Reklama

Reklama

Creepshow: Plíživý děs

  • Česko Plíživý děs (více)

Ve filmovém příběhu mistra hororu Stephena Kinga jsou brutální vraždy střídány záhadnou olejovou skvrnou uprostřed jezera, která pohlcuje vše živé. Bizardní tváře se vynořují a mizí za tajemných okolností... Opona jde nahoru - hrůza se ujímá vlády. (LARS, spol. s.r.o.)

Recenze (109)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Druhé Creepshow, už jen se třemi povídkami, působí ve srovnání s původním souborem trochu uondaně. Opět nechybí prolog, mezihry a epilog s malým čtenářem hororů, tentokrát však téměř výhradně v animované podobě. První příběh Starý náčelník Dřevěná hlava se z přesládlého sentimentu překulí do krátké a decentně krvavé epizody ve stylu klasických slasherů. Téměř absentující černý humor a slabá pointa dělají z téhle povídky druhou nejhorší v rámci prvních dvou dílů Creepshov, ten třetí je totiž kapitola sama pro sebe, ale o tom až jindy. Po slabém začátku přichází Prám, a to už je, díkybohu, jiná písnička. Taková masožravá. Čtyři tydýti, macho, slaboch, děvka a skrytá děvka si to chtějí společně rozdat v přírodě na opuštěném prámu na neméně opuštěném rybníce. Zvolí si však špatnou destinaci a jejich dovádění jim naruší hladové prostěradlo, kterému všichni až familiárně říkali olejovitá skvrna. Režisér to tak možná chtěl, ale trikař zřejmě netušil, jak má hýbat s olejem na hladině, aby pod ním nebyl vidět ten potápěč. Pod prostěradlem vidět nebyl, dobré řešení! Svačinka byla velmi uspokojivá, což nakonec dokazuje i závěrečné říhnutí prostěradla. Nebo možná toho potápěče, nevím. Každopádně Prám byl nejlepší. Třetí povídka nám pak představí krávu za volantem, která srazí černého stopaře a ujede z místa nehody. Stopař je však filuta a umře, aby ji mohl strašit. Jinak slušnou a brutální povídku kazí útrpná samomluva hlavní představitelky, která svým vysvětlujícím kdákáním (bučením!) musí okomentovat každou událost. Za lidovku díky Prámu. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Za mě to bylo o dost lepší než první díl.. Méně pitvoření (hlavně toho Kingova). Jednotlivé povídky jsou sice delší, ale překvapivě funkčnější a údernější než ty z první antologie... Pořád je to ale jen taková televizní jednohubka, kterou nelze brát příliš vážně (jako opravdu seriózní zářez do historie filmového hororu).. ()

Reklama

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Starý Indián Drevená hlava Záporáci sú celkom sympatický (arogantný Indián, frajerský pracháč), no zápletka dosť pokulháva a vyvrcholenie sa nekoná. Je tu síce dvakrát pôsobivá vražda + skalpovanie, no niekedy je to dosť málo na poriadny príbeh. A George Kennedy sa sem vyslovene nehodí. Koniec celkom fajn. *. Raft Výlet s trávou a dvoma fešnými babami nikdy nemôže dopadnúť dobre. Zvlášť, keď je na jazera zákaz plávať a potuluje sa tu záhadná škvrna. Výsledkom je pár pekných gore efektov a geniálna scéna s vynárajúcou sa kostrou. Cynické grgnutie spomínanej škvrny je už len čerešničkou na torte. ***. Príbeh stopára Poteší záber s knihou Stephena Kinga v spálni gigola, ako aj plíživá atmosféra a vynikajúca hudba pri scénach so zombie stopárom. Akurát tie šoférkyne monológy mi už začínali liezť na nervy. "Dík za svezení, dámo!" Už asi viem, kde sa inšpirovali tvorcovia filmov Viem, čo ste robili minulé leto a Stopár. Záver je perfektný a príbeh si zasluhuje právom ****... Osobitne hodnotím animované sekvencie ako aj maskovaného (a výborne hrajúceho) Toma Saviniho alias Creepa. Akurát jeho animovaná podoba nie je nič moc, vyzerá ako Gargamel zo Šmolkov a jeho guľatá dvojbrada a dlhý nos mi pripomínajú... no veď viete čo. Dokopy je to za *** ;) ()

McLushi 

všechny recenze uživatele

První povídka o dřevěném indiánovi, který se mstí za smrt George Kennedyho a jeho ženy není žádná sláva, ale vcelku mě bavila a plynula poměrně rychle. Co se mi na ní moc nelíbilo, byla samotná indiánova pomsta, protože vraždy byly vždy tak nějak mimo obraz...***; Druhá povídka o čtveřici mladých lidí, kteří si nevšimli cedule No Swimming a šli se koupat do jezera, kde byla tajemná skrvna, která postupně všechny pohltila, se mi líbila mnohem víc než první. Chybou bylo snad jen to, že všechny postavy byly dost v klidu i přestože chcípal jeden za druhým...****; Třetí povídka byla nejmíň povedená, nejvíc nudná a kazí tím pádem hvězdičkový průměr celého filmu...** ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Krapet horší než jednička, první dva příběhy celkem průměrné, i když nápad to byl dobrý. Asi jsem tu jediný, komu se líbila, aspoň ze začátku poslední povídka, stopař. Její největší chybou byl závěr, kdy našel manžel ženskou v garáži a měla u sebe ceduli toho stopaře. Do té doby to mohlo působit pouze psychologicky, tj. že ženu nepronásledoval sražený stopař, ale pouze výčitka svědomí. A rozhodně si troufám tvrdit, že se chovala celkem uvěřitelně. Díky této poslední si film polepšil na 50%. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Na začátku třetí povídky si je možné všimnout na polici za postelí s milenci, knihy "It" (česky vyšlo pod názvem "To"), jejíž autorem je sám autor literární předlohy Stephen King - ten se objeví ve třetí povídce v malé roli řidiče kamionu, který je svědkem nehody. (Scytale)
  • V prvej poviedke môžeme v karavane vidieť plagát "The Trooper" heavy-metalovej skupiny Iron Maiden. (Michal123)

Reklama

Reklama