Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mika (John Moulder-Brown) a Susan (Jane Asher), dva mladé zaměstnance jedněch londýnských lázní, zpočátku spojuje pouze "kolegiální" přátelství. To však zákonitě přerůstá v něco většího. S roustoucí žárlivostí pozoruje Mike Susanino flirtování s mladým mužem ze střední třídy. Susan o něm mluví jako o svém snoubenci, což ji však nezabraňuje zároveň udržovat poměr s jistým učitelem, pravidelným návštěvníkem lázní. (Pohrobek)

(více)

Recenze (29)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Londýnské lázně - pravidelný atribut mnoha britských snímků - jako hlavní prostředí tohoto krásného a nanejvýš poetického filmu o dospívání tak trochu jinak - i když vlastně z mnoha hledisek docela normálně. Věčně nepohodlný Jerzy Skolimowski tentokrát "pouze" kouzlil - a to včetně podmanivého závěru v bazénu. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

On vypadá jako Silas a Ona jako JAnova přítelkyně, už proto nelze jít pod čtyřhvězdí. BLU RAY. Britský a temnější Absolvent. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavný a občas překvapivě temný film o dospívání, který pořád tepe životem. Výborný soundtrack. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jó, dospívání není žádná procházka růžovým sadem. Mika je takový troubelín, kterému musí divák střídavě fandit a pak se zase chytá za hlavu, co že to ten kluk vyvádí. Susan je pro změnu protřelá a vypočítavá mrcha, co se ale nad Mikem dokáže ustrnout. Toho horšího je ale v ní více. Stačí její laškování se psem, aby divák věděl, jak velký temný stín má v duši. Krásný poetický film, co připomene dílo K. Kachyni, rozhodně není romantický. Nebo jinak, je romantický v pravém slova smyslu, jelikož - možný spoiler - Mike nemůže dosáhnout toho, co by chtěl. A když ne on... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Pár pekných záberov, čarokrásna Jane Asher a dobová atmosféra nedokážu prekryť pachuť krkolomného a strnulého klišé príbehu, ktorého vrcholom je stupídny vykonštruovaný koniec. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Krásna ukážka toho, že niekedy dokáže byť nebezpečná aj láska. Samozrejme, len ak je nezdravá a obsesívna, presne taká, akú cítil ten chalan vo filme. Už k tomu stačí len to, aby bol predmet záujmu hlupák a katastrofa je na svete... Okrem silného príbehu a smutného záveru film zdobia výborné herecké výkony, najmä tá baba to dokázala zahrať tak presvedčivo, že mi ešte dlho po skončení filmu zostala po nej pachuť protivnosti. Samozrejme nemôžem zabudnúť ani na slušnú réžiu, ktorá celý príbeh podala divákovi spôsobom, že nešlo oči odtrhnúť, a to aj napriek tomu, že pár slabších miest či scén by sa tu našlo. 80/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Určitě to není špatný film, ale mě osobně bohužel příliš neoslovil. Přišlo mi, že je hodně poznamenaný dobou svého vzniku, a jak s lety z filmu vyvanula všechna původní skandálnost (nepochybuji, že tenkrát ten film musel působit hodně kontroverzně), ztratil tím hodně na zajímavosti. Film v mých očích navíc shazovalo nevěrohodné chování některých postav, a nesednul mi ani částečně otevřený závěr v bazénu, kterým je ten film podle mě nepříjemně utnutý, a v hlavě nechá spoustu nezodpovězených otázek. Za sebe i nemám problém přiznat, že se mi tam občas vkrádala lehká nuda. Takže pocitově ve mně Deep End bohužel vyvolal spíše jen slabší dojem. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Nezdieľam s väčšinou rovnaké a nadšené emocie , pretože ma išlo poraziť z nelogického a miestami až idiotského chovania sa postáv. Občas tomu priložili oleja do ohňa i debilné dialogy (hlavne tie v kine s políciou), div som z kože nevyskočil! Jediná scénka, ktorá stála za to, bola, ked' Sue poslala učiteľa telocviku do prdele! Dokonca som premýšľal na najnižšom možnom hodnotení. Fakt teda neviem, čo je na tejto snímke dokonca za plný počet, ale sto ľudí = 100 chutí... ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Patnáctiletý kluk začne pracovat v lázních a zamiluje se do starší (a fakt pěkné) kolegyně, kterou pak uhání. Osahávání, zoufalství... spíš nuda. Žasnul jsem, jak tenkrát byli všichni oprsklí a drzí. Závěrečná dvacetiminutovka se sněhem a bazénem přinese i trošku vtipu a dokáže víc zaujmout, nemyslím zrovna nahotou, ale vážností. # příběh 5 | hudba 3 | humor 2 | akce 0 | napětí 1 | pustil bych si znovu 4 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mike mi pripomínal králika Duracell, on sa celý film nezastaví, stále niekam skáče, polonahý sa vála v snehu, obchytkáva ženské, ale na tie staršie chuť príliš nemá. On chce, ako to býva u mladých bláznivo zaľúbených, iba jednu a v tom môže byť problém. Kto je totiž Susan v skutočnosti? Keďže je hlavnou postavou Mike, 15 ročný chalan, tak aj štýl filmu sa mu prispôsobuje: je to neučesané, vášnivé, plné života, ale Skolimowski má plne v rukách ako celý film, tak Mikeov osud. Až by sme mu do toho chceli na konci skočiť a pozmeniť ho podľa vlastných predstáv. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoiler! Kdyby byla originalita jediným hodnotícím kritériem, tak by se tento snímek umístil velmi vysoko v mém pomyslném žebříčku. Filmů tohoto typu jsem za svůj život opravdu mnoho neviděl. Příběh pojednává o 15letém nevinném chlapci, který přijal místo v londýnských lázních, které navštěvují samé perverzní starší dámy a kde pracují perverzní pracovníci. Lázně nepůsobí jako místo, kam by lidé chodili relaxovat, nýbrž jako místo, kam lidé chodí ukájet své sexuální choutky. Není tedy divu, že je chlapec ovlivněn tímto prostředím a poprvé se mu začne v trenýrkách cosi zvětšovat, což nezůstane bez povšimnutí jeho zkušenější, poměrně pohledné avšak maximálně otravné, kolegyně. Ta začne nadrženého chlapce, který by znásilnil snad i zásuvku, provokovat, flirtovat s ním a užívat si jeho náklonnost. Chlapec samozřejmě nemá šanci rozumět tomu, co se kolem něj děje a slečna se pro něj stává nedosažitelným sexuálním objektem. Děj filmu zásadně ovlivní zjištění, že slečna je tak trošku kurva a její tělesné útroby už stihl prozkoumat snad každý obyvatel Londýna s výjimkou nadrženého chlapce. Toto zjištění chlapce lehce rozhodí a začne se chovat jako ještě větší píčus. Vše vyústí tragickým koncem. Tvůrci se pravděpodobně pokoušeli divákům ukázat, jak může být láska zatraceně nebezpečná a že to, co se zpočátku tváří jako nevinné hry může mít dalekosáhlé následky. Snímek mi přišel zajímavý, pozornost mi příliš neutíkala, jen mě to celé prostě moc nebavilo a ničím mě to zásadně neoslovilo. Lepší dvě hvězdy. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Jerzy Skolimowski zde opět ukazuje, jak takového režiséra můžeme Polsku jenom závidět. A nejen režiséra, ale i herce. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Hudba .. tak tá bola fantastická. Páčil sa mi aj vizuál, pôsobil veľmi čerstvo, akoby to natočili včera. Hlavní herci prirodzení, Mike bol fešáčik a Susan mala tiež peknú tváričku. Dobré scény striedali tie slabšie, a tých bolo podľa mňa viac. Aj chovanie a dialógy nemali niekedy hlavu, ani pätu. Čakala som niečo iné, takže z mojej strany sklamanie. Scéna v metre vynikajúca. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Pätnásťročný chlapec sa zamiluje do svojej ozaj peknej kolegyne... Vyhrotené sexuálne túžby, prehnaná žiarlivosť, obsesívne laškovanie na hrane detských hier a krutostí či sofistikované milostné hrátky tohto neskúseného mladíka nemôžu dopadnúť inak ako v tejto čiernej komédii. Niektoré zábery sú podmanivé, záver esteticky hrozivý, ale aj tak nejde o žiadny žánrový skvost kvôli prehnanosti. ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

Vábivý zpěv osamocené Sirény s nadějí, že všechno nakonec dobře dopadne (i když sám název a úvodní skladba svádí k myšlenkám odlišným). Postupné stahování do hlubin fatální náklonnosti a k tomu i nejistota, kam se Skolimovského film bude ubírat dále. Ale také vtipem i nevtíravou vážností opředený portrét jednoho britského mladíka, který jen touží prožít víc... │90% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Erotickejší film, bez explicitnej erotiky ( rozumej sex ) som ešte nevidel. Už úvodné minúty dávajú najavo, že to nebude nič, čo by ste vo filmoch zažili. Jane Asher je vystihnutá kráska so svojími kladmi a aj zápormi, John Moulder-Brown je teenager-krásavček, ktorý si nikdy nenamočil a nechce to robiť bez lásky. Romantika, jak bič. Film plný tém, ktoré sa reflektujú presne v dnešnej ( zbytočne a pokrytecky ) pohnutej dobe a ktorý osloví nielen filmových fanúšikov, ale aj obyčajných konzumentov. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem nepochopil, proč se 17letý John Moulder-Brown musí ve filmu vydávat za 15letého. Proč nemohl hrát 17letého nebo proč pro tuto roli nevzali 15letého herce? ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když se mladý, naivní a celkem nevinný kluk zamiluje do starší holky, která už v tom umí trochu chodit a rozhodne se, že ho malinko zneužije? Tak stane se nejspíš to, co je prezentováno filmem "Deep End". Velmi silný příběh, který je místy herecky velmi emotivní, což ale jen umocňuje finální zážitek. Skvělé představení. ()

Reklama

Reklama