Reklama

Reklama

Temný Wales

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2013–2016), 20 h 1 min (Minutáž: 89–96 min)

Tvůrci:

Ed Talfan, Ed Thomas

Hrají:

Richard Harrington, Matthew Gravelle, Gruffudd Glyn, Aneirin Hughes, Rhodri Miles, Ifan Huw Dafydd, Hywel Morgan, Lisa Palfrey, William Thomas, Dyfed Thomas (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Městečko Aberystwyth. Místo spalující krásy, které tady stálo už před staletími. Kosmopolitní univerzitní město leží na západním pobřeží Walesu, na hranici mezi Irským mořem a hornatou krajinou osamocených farem a těsně semknutých vesniček. Je to přirozená křižovatka dvou rozdílných světů, kde se dějiny, mýty a tradice střetávají tváří v tvář s moderní dobou. Za okouzlujícími výhledy a idylickým pozlátkem se však ukrývá nespočet hříchů. Žije se tady podle vlastních pravidel. Zloba a zášť hnisají jako ošklivá rána. A na každém kroku zůstávají hluboko pohřbená ničivá tajemství minulosti. Do Temného Walesu vstoupí detektiv šéfinspektor Tom Mathias (Richard Harrington). Osmatřicetiletý hlavní hrdina je geniální muž sužovaný problémy, který utíká před minulostí. Londýn vyměnil za potlučený přívěs na okraji města, kam se slézají pochybné existence s temným osudem. Jeho pravou rukou se stává inspektorka Mared Rhysová (Mali Harries). Třiatřicetiletá inteligentní žena musí bojovat se svými vlastními démony. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele dalia k tomuto seriálu (1)

Temný Wales (2013) 

V kontextu britských krimiseriálů mi tento připadá spíše slabší. Působivé je prostředí a použití velštiny, což spolu s hudbou vytváří poměrně sugestivní atmosféru. Příliš jsem se ale nesžila s postavami vyšetřovatelů, o kterých se toho dozvídáme poměrně málo, tým jaksi postrádá dynamiku a alespoň trošku humoru. ()

Reklama

Reklama