Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Intimity jsou romantickým filmem, složeným ze sedmi příběhů o lásce, které se vzájemně prolínají. Zamilované páry nám nechávají nahlédnout do svého intimního soukromí v okamžiku, kdy řeší určitý citový milostný problém úměrný jejich věku a povaze. Teenageři prožívají první romantickou lásku; mladí umělci se snaží zvládnout úspěch slávu, jež jim nabourala soukromí; sebedestrukční bohém se střetává s věřící čistou bytostí; nevěrný manžel se musí osudově rozhodnout; lenivý cynik se nečekaně zamiluje; sebestřední senioři s neúspěšnou minulostí se společně pokusí o lepší budoucnost; láska nabourá i svět placené privátní prostituce. Všechny příběhy dospějí k řešení, které může přinést pozitivní naději do budoucnosti. Je to vlastně jeden příběh lásky na pozadí času vyměřeném pro jeden lidský život. (APK Cinema Service)

(více)

Recenze (21)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Obrovsky příjemné překvapení. Při letmém pohledu na filmografii Ivo Macharáčka bych nic takového nečekala. A ono světe div se, Intimity jsou tady a jsou báječné. Chytře vypolarizované povídky z intimních kapitol několika párů se prolínají v jednom takovém něžném baru a co je nejzásadnější, ono to do sebe zapadá, ono to dává smysl a herecké výkony odpovídají jednotlivým stylizacím. Ono to funguje. A báječně. #finaleplzen ()

Kosmik 

všechny recenze uživatele

Bohužel opět další český počin, který se snaží o něco, čím nedokáže být. Děj je sestaven prolínáním příběhů sedmi párů v různých stádiích jejich vztahů od počátečního vzplanutí citů až po velkou partnerskou krizi. O určitou originalitu se tvůrci pokusili ve stylu vyprávění, kdy občas jsou některé příběhy vyprávěny i pozpátku proti proudu času a divák je nucen k určitému soustředění na příběh. Bohužel ale ve druhé polovině režisér se scénáristou opustí pokusy o originalitu a nasadí šablony pozitivně vnímané diváky (nemohu více rozebrat, abych nespoileroval), které se osvědčily z jejich předchozí filmografie a hlavně televizní seriálové tvorby. Stručně řečeno, český pokus o Lásku nebeskou se nevyvedl. Dvě hvězdy dávám za výborného Jaroslava Plesla, který si zde možná zadělal na nominaci na Českého lva za mužský herecký výkon ve vedlejší roli. ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Buď budeš spokojenej s tím, co máš, nebo můžeš bejt šťastnej s tím, co můžeš mít. Toho dne potkala jsem jen několik málo párů lidí, kteří jsou stejní jako my - vášniví, smutní, zklamaní a milující (se). (Ne)dokonalí. Jsou živými obrazy naší doby, našeho sobectví a naší sebestřednosti. Ne každý ten pár je sympatický. Není ale právě toto důkazem toho, že jsme skuteční, stejný vzduch dýchající tvorové? Chyby našich hrdinů, minulé, přítomné i budoucí, mísí se dohromady jako intimity dvou lidi po tmě hledající horká ústa toho druhého. Fascinace jeden druhým se nakonec přenese i na nás, a my poté jen hledáme a toužíme. Beznadějně. Zcela a napořád. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Pred filmom som v kaviarni náhodne vypočul rozhovor dvoch slečien o vzťahoch. Bolo to asi rovnako pútavé.. - len vo filme bolo tých príbehov viac. A podobne ako tie holky, o ktorých som si spočiatku myslel, že sú to len také blbé rajcovné kravy, si ma aj ten film napokon získal... ()

Lopezka1982 

všechny recenze uživatele

Děj je o sedmi párech, které se vzájemně prolínají, ale na mě ty přesuny z páru na pár byly docela matoucí... Někdy jsou příběhy vyprávěný i pozpátku, tak musíte celý film a děj bedlivě sledovat, jinak se v tom zcela ztratíte. Nejvíce se mi líbil pár s T.Klusem, který byl plný vtipných komentářů.... Hodně mi to připomínalo styl filmu Láska Nebeská.... Ve filmu se objeví hodně známých českých herců a hereček, někteří z nich příjemně překvapili a někteří zklamali. Ale líbila se mi velká účast štábu a herců na slavnostní předpremiéře v Hostivaři, to si cením :) Jinak celkový dojem dobrý :o) ()

Nihlathak odpad!

všechny recenze uživatele

Tak abyste věděli, tohle byla nejhorší ubulená limonáda, jakou jsem kdy musel přetrpět. Dokonce to urazilo i mou zadnici, jež se oprudila, neboť chudinka moje malá dřepěla u tak děsného puberťáckého škváru! Totální brak, který se snaží být tak děsně náhláškovaný, cool a zároveň ze života, že se utápí v nehorázném špatném vážně míněném klišé. Nejpříšernější jsou sekvence se sociální sítí. Další neduhy jako Ordinacevrůžovézahraděskost a reklamní vtíravost tomu nepřidají. Petr Štěpánek, očividně dechovkář, držící kytaru jako střeva ze zabíjačky, je snad španý vtip. O supervtíravém a nepříjemném Michalovi Hruškovi snad ani psát nemusím. ()

TheGunner odpad!

všechny recenze uživatele

Velká nuda, lidé odcházeli z kina, no já statečně vydržel až do konce, nicméně naprosto nevtipný a nezajímavý film. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Takže, ústředním místem filmu je bar, kde se objevují postupně téměř všechny postavy. Plesl hraje psychoožralu - fotografa, který si myslí, že geniální je vyfotit bílou cihlu v bílý zdi a také pokud se to nedaří, tak do té zdi rovnou po hlavě narazit. Stránský sedí na onom baru a pouští chytré citáty, hraje básníka na dně. Vetchý s Ježkovou jako milenci sedí v tom samém baru a povídají si o tom, jak si užívali sexu v bazénu někde (a dost explicitně), chtějí se rozejít a potom je už nevidíme až pak uslyšíme ji, že bude mámou. Další dvojicí je nějaká facebookařka a její obdivovatel, což je divné samo o sobě, ale ještě tam za nimi chvíli pobíhá nějaký chlápek a společně kradou brambory nebo skáčí šipky do bazénu, do něhož se nějak v noci dostanou. Další dvojici tvoří Klus s Leichtovou reprezentující pár celebrit, hádají se o manželské smlouvě a kolik budou mít dětiček, další dvojice je Štěpánek a Adamovská, šéf - tvrdý rocker, co vezme uklízečku na výlet. Další dvojicí je (asi) lesbický pár prostitutek... Myslím, že stačí. Nejhorší je, že všechny tyto příběhy přeskakují jak ohrané LP, přičemž každý kousek příběhu začne v prostředku nebo na konci. No prostě guláš k tomu nepříliš dobře napsaný a zahrané na půl plynu (snad opravdu kromě Plesla). Dovedu si představit, že by to dostali do ruky režijně a scénaristicky zručnější lidé, třeba Tarantino, haha a myslím, že by se z toho dalo vytřískat víc. Takhle je to slabota. 30% ()

koza3 

všechny recenze uživatele

První český film, který si hraje s posunem času (teda když pominu Ráno vstanu a opařím se čajem). Má mezery, má nelogická místa, ale funguje a většinu příběhových klišé přejdete s úsměvem. Herecké výkony některých protagonistů jsou mizivé, ale odpustíte jim to, protože střih je dosti rychlý na to, abyste se přepnuli do dalšího příběhu. Musím říct, že jsem se bavil u nového českého filmu jako už dlouho ne. Určitě se to nestane perlou české kinematografie, ale může to otevřít oči dalším scénáristům a režisérům k žánru, který je v naší kotlině zatím nevyčerpaný. Taky mě potěšila přítomnost velké části štábu a herců na předpremiéře, kteří tomu dodali punc :-) Za mě 80% ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Ten film hezky vypadá (kameraman si vyhrál s barevnými světýlky), herecké obsazení je hvězdné, holky jsou (většinou) hezké, režisér to taky nepodělal...Potud v pořádku. Ale ten hrozný scénář ! Myšlenka byla přitom dobrá: několik příběhů, vyprávěných ve stylu Vorlíčkovy Zelené vlny, hrátky s časovou posloupností ve stylu Tarantina... Jenže to všechno kazí ty obludně literární dialogy, které hercům nejdou z úst, a leckdy i nevěrohodný vývoj jednotlivých historek. Ani dobří herci pak nejsou ve svých rolích přesvědčiví. Takhle spolu lidi nemluví a většinou se ani takhle nechovají, Evžene Gogelo ! Škoda promarněné příležitosti. ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Vůbec mě to neslovilo. Naopak mě to spíš trochu naštvalo. To, že je děj zapletný a má několik linií, které se navzájem prolínají, mi nevadí, dá se v tom celkem jednodušše zorientovat. Problém je ale v tom, že mi většina dějových linií nepřišla ničím zajímavá. Několik bych jich dokonce úplně vystřihnul (např. tu s Ondřejem Vetchým, nebo tu s Tomášem Klusem). Jediná zajímavá byla ta s Jaroslavem Pleslem, jeho postava taky byla nejzajímavější z celého filmu, ostaní postavy byly nevýrazné a jednostranné. Většina z nich mezi sebou ani neměla žádnou chemii a vůbec tomu nepomáhá fakt, že dialogy taky nebyly moc dobré. Herecké výkony byly většinou slabé a některé byly přímo otřesné. Prezentace byla fajn, ale některé scény vypadaly jako sitcom s velkým rozpočtem. Hudba až na jednu výjimku byla nevhodná a otravná. 2/10 ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

JO , Ráno vstanu a opařím se čajem je proti tomuhle pecka . Divné dialogy často a místy se ztratíte v ději ... Z toho Český lvík nebude .... nebo Jarek Pleslů , že by ??? Uvidííííííme všicííííí ..... ()

paddy35 odpad!

všechny recenze uživatele

Bohužel, tohle se hrubě nepovedlo. Film, který se snaží divákům sdělit poselství o lásce, sklouznul k utopickému a naivnímu vývoji postav, který byl spíš k smíchu a vůbec nekorespondoval s obvyklými reakcemi lidí v daných situacích. Pominu otřesné a samoúčelné dialogy, o nich bych tu mohl psát do večera a stejně by to nestačilo. Stejně tak je vážně otravné přehrávání herců, kteří podávají bezkrevný výkon. Pokusy o psychologii a vztahy pak vyznívají do prázdna, protože si divák nedokáže představit, že by se v reálu mohli takhle vyvinout, spíše si je autor přikresluje tak, jak je potřebuje mít a naprosto ignoruje, že ve skutečnosti vypadají úplně jinak, což podporují i samotní herci svou nechutí předvést alespoň nějaký výkon.. Spíše bych to nazval pohádkou, než filmem, který se snaží o emocionální poselství. Co se týče děje, tak ten vyloženě přešlapuje na místě a za hodinu a třičvrtě se ani jedna z postav nikam neposune, chybí jakákoliv zápletka, jakékoliv napětí a vlastně se jedná jen o příšerně napsané dialogy bezejmených lidí, které nevyčnívají ničím, kvůli čemu by si je divák měl uchovat v paměti. Rušivým prvkem pro mě bylo rovněž to, že autor vůbec nedodržuje schéma města Zlína, ve kterém já sám žiju, a proto mě udivuje, že se postava v jednu chvíli pohybuje v jedné části, aby v následném střihu vykoukla z úplně opačné strany města, která na ni nijak nenavazuje. A poslední věc, dva fanoušci Bohemky vsázící se ve Zlíně (!!!) o permici na fotbal...to jako really?? To nemáte alespoň natolik snahy sehnat dresy zlínského mančaftu, aby to korespondovalo s místem natáčení? Jednu hvězdu však musím dát za občasné vtipné hlášky a charismatického Tomáše Kluse. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že si autoři myslí, že natočit Lásku nebskou je brnkačka, ale bohužel dokázali, že to až tak snadné není. Smíchat sedm příběhů stylu "Panic je v růžové zahradě" není řešením. Páně režisérův styl, pokud se o něčem podobném dá mluvit, mne nějak míjí. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

První film, který se mi líbil kvůli Klusovi! Jeho duet s Leichtovou je supiš. Zatím to vypadá tak, že bude daleko levnější oplodnit chůvu... Jinak jsou to takové sběrné suroviny mezilidských vztahů s poněkud chaoticky pospřehazovanou tajmlajnou. Zvláštní je, že herečtí matadoři v konfrontaci s mladší generací zde působili nudněji a celkově hůře. ()

in flames 

všechny recenze uživatele

Ako človek fičiaci na nepríčetných hororoch som toto dielko v kine prežil ako príval sviežosti. Herectvo obstojné, väčšina príbehov bola celkom "milá", nelogickosti neriešim a práca s kamerou bola skvelá tak sa nebojím oceniť príjemne strávenú hodinku 4 hviezdami. ()

vhorky 

všechny recenze uživatele

Film se snaží prolínat několik příběhů různých párů. Film nebyl špatný, ale asi na víc než jedno podívání není. ()

kinoholik 

všechny recenze uživatele

Nejlepší a možná jediná povedená dějová linka je ta Klusova, zvlášť když se protne s tou Stránského. Jinak ztráta času. ()

Reklama

Reklama