Reklama

Reklama

Pistole sedmi statečných

  • USA Guns of the Magnificent Seven (více)
Trailer

VOD (1)

Sedm statečných se opět hodlá postavit obrovské přesile. Tentokrát chtějí osvobodit vůdce mexických rolníků z vězeňské pevnosti. Mexičtí obyvatelé se chtějí vzepřít vojákům, kteří je utlačují a využívají rolníky jako své otroky. Quintero je vůdcem chystající se vzpoury, musí však nejdřív přimět vlivné lidi, aby se k revoluci přidali. Plukovník Diego zjistí místo další schůzky Quintera s jeho lidmi a zatkne je. Quintera zavře do vězení a ostatní rolníky nechá k smrti uvláčet za koňmi. Jen jediný Maxmilián se osvobodí, najde Lobera s jeho lidmi a požádá ho o pomoc. Ten však nemá tolik lidí a zbraní a žádnou odvahu k tomu, aby ho vysvobodil. Maxmilián najde známého pistolníka Chrise a požádá ho, aby za 600 dolarů dostal Quintera z věznice. Chris najde pět nejlepších mužů a každému slíbí 100 dolarů a Max se osvobozování chce zúčastnit zadarmo. Chris, Max spolu s expertem na házení noži Levim Morgonem, odborníkem na střelné zbraně Kenem a dále PJem, jednorukým skvělým pistolníkem Slaterem a obrovským černochem Cassiem tvoří sedmičku statečných. Maxmilián muže zavede do hor, kde žijí mexičtí obyvatelé. Plukovník Diego je krutý vojenský velitel, nelítostný, využívá nelidských praktik, mučí a krutě nechává zabíjet své vězně. Sedm statečných mužů musí nejprve obhlédnout okolí a zjistit, jak to ve vězení funguje. Nedobytnou vězeňskou pevnost hlídá 200 vojáků. Muži také zjistí, že každou neděli přijíždí vojáky navštívit manželky. Chrisovi a mužům se podaří přepadnout malý oddíl vojáků v horách, osvobodí přitom některé rolníky a získají více zbraní. Přepadení věznice si naplánují na neděli. V neděli se dostanou dovnitř do vězeňské pevnosti, všichni střílejí a mnoho mužů zemře. Chris zastřelí plukovníka Diega a Quintero je osvobozen. Mexický lid je všem pistolníkům velmi vděčný. Odvážní muži jsou rádi, že pomohli dobré věci, a ani své peníze si neodvezou. (TV Prima)

(více)

Recenze (25)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Teda už som videl všeličo, ale nie veľmi vydarenú kópiu nie veľmi vydarenej kópie slávneho westernu teda nie. A George Kennedy v roli Chrisa mi pripadal dosť divný. Taktiež James Whitmore známy ako prestarnutý knihovník z väznice Shawshank mi ako pištoľník nesedel. Slabý podpriemer. 35 % ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Jde vidět, že film je padesát let starý. Styl jak je natočen, natahování. Mě film neoslovil. Spoustu přehrávání. Musím se přiznat, že žánr jako western moc nemusím, ale najde se pár filmů ze žánru, které jsou slušné, ale bohužel tento k tomu nepatří. Pořád jsem si říkala ono se to rozjede. První polovina takové pomalé seznamování, druhá půlka byla fajn, souboje a akce, ale konec mě zklamal. Nikoli dojal. Chápu, že taková zvěrstva byla normální v oné době. Za srdce mě to nechytlo.Co se týká legendární hudby, ta hrála dokola, ta stejná znělka. Jinak ani nevím o jiné hudbě. Ztráta času to nebyla, ale netoužím vidět znova. V domnění, že stahuji sedm statečných ze šedesátého roku jsem stáhla tohle :) ()

Reklama

Reklama