Reklama

Reklama

Pistole sedmi statečných

  • USA Guns of the Magnificent Seven (více)
Trailer

VOD (1)

Sedm statečných se opět hodlá postavit obrovské přesile. Tentokrát chtějí osvobodit vůdce mexických rolníků z vězeňské pevnosti. Mexičtí obyvatelé se chtějí vzepřít vojákům, kteří je utlačují a využívají rolníky jako své otroky. Quintero je vůdcem chystající se vzpoury, musí však nejdřív přimět vlivné lidi, aby se k revoluci přidali. Plukovník Diego zjistí místo další schůzky Quintera s jeho lidmi a zatkne je. Quintera zavře do vězení a ostatní rolníky nechá k smrti uvláčet za koňmi. Jen jediný Maxmilián se osvobodí, najde Lobera s jeho lidmi a požádá ho o pomoc. Ten však nemá tolik lidí a zbraní a žádnou odvahu k tomu, aby ho vysvobodil. Maxmilián najde známého pistolníka Chrise a požádá ho, aby za 600 dolarů dostal Quintera z věznice. Chris najde pět nejlepších mužů a každému slíbí 100 dolarů a Max se osvobozování chce zúčastnit zadarmo. Chris, Max spolu s expertem na házení noži Levim Morgonem, odborníkem na střelné zbraně Kenem a dále PJem, jednorukým skvělým pistolníkem Slaterem a obrovským černochem Cassiem tvoří sedmičku statečných. Maxmilián muže zavede do hor, kde žijí mexičtí obyvatelé. Plukovník Diego je krutý vojenský velitel, nelítostný, využívá nelidských praktik, mučí a krutě nechává zabíjet své vězně. Sedm statečných mužů musí nejprve obhlédnout okolí a zjistit, jak to ve vězení funguje. Nedobytnou vězeňskou pevnost hlídá 200 vojáků. Muži také zjistí, že každou neděli přijíždí vojáky navštívit manželky. Chrisovi a mužům se podaří přepadnout malý oddíl vojáků v horách, osvobodí přitom některé rolníky a získají více zbraní. Přepadení věznice si naplánují na neděli. V neděli se dostanou dovnitř do vězeňské pevnosti, všichni střílejí a mnoho mužů zemře. Chris zastřelí plukovníka Diega a Quintero je osvobozen. Mexický lid je všem pistolníkům velmi vděčný. Odvážní muži jsou rádi, že pomohli dobré věci, a ani své peníze si neodvezou. (TV Prima)

(více)

Recenze (25)

Falko

všechny recenze uživatele

George Kennedy - (Chris) +++ James Whitmore - (Levi) +++ Monte Markham - (Keno) +++ Joe Don Baker - (Slater) +++ Frank Silvera - (Lobero) +++ Sancho Gracia - (Miguel) +++ Fernando Rey - (Quintero) +++ Hudba: Elmer Bernstein +++ ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No ty kráso. Tak tohle je teda opravdu sestava... dědek, mrzák, chcípák a negr. Mno to je fakt Sedm statečných jak hovado! Nehledě na to, že skoro nějakých 75 minut filmu se nic neděje. Pak přijde finále stateční padnou a šlus no trapárna co vám budu povídat. Jenom slušně démonickej záporák to jakž takž zachraňuje.25% ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Normálně jsem to nedokoukal. Myslel jsem, že to bude nějaké volné pokračování s úplně novými postavami, když tu se náhle na scéně objevil vlasatý dědula. Myslel jsem, že to je nějaký šerif. Náhle šáhl do kapsy a vytáhl z ní doutník. V tu chvíli mi bylo jasné, že tvůrcům nejspíš přeskočilo. BYL TO CHRIS!!! Jakmile se začali nabírat stateční, okamžitě jsem to vypnul. Nevím, jestli to někdy dokoukám. Prozatím jedna hvězdička za Fernando Reye, známého z minulého dílu a za hudbu, i když už taky není tak dobrá jako v předchozích skvělých filmech. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pistole by měly být objektivně hodnoceny jako film, před kterým nestojí úspěch původního zpracování. Bohužel se však sami této možnosti vzdávají neustálou reminiscencí k legendě - stejnou hudbou, Chrisových jménem, shodnými prvky námětu (sestavování party až do počtu sedmi mužů), a kupodivu také podobnými obrazy (stateční projíždějící mexickou vesnicí). Možná jen lehce podprůměrný film (pokud se dokážeme oprostit od původních Sedmi), chce to ale originální zvukovou stopu, MGM (studio Bear 2007) film sice obstojně nadabovala, české dialogy jsou ale zoufale směšné a žánrově se nehodící. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

George Kennedy ako legendárny Chris Adams môže o charizme Yula Brynnera iba snívať a počas scén v rámci ktorých treba trochu pobehnúť či poskočiť je očividná jeho neobratnosť a nadváha. Dlhoročný vojak a účastník bojov 2. svetovej vojny Kennedy bol vo veku 44 rokov už zjavne za fyzickým zenitom a pôsobí tu o 10 rokov starší, než v skutočnosti je. Nová partia pištoľníkov je taktiež nezaujímavá a za zmienku z nej snáď stojí iba temný P.J. v podaní seriálového herca Scotta Thomasa, ktorý si tu však veľa priestoru neužil. Keď už tvorcom nevyšiel casting mužských hereckých postáv, aspoňže mali šťastnejšiu ruku pri tých ženských a do jednej z vedľajších rolí obsadili Wende Wagner, na ktorú sa vcelku dobre pozerá. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tu správnou westernovou atmosféru to má, o tom žádná, ale to je tak vše. Jinak je to obšelhlý scénář, kdy sedmička jede zase zachraňovat Mexičany před padoušskými nájezdníky. A tím pádem se divák neubrání porovnávání s původní sestavou, na kterou se může jen těžko podařit navázat. Navíc, narozdíl od dvojky, tady chyběl i Yul Brynner a George Kennedy jako Chris prostě obstát nemůže. 20% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak už sa na sériu vyprdol aj Brynner a tak museli ústrednú postavu Chrisa preobsadiť Kennedym, ktorý Brynnera nepripomína ani vzhľadom a aj postavu pojal inak. Už to nie je ten síce spravodlivý ale tak prísny drsniak, že by ste sa pred ním báli aj uprdnúť. Kennedy Chrisa pojal viac pohodovo. Je to proste taký sympatický medvedík. Zvyšok bandy je v mojich rozhodne lepšie obsadený ako tí no name nevýrazní borci z dvojky. Je tu Monte Markham z Baywatchu, dedko zo Shawshanku, drsniak Joe Don Baker z Bondoviek a veľký namakaný černoch z falošnej Bondovky. Postavy sú síce znova len ploché figúrky jak v dvojke, ale vďaka lepšiemu kastingu fungujú lepšie. Záporák je tiež riadna sviňa ktorej prajete smrť. No a dej? Viacmenej to isté jak minule. Zase tu sedem postrádateľných špinavcov bojuje za nemohúcich Mexičanov. Akurát to ozvláštnili tým, že tentoraz zloduchovia neútočia na našich hrdinov, ale naši hrdinovia sa dobíjajú do pevnosti, aby oslobodili nejakého chudáka. Prvá polovica filmu je ok a aj finále je dobré. Akcia je rozhodne o triedu lepšie natočená jak v dvojke. Ale kým dôjde na finále, tak sa film v druhej polovici dosť vlečie a takých dobrých 20 minút by som z fleku vystrihol. Takže výsledkom je zase priemer, ale bavilo ma to o chlp viac jak dvojka, tak to tentoraz preklopím na tri hviezdy. 5/10. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Když si člověk pomyslí, že i "malý" celovečerní film stojí milióny, tak mu nejde do hlavy, proč chyběly desetitisíce na zaplacení alespoň trošinku schopného scénáristy. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování statečné sedmy patří k těm nejméně vydařeným pokračováním a není to jen kvůli tomu, že ten samý rok šel do kin rovněž Wild Bunch. Zásadní problém je v obsazení George Kennedyho, který sice měl nominaci na Oscara, ale do role Chrise Adamse se v porovnání s Brynnerem absolutně nehodil. Absenci Yula podtrhává celkově sestava nevýrazných herců (pro většinu se jedná o první, nebo jeden z prvních filmů vůbec) s Jamesem Whitmorem jako dalším nešťastně zvoleným hercem do tohohle filmu. Hlavní padouch navíc nenosí gigantickej slamák a postrádá veškeré charisma Calvery nebo Lorcy z předchozích filmů. Malé plus snad jen za postavu PJe (neznámý herec Scott Thomas) a cameo Wendy Wagner. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

taká banda ktorí sa hrali mna sedemstatočných, však aaj tak dopadli a tom tm dali aj Berneinstainovu musiku skoda ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Tohle umělý natahování a mrvení klasiky je k pláči. Ač mám Kennedyho rád, tak to prostě už není ono. Celý film se toho moc neděje a když už,tak to postrádá tu ladnost Johna Sturgese. O záporákovi ani nemluvím, Eli byl prostě nejlepší. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle nebylo tak špatný jak druhý díl a jak jsem čekal. Je to opět béčkový western, místy natahovaný a nudný, opět je tu stejná šablona sedmi pistolníků bránících Mexičany proti zlu a zmizel i poslední z původní sestavy Yul Brynner. George Kennedy je ale celkem slušná náhrada. Pistolníci jsou tentokrát celkem zajímavá sestava charakterů a herci spadají do kategorie béčkařů, které většinou odněkud znám. Záporáci tentokrát navíc nejsou no name banditi, ale prezidentovi vojáci utiskující vesničany, které vede sadistický plukovník, vyžívající se v odporným popravách. Díky malému Emilianu Zapatovi se to dá i zasadit do konkrétní doby prezidenta Diaze. No a finální dobývání pevnosti je naprosto parádní řežba, takže já jsem na béčkový western celkem spokojený na 3*. ()

indiano 

všechny recenze uživatele

.. preboha prečo? Prečo vznikol tento paškvil, kde herci nevedia hrať,réžo neexistuje,logika nemá hraníc,konanie postáv mizerné... bohužiaľ ako milovník westernov je toto najväčšie sklamanie... jeden bod za Kennedyho,pôvodnú hudbu, exteriery a úvodnú scénu z ukradnutým końom... bohužiaľ!! ()

no2 

všechny recenze uživatele

6/10 - Další pokračování klasického westernu. Film, který mě ničím nepřekvapil, a to ani kladně, ani záporně. Vlastně jsem takový průměr čekal, tudíž jsem neměl problém se dodívat s tím, že to nebyl úplně ztracený čas. Takže původních Sedm statečných je za pět hvězdiček, tento film za lepší tři. Existují daleko horší kovbojky... ()

Matli 

všechny recenze uživatele

O kousíček lepší jako dvojka, alespoň to mělo jiný děj, stejná pointa ( a hudba) samozřejmě zůstala. Koukatelný western. 48% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ve třetím snímku vezoucí se na úspěchu dnes již legendárního filmu ´Sedm statečných´ respektive jeho předobrazu ´Sedm samurajů´ přebírá štafetu Yula Brynnera další herecký matador, mající ve své filmografii značné množství impozantních snímků, George Kennedy. Děj se opírá o krvavou mexickou revoluci a nemilosrdného plukovník Diega. Legendární pistolník Chris Adams dá dohromady partu chlapů odhodlaných se postavit příkoří. Sice se nejedná o nic mimořádného, ale jako rodokapsový westernový příběh vyznívá dobře. Dokonce daleko lépe, než ten předchozí. Sice standardní film, ale jsou daleko horší. Jako westernová filmová zábava snímek zcela postačí dobře. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Největší zajímavost je, že v době natáčení bylo Kennedymu 44. On totiž tady vypadá jako solidní šedesátník. Kdykoliv se má rychleji pohybovat, holá to po holi. Nic jiného než tohle Pistole sedmi statečných neobsahuje. Je to 100 minut trvající nudná zívačka, u které jsem každých 10 minut koukal kolik uběhlo. Ikonická hudba na několikátou variantu už taky dost omrzí, zvlášť, když máte tak špatný film. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Jejda, tentokrát George Kennedy jako Chris a zase nová parta sedmi statečných. Tentokrát je potřeba osvobodit rolníky i jejich vůdce z vězení a proto se tam tentokrát celou dobu nic neděje až do finálního dobití vězení. No nejsem fanoušek westernů a tohle mě vážně moc nebavilo. ()

Reklama

Reklama