svými postavami. Herci jsou sice obyčejní lidé, ale za to velmi nesympatičtí ( typické intelektuální tlamy) s hnusným Britským přízvukem, především Fessenden, který mi zde připomínal Maxipsa Fíka. Atmosféra filmu na mě nezapůsobila, první hodina je taková seznamovací, ukecaná, bez hudbyˇ, bez lekaček či napětí, takže pozitivní dojem příliš neudělá, ale poslední dvacetiminutovku musím vychválit na maximum, to se režisér opravdu slušně odvázal a předvedl nám několik pěkných gore scén, o které je letos akutní nouze a to já mile rád uvítám s otevřenou náručí. Plusem je také nevšední vzhled démonů. Takže i přes pomalejší tempo a evidentně nižší rozpočet nakonec zajímavá žánrovka. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Kto sa v tom nevyzná, pomyslí si, že ide o zabudnutý klenot z roku 1977 a až dodatočne zistí, že toto retro vzniklo v r. 2015. Po vizuálnej (a inej) stránke je to ale skutočne (až desivo) presná kópia filmových postupov zo 70. rokov. A originálna. Vskutku. Už tým, koľko hororových pod-žánrov stihne za hodinu a dvadsať minút vystriedať. Duchov! Prízraky! Temné entity! Fanatické mestečko túžiace po krvi nevinných! Posadnutie diablom! Ponožku v ústach! Proste hardcore. Strašne krvavé a nekompromisné k postavám. Taktiež však silno atmosférické. Za mňa superšupa, nepochybne za plné 4*. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Na nový dobrý horor už dívám pomalu jak na ducha u mě ve skříni, nevěřícně s držkou dokořán. Tady je klíčem poctivé budování retro atmosféry (HOUSE OF THE DEVIL, vzpomínáte?) s kvalitním zpracováním ve všech ohledech. Opar nudy z úvodu se brzy rozplynul a celý film se už jen mile stupňovalo napětí. Charisma ohořelých pohřebáckých démonů táhne samo o sobě, no a počkejte, co vám pak rozpoutají v závěru... První horor po hodně dlouhý době, který mě příjemně nezprudil. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Po očekávaném propadáku Insidious 3 mne nečekaně dostal tenhle "menší" horor, který úžasně zkloubil dohromady více hororových témat dohromady. Neřekl bych, že retro zpracování navozuje roky 80.té, ale spíš 70.té, stačí se podívat na auta, které jsou zde použitá. No asi málokdo rozumí americkým kárám jako já, budiž ... Syrovost snímku je parádní a byl bych jen rád, kdyby takových vznikalo víc, než načančané moderní trapárny. I když mi z počátku film asocioval klasické "duchařiny a strašidelné domy", moc jsem mu nevěřil, ono se to brzy změní a tak zde máme silně mysteriozní zápletku a feeling z toho, co se zde začne odehrávat a snímek rychle graduje, až po hodině dojde k nečekanému krvavému masakru v rámci "home invasion", kde jsou lidi doslova trháni na kusy, páleni za živa, nože, brokárny, průstřely skrze těla s cákanci krve přímo do kamery a barák je totálně vymalován z běžné bílo-modřenkové barvy na rudo ... :)) Nedalo mi vzpomenout na geniální Inside (2008), ale to je jiná liga. K tomu tady máme také nějakou tu posedlost zlem ala Evil Dead, což také potěší ... Je to parádní hororový snímek, který v posledních měsících silně vyčnívá nad konkurencí a filmařům se skvěle povedl. Skloubení "duchařiny se splatterem" jsem opravdu nečekal ani v nejmenším !! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tohle je fakt dobrý. Atmosféra z filmu v několika momentech doslova stříká. A není to jen tím retro lookem a hnusným sklepem s přičmoudlými přízraky. Hussain si to kamerou vážně dává - pocit nejistoty dokáže tvořit skrz (často hoooodně) dlouhé záběry na zasněženou krajinu nebo prázdné místnosti prokletého domu. A vychází to. K tomu si připočtěte podivné sousedy, kteří samozřejmě vědí víc, než se na první pohled zdá, a o napětí máte postaráno. Je sice fakt, že posledních dvacet minut působí jako pěst na oko, ale i tahle náhlá změna z duchařiny na brutální ...... je skvěle pojata, a razantně se tak odlišuje od podobně laděných haunted stories. A lekačky? Infarktové. Užijte si to :) ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda boj s duchy, protože to je velmi nerovný boj, ale jinak to bylo fajn - strašidelný dům, divní sousedé, temná minulost toho místa... ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

We Are Still Here se snaží vzdávat hold hororům z osmdesátých let. Ted Geoghegan za malé prachy tvoří perfektní retro look haunted house-ových řemesel. Ale co z toho, když víme co se stane za deset minut? Horor, který potvrzuje že Wan nyní nemá konkurenci a House of the Devil je stylovější a nostalgicky nádherný. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Velmi stylový retro horor, vyvolávající vzpomínku na další zde velmi podhodnocenou žánrovou záležitost Dům ďábla. Má to atmosféru, slušné herce a umí překvapit a zaskočit - prostě parádní strašidelná jednohubka. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Paní Sacchettiová něco cítí. Kouř z pokaženého bojleru? Zuhelnatělá těla? Zlo? Když se nastěhujete do domu v jehož sklepení se nachází detašované oddělení popálenin, je docela velký předpoklad, že o patro výš brzy vznikne márnice.. T.Geoghegan, inspirovaný Fulciho Domem u hřbitova, si zvyklosti haunted house hororů rychle odbude kutálejícím se baseballovým míčkem, pár spadlými obrazy či stíny na zdech, načež zahájí docela krutou vybíjenou pod patronátem záhrobních škvarků, co se nebojí stoupnout si před kameru. Lze vyčíst trochu násilné zasazení do 70.let, zbytečně okázalé gore efekty i některé herecké etudy (posedlý Ondřej Hejma byl jak z besídky MŠ), nicméně každé nové koště, co byť jen trochu naruší stereotyp žánru, je potřeba velebit. Kdybych nevěděl, že už je přes deset let mrtvý, přísahal bych, že tam hrál Richard Crenna.. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Nebavilo a to hodně že ne. House sem, house tam.Plížit se kolem témy, ktorá je vymačkaná do sucha- to ee.Pár vyparádených scén ta inscenace sice mněla, no žiadny užívateľ tejto stránky ma k vyššiemu hodnoteniu nedoškrabe. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Manželia sa presťahujú do tichého sídla na vidieku, ktoré ukrýva nepríjemnú minulosť, čo sa im onedlho začne hlásiť... No, za originálny námet snímok body zrejme nepozbiera, avšak za všetko ostatné ich odo mňa má. Na to, že z väčšiny ide „iba“ o haunted house duchárčinu sa film drží nad vodou ako sa len dá; začína pomaly a atmosféricky, zoznamuje sa s divákom a pripravuje ho na prítomnosť duchov, ktorí sú spracovaní až démonicky a ich brutálne výpady sú hororovo účinné. Do toho sa neskôr primieša drobný nádych posadnutia / exorcizmu, ktorý osvetlí ďalšie kúsky deja a otvorí dvere do home invasion finále, ktorým film nekončí (!), ale stále graduje do intenzívneho, krvou zaliateho vyvražďovacieho záveru. Je to príjemne natočené - to zimné zasadenie mi proste sedí a navyše obalené pôsobivým, no nenúteným retro štýlom, ktorý na totálku prepukne až pri záverečných titulkoch. Nechýbajú ani kvalitní herci; spoločná prítomnosť stále pôvabnej Barbary Crampton a hororovej ikonky Larryho Fessendena dá letmo spomenúť na pecku "You're Next" /a staršie ročníky si pri filme určite spomenú aj na Lucia Fulciho/. "We Are Still Here" ma zaujalo už pred pár mesiacmi svojím trailerom a som rád, že nesklamalo; pre mňa rozhodne 1 z top hororov roku. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý žánrový návrat do osemdesiatych rokov. Kým sa to ešte spočiatku tvárilo ako štandardná ducharina, moc ma to nezaujalo, v zápletke som nevidel výraznejší potenciál a nanešťastie ani snaha o budovanie atmosféry u mňa vôbec nefungovala a tak za jediný výraznejší klad som považoval výber postáv, ktoré mi boli sympatické a tak sa im dá fandiť. Ale časom si ma to predsa len získalo, postupne začnú pribúdať rôzne výrazné prvky, ktoré to podstatne vylepšia, z prakticky obyčajnej duchariny sa z toho stane zaujímavá kombinácia viacerých hororových subžánrov a všetko to vyvrcholí dlhým finále, ktoré sa mi veľmi páčilo. A síce som mal často pocit, že sa film nachádza tesne pri hranici medzi vážne sa tváriacou žánrovkou a tak trochu aj paródiou, ale našťastie tú hranicu ani raz úplne neprekročí. Spokojný som aj po hororovej stránke, síce atmosféra a napätie mohli fungovať aj podstatne lepšie, ale jednotlivé hororové sekvencie sa mi páčili, rovnako vzhľad netvorov a poteší aj prekvapivo dostatok krvavých momentov, obzvlášť vo finále a aj keď nepôsobia až tak surovo, ako by mohli, vzhľadom na štýl osemdesiatych rokov mi to sadlo. A tak aj keď rozpočet nebol viditeľne najväčší, tvorcovia ho využili najlepšie, ako mohli a musím pochváliť, že sa to nesnažili ukryť v tme, ako je to bežné a pritom tu som to kvôli tej pivnici aj očakával, ale väčšina dôležitého sa odohráva vo svetle cez deň a aj tých pár scén z pivnice je prehľadných. Takže spočiatku z úplne nenápadne sa tváriaceho hororu sa nakoniec stala až prekvapivo slušná žánrová zábava čerpajúca zo štýlu osemdesiatych rokov, čo rozhodne môžem, dobrá práca. 72% ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Lidi... proč? Proč nemohou mít poslední dobou filmy tohoto tématu a zaměření aspoň nějakou vnitřní logiku? Překousnu kdejakou náhražku pořádného triku, nedokonalost herce, topornost, anachronismus, klopýtavou atmosféru, ale tohle mě fakt prudí. Nikoli jen že se chovají jako trotlové osoby živé, jako trotlové se chovají i osoby mrtvé. A navíc nekonzistentně. Ach jo. (body vlastně ani nevím za co, a asi i moc) ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný horor o domě, kde straší. Nic objevného opravdu nečekejte, ale není to ani taková břečka jako většina těchto filmů. Vyjděte tomuto filmu vstříc = pozdě v noci, dobrý zvuk = a možná budete příjemně překvapeni. Obsahuje ovšem většinu klišé, jako například: týpek se přistěhuje do nového domu, jako první návštěvu má svoje nové sousedy, kteří trousí velmi podezřelé poznámky o předchozím majiteli - jistém panu Dangmarovi. A soused se rozhlídne a říká něco jako: "No, tohle je pořád Dangmarův dům." A novej majitel se rozpačitě usměje a říká: "My doufáme, že teď to bude Sacchettiho dům." A soused se na chvíli zamyslí a potřese hlavou a řekne s úsměvem: "Ne, je to pořád Dangmarův dům." A máte to, noví sousedi! Ale když je touha po hororu velká a výběr malý (což je pořád), po tomhle se dá s klidem sáhnout. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Opustiť mesto, presťahovať sa do nového príbytku mimo civilizáciu, ešte neznamená, že sa človeku podarí zahodiť za hlavu rodinnú tragédiu. Neľahkú situáciu rieši totožným spôsobom aj starší manželský pár, Annie a Paul, ktorý si od rázneho kroku sľubujú, že raz a navždy zabudnú na stratu svojho jediného, milovaného syna, Bobbyho. Dom, ktorý si zvolili pre nový začiatok, však nie je len tak hocijakým domom. Za dlhé desaťročia bol svojimi útrobami svedkom množstva krutých udalostí, ktoré poznačili osudy mnoha dobrých ľudí. Už čoskoro sa obaja na "staré kolená" presvedčia, že ich voľba nového príbytku, rozhodne nebola až tak pozitívnym krokom vpred, ako si mysleli. Som späť! Kto je "nešťastný", nech zdvihne ruku! (poďme M*S*A*J, zdvihni ju! Neboj, aj tak to neuvidím :D !!). Po dlhej odmlke musím povedať, že som siahol po celkom vydarenom kúsku, ktorý svojim nejedným, slušne spracovaným záberom, potešil oko hororového fanúšika. Či už gore scénami, ktoré sa začali objavovať najmä v záverečnej tretine, no i niekoľkými atmosférickými pasážami, ktoré síce mierne zadrhávali, no o vyslovenú katastrofu určite nešlo! Herecké obsadenie mi až tak neprekážalo aj keď je pravdou, že o Oscarove výkony sa rozhodne nejedná. Potešil najmä tak trochu odlišné spracovaný, milión krát oplieskaný nápad s posadnutým "hauzom". Celkovo teda nemôžem inak, iba vyjadriť spokojnosť na úrovni - 65% ()

Reklama

Reklama