Reklama

Reklama

Creepshow: Plíživý děs

  • Česko Plíživý děs (více)

Ve filmovém příběhu mistra hororu Stephena Kinga jsou brutální vraždy střídány záhadnou olejovou skvrnou uprostřed jezera, která pohlcuje vše živé. Bizardní tváře se vynořují a mizí za tajemných okolností... Opona jde nahoru - hrůza se ujímá vlády. (LARS, spol. s.r.o.)

Recenze (109)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Náčelník Drevená hlava-to je názov prvej poviedky.Je to o obchodníkovi,ktorý je dost dôverčivý a vlastní sochu dreveného náčelníka.Potom ich vo svojom obchode prepadnú traja drzí primitívi.Potom sú obaja jedným z tých utočnikov zabitý a ten náčelník ožije a pomstí sa.Na mňa to vplývalo ako pokus o vtip,chvíľku to bolo dramatické a malo to aj krvavo-červene sfarbenie ale nič viac.Tak toto bol neskutočne nepodarený pokus o originalitu. World-Dva páriky si idú zaplavat do jazera.Len si nevybrali najšťastnejšie.Lebo ich ohrozuje niečo ako naftový fľak ale toto taky fľak nie je,tento má rád mäsko.Tým hercom som neveril ani hovno,keď bolo najhoršie tak sa mi zdalo,že sa usmievajú.V tieto časti nebola núdza o atmosféru a malo to aj chvílkove napätie.Ale tu sa zas doplácalo na nelogickosť postáv aj príbeh bol dost bizarný.A triky ok. Stopár-Vodička zrazila stopára a ušla z miesta činu a ten mŕtvy stopár ju začal prenasledovať.Malo to dosť silne gore,ale to je tak asi všetko,čo môže tento diel ponuknut.ako celok veľmi slabí poviedkový film,keby nebolo toho atmosferického druhého dielu tak dám aj odpad.Skoro ani napätie či atmosféru to nemalo.A zabaliť to do komixovej nepodarenej animácie tiež nebolo moc dobre riešenie. ()

McLushi 

všechny recenze uživatele

První povídka o dřevěném indiánovi, který se mstí za smrt George Kennedyho a jeho ženy není žádná sláva, ale vcelku mě bavila a plynula poměrně rychle. Co se mi na ní moc nelíbilo, byla samotná indiánova pomsta, protože vraždy byly vždy tak nějak mimo obraz...***; Druhá povídka o čtveřici mladých lidí, kteří si nevšimli cedule No Swimming a šli se koupat do jezera, kde byla tajemná skrvna, která postupně všechny pohltila, se mi líbila mnohem víc než první. Chybou bylo snad jen to, že všechny postavy byly dost v klidu i přestože chcípal jeden za druhým...****; Třetí povídka byla nejmíň povedená, nejvíc nudná a kazí tím pádem hvězdičkový průměr celého filmu...** ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Creepshow 2 má oproti prvnímu dílu jen tři příběhy z nichž jeden je opět z ranku nezapomenutelných. Ale popořadě. 1. Old Chief Wood´nhead: Dvojice manželů, která léta prodává v zapadlém krámku je brutálně zabita a pomstít se je vydává socha starého indiána. Nejdelší povídka s nejdelším úvodem, po kterém se to mění v celkem nudný mini-slasher (dvě ze tří smrtí nejsou ukázané). Průměr - 3/5. 2. Raft: Skupinka teenagerů si vyrazí k jezeru a doplave k pár metrů vzdálenému raftu. A tím začíná jejich boj o život, neboť v jezeře plavě nebezpečný sliz. Stoprocentně nejlepší povídka, i když sliz vypadá lacině, efekty požírání jsou slušné a závěrečná pointa mě v dětství řádně rozsekala - 5/5. 3. Hitchhiker: Zpovykaná panička se vrací ze záletů a srazí stopaře. Z místa nehody ujede, ale nemrtvý stopař se vrací pomstít. Brutalita tu byla opravdu slušná, ale jinak už pro mě docela průměr - 3/5. Spojovací příběh je napůl kreslený o šikanovaném klukovi a jedné kytce a opět jako u prvního dílu jej nemá ani cenu zmiňovat. Celkově dvě průměrné povídky a jedna naprosto geniální, takže 3* jsou adekvátní. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Vcelku vydařený soubor tří hororových povídek na motivy Stephena Kinga, které spojují vtipné animované pasáže s povedeným průvodcem. První povídka, nejslabší z celého souboru, nabízí divákovi pomstu oživlého dřevěného indiána na partičce zlodějíčků. Druhý počin je už mnohem zábavnější a perfektně zakončený vtipným závěrem. Zde se divák dočká příběhu skupinky přátel, kteří si v odlehlém jezeře zaplavou a usadí se na ukotveném prámu, když se ale na vodní hladině objeví podivná skvrna, idylické chvilky končí a začíná boj o holý život. Závěrečná povídka je také celkem zdařilá, ovšem její vyústění ji notně podráží, co se kvality týče. V ní se dočkáme nevěrné bohaté ženušky, která svým nablýskaným mercedesem porazí stopaře a od nehody ujíždí, mrtvý stopař ji však stále pronásleduje a zoufalství spolu s brutalitou vražedkyně nabírá na obrátkách. Režisérského křesla se ujal Michael Gornick a scénář je z dílny božského Romera, který mimochodem režíroval první Creepshow. Toto béčkové dílko zajisté není dokonalé, ale zatraceně dobře pobaví, já se bavil na čtyři hvězdy. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Creepshow" sa prvý krát objavila v roku 1982. Bol to filmovo-komiksový projekt spisovateľa Stephena Edwina Kinga a filmové režiséra Georgea Andrewa Romera. Bolo to niečo nové, osviežujúce. Malo to u horrorových divákov úspech. Toto je o niečo slabšie pokračovanie tohto pôvodného filmového horrorového komicsu, natočeného podľa poviedok Stephena Kinga. Bolo vyprodukované v roku 1987. Počet príbehov sa scvrkol len na tri, oproti piatim, ktoré tvorili prvú časť. Tiež i kvalita ich spracovania sa mierne znížila. Najvydarenejšou adaptáciou je tu bezpochyby druhá poviedka s názvom "Prám". Dobré je, že si "Creepshow" ponechala svoju originálnu komiksovú podobu, pomocou ktorej balí tieto tri krátke príbehy do jedného tématického celku. *** ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • V prvej poviedke môžeme v karavane vidieť plagát "The Trooper" heavy-metalovej skupiny Iron Maiden. (Michal123)
  • Na začátku třetí povídky si je možné všimnout na polici za postelí s milenci, knihy "It" (česky vyšlo pod názvem "To"), jejíž autorem je sám autor literární předlohy Stephen King - ten se objeví ve třetí povídce v malé roli řidiče kamionu, který je svědkem nehody. (Scytale)

Reklama

Reklama