Reklama

Reklama

Matky, vražedkyně a milenky: Císařovny starého Říma

(seriál)
  • Česko Císařovny starověkého Říma (více)
TV spot
Velká Británie, 2013, 60 min

Hudba:

Simon Russell

Obsahy(1)

Starověký Řím byl hrůzostrašnou patriarchální společností – ženy neměly hlasovací právo a celkově jen málo práv. Ale na nejvyšší úrovni se nevzdávaly svého vlivu. Profesorka Catharine Edwards zkoumá příběhy žen, které okusily sílu Římské říše, počínaje manželkou císaře Augusta a matky Tiberia - Livie. Také vysvětlí, jak se císařské ženy, kterým chyběl dokonalý politický rozhled, mohly stát nikoliv vůdkyněmi, ale oběťmi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (2)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Poutavým způsobem vyprávěné osudy lidí, kteří ovlivňovali svět ve Starověkém Římě. Dnes nám kupříkladu ukázali, že taková Agrippina byla pěkná mrška. Jako dítě byla svědkem vraždy svých rodičů a jestli v takovém prostředí zhýralosti, krvesmilstva a násilností ze svých kristusek dítě vyroste, stane se z něj dospělák bez svědomí. Co vyroste, ale sotva začala holka měsíčkovat tak ji provdali za pupkatého pětačtyřicátníka, kterému povila budoucího vládce Říma ... no a začala mašinérie kutí piklí, nenávisti a lstivostí do doby, než její potomek usedl na římský trůn. A jak byla rozjetá, tak si svým neustálým zasahováním do vládnoucích aktivit svého syna, císaře Nera, sama vykopala hrob. ()

Pochtli 

všechny recenze uživatele

Sice "jen" tři díly, ale zajímavé. Nechtěl bych být na vrcholu potravního řetězce (=římským císařem a jeho nejbližšími) ani zadarmo, přece jen byla až na vyjímky jejich životnost maximálně pár let.. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama