Reklama

Reklama

Creepshow: Plíživý děs

  • Česko Plíživý děs (více)

Ve filmovém příběhu mistra hororu Stephena Kinga jsou brutální vraždy střídány záhadnou olejovou skvrnou uprostřed jezera, která pohlcuje vše živé. Bizardní tváře se vynořují a mizí za tajemných okolností... Opona jde nahoru - hrůza se ujímá vlády. (LARS, spol. s.r.o.)

Recenze (109)

JAn 

všechny recenze uživatele

Původní Creepshow si v lecčem zadal s geniálními Tales From the Crypt a bavil, kdežto jeho pokračování se jen neohrabaně vleče, osekané o veškeré gore, humor a bez romerovského šarmu. Nebýt povídky The Raft a několika zábavných cameí, nebylo by na něm zajímavé prakticky nic. To už raději někde vyhrabu svoje staré Eerie přečtu si je aspoň třikrát. ()

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Ani spojení takových jmen jako Stephen King a George A. Romero nedokázalo tyto tři povídky povznést na něco výjimečného. Mezi jednotlivými povídkami nás provází chlapec Billy a jakýsi rozvozce novin (částečně animovaní, částečně hraní). Povídky Náčelník dřevěná hlava a Stopař bohužel neznám. :-( První povídka o oživlém dřevěném indiánovi se neuvěřitelně vleče a když už se konečně začne něco dít, tak zjistíte, že je konec. Druhá povídka Vor se vcelku drží literární předlohy Prám (Mlha), ale konec je trochu jiný (na to už jsme u zpracování Kingovek ale zvyklí). Jen škoda, že se režisér nevyřádil podobně jako King v umírání svalocha Dekea… Mě se osobně nejvíc líbila třetí povídka, ve které si vystřihl malou roličku řidiče náklaďáku samotný mistr King a za postelí na poličce leží dokonce i jeho IT. I když tento povídkový film moc hrůzy nenahání, poslední povídka je alespoň trochu morbidní a zábavná…vždycky, když si vzpomenu na Plíživý děs, vybaví se mi „Díky za svezení, dámo“ ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

Ďalšie výborné poviedky zo série Creepshow 2. Tentokrát to režíroval Michael Gornick ktorý režíroval aj Tales from the darkside tv seriál. Zahral si tu aj Tom Savini. Prvá poviedka je o indiánovi ktorý pomstí smrť svojich priatelov 75 percent. Druhá poviedka je už o parte mladých ludí ktorý sa rozhodnú ísť na jazierko a postupom čase zistujú že vo vode je nejaká škvrna 85 percent. Tretia poviedka je o stopárovi ktorý nenechá na pokoji jednú ženu a stále ju prenasleduje 80 percent. Takže keď si to zhrniem jedná sa o velmi kvalitné poviedkové béčko so všetkým čo má mať. Škoda že sú tu len 3 poviedky :(. ()

charge 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně je nejlepší prostřední povídka, poté ta s indiánem a nakonec se stopařem, ve výsledku druhý Creepshow nezklamal stejně jako první díl, který se mi líbil stejně. Určitě se jedná o to lepší, co bylo podle Kinga zfilmováno, i když povídkový zpracování jsou vždycky snažší natočit, než celý román, z kterých se většinou staly B filmy, co se Kingovek týče. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Starý Indián Drevená hlava Záporáci sú celkom sympatický (arogantný Indián, frajerský pracháč), no zápletka dosť pokulháva a vyvrcholenie sa nekoná. Je tu síce dvakrát pôsobivá vražda + skalpovanie, no niekedy je to dosť málo na poriadny príbeh. A George Kennedy sa sem vyslovene nehodí. Koniec celkom fajn. *. Raft Výlet s trávou a dvoma fešnými babami nikdy nemôže dopadnúť dobre. Zvlášť, keď je na jazera zákaz plávať a potuluje sa tu záhadná škvrna. Výsledkom je pár pekných gore efektov a geniálna scéna s vynárajúcou sa kostrou. Cynické grgnutie spomínanej škvrny je už len čerešničkou na torte. ***. Príbeh stopára Poteší záber s knihou Stephena Kinga v spálni gigola, ako aj plíživá atmosféra a vynikajúca hudba pri scénach so zombie stopárom. Akurát tie šoférkyne monológy mi už začínali liezť na nervy. "Dík za svezení, dámo!" Už asi viem, kde sa inšpirovali tvorcovia filmov Viem, čo ste robili minulé leto a Stopár. Záver je perfektný a príbeh si zasluhuje právom ****... Osobitne hodnotím animované sekvencie ako aj maskovaného (a výborne hrajúceho) Toma Saviniho alias Creepa. Akurát jeho animovaná podoba nie je nič moc, vyzerá ako Gargamel zo Šmolkov a jeho guľatá dvojbrada a dlhý nos mi pripomínajú... no veď viete čo. Dokopy je to za *** ;) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Na začátku třetí povídky si je možné všimnout na polici za postelí s milenci, knihy "It" (česky vyšlo pod názvem "To"), jejíž autorem je sám autor literární předlohy Stephen King - ten se objeví ve třetí povídce v malé roli řidiče kamionu, který je svědkem nehody. (Scytale)
  • V prvej poviedke môžeme v karavane vidieť plagát "The Trooper" heavy-metalovej skupiny Iron Maiden. (Michal123)

Reklama

Reklama