Reklama

Reklama

Směs starodávných westernů s vyspělou technikou v napínavém příběhu, jehož děj se odehrává v podobě nezkrotného ohně v povodí řeky Colorado. Největší a nejdražší akční film režiséra Nico Mastorakise. (D-ALVIM Video)

Recenze (21)

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Demented akčňák s němým záporákem a rádoby "seksy" hrdinou po padesátce, u jehož líbacích sekvencích se člověk párkrát otočí jiným směrem. Jo, je to prostě místy pěkný bizár, ale hlavní je že je zábavný. To hlavně díky skvělým cheesy hláškám, nespočtu výbuchů aut a celkově uhozené béčkové atmosféře. Já si to prostě celou dobu užíval. Největším tahákem je ale stejně rádoby cool bývalý polda co hraje jak kdyby to byl dvacetiletej seksouš :D ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Mám trochu zmiešané pocity. Je to síce iba podradnejšie béčko plné prestreliek a niekoľkých iných žánrových šialeností, ale chýbalo mi tu namiesto kecov, nejaké to rozvetvenie situácií a tém. Non-stop akcia tým pádom začne nudiť a ani poriadne neviete, čo sa vlastne o filme deje a o čo tu vlastne ide. ()

Reklama

Caelos 

všechny recenze uživatele

Parádní akční scifi "horor" s jemným nádechem westernu. Opravdu jsem se ani chvíli nenudil, jelikož se ve filmu stále něco děje. Pořád něco bouchá, střílí, pere se, fajn. Akční složka jednoznačně převažuje nad všemi ostatními žánrovými ingrediencemi dohromady a dá se říci, že je povedená, kaskadérské kousky jsou ne na vyskoké, ale na dobré úrovni. Nejvíce na mě zapůsobila scéna v restauraci a to co po ní následovalo a to proto, že ten vousatý hillbilly byl opravdu nejlepší "šílenec", už to jak se neustále ksichtil. Pokud hledáte nenáročnou zábavu s cejchem B, Noční přízrak v poledne jistě nezklame. Bo Hoskins je nehorázný tvrďák, scéna jak v klidu dojí, znuděně se zvedne a dá pěstí vousáčovi, se kterým to nijak neotřese, načež pronese: Oh, shit... je fajn, zasmál jsem se. Chtěl bych jednu z těch dodávek, při nočním příjezdu vypadaly působivě. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Městečko na samotě, šílený experiment, zombie se zelenou krví a nepříjemný právník (W. Hauser), který je zděšen, že vzal stopaře s kapesním revolverem, a pak vytáhne třikrát tak velkou bouchačku a jde do akce. Skvělá kamera, výborná hudba (včetně profláklých hororových smyčců), akce, napětí a spousty aut, co vylétávají do vzduchu, vybuchují a oslnivě hoří. Krev je hlavně zelená, ale divák se dočká i efektního celohrudního průstřelu. A místo automobilové honičky se pustí do křížku vrtulníky. Jedna z nejhečích scén je jistě ta s běžící hořící postavou... Spíše pro fanoušky žánru, ale nuda se nekoná, což je velké plus. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po ZERO BOYS (1986) další akčně-hororová (ale mastorakisovsky nekrvavá) pecka původem řeckého béčkového scenáristy, režiséra a producenta Nico Mastorakise, jehož počiny okupovaly naše videopůjčovny začátkem 90. let a polovina z nich pro mě byla kultovní. NOČNÍ PŘÍZRAK je laděný jako moderní western (taky se odehrává ve westernovém Utahu) a jde o asi nejhvězdněji obsazenou mastorakisovku. Jako malej jsem zavíral oči u scény s prvním útokem nakažených v restauraci (zabodnutí nože do servírčiny ruky) a i po letech si pamatuju hlášku Bo Hopkinse směrem k Hauserově filmové manželce: "MYSLÍM, ŽE BYSTE SI POTŘEBOVALA POŘÁDNĚ ZAPÍCHAT." ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen již v roce 1986. (Fenk)

Reklama

Reklama